Gå til innhold

*skeptisk*

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av *skeptisk*

  1. Det er nok ikke kjøpt i en "vanlig" butikk nei, ei heller web-shop. Akkurat dette kameraet har de vel ei heller i "vanlig" butikk som ElKjøp ol....så vidt jeg har kunnet observere??...Er kjøpt gjennom jobbkontakt dette ja, av forhandler som driver kun i det "proffe" markedet.

    Men nå etter å ha studeret kameraet nøyere og "prøvd" meg fram begynner jeg faktisk å bli mer å mer fornøyd etter som jeg har funnet ut av alle de manuelle instillinge som det florerer av på kameraet....

    Bildene inne ble faktisk bra de med litt jussing av hvitbalanse og lukker.....men en ting jeg sliter litt med er lyden,-...skulle ettersigense være en topp mirkofon (til ca.2000,- separatkjøpt ) som står på kamera,- men det jeg stusser over er inspillingsvolumet??..det forekommer meg at det er i laveste laget?..dvs, jeg må svært høyt på volum på TV for å få "naturlig" volum som ijeg forventer.

    Og kan ikke finne noe kontroll for dette i inspillingsmodus??..dvs. der er en audio-sett..men der kommer kun opp et parameter for -db i de ulike kanaler...

    prøvd å sette +48V mic i off..men ingen forskjell....Dessuten noen som har peil på hva som er den praktiske forskjell på denne inst?...og er det ikke vanlig med +48V micèr?..

    om noen har svar på dette, mottas med takk....

    Framdeles uvitende, men det tar seg da sakte opp :thumbs:

  2. Takker for svar Nikon. Begynner å øyne forskjellene ja,- skulle selvsagt satt meg litt bedre inn i spesifikasjoner før jeg handlet. Argumentene for han som solgte meg kameraet var nettopp denne xlr delen med å kunne feste en "mygg" på objekt og dobbelt lydspor for å kunne gjøre "proff" opptak, i tillegg framhevet han formatet DVCAM som var myyyye bedre en DV og det "proffe" formatet liksom!?..Vel, nå ser jeg dette kommentert annen plass som "tull igrunn" og at effekten med den over dobbelt sp dyre tapen faktisk er lik null,- om jeg har oppfatte det rett?..

    Syns vel igrunn dette med bildekvalitet/lyssterkhet er viktigere da.....ingen setter pris på å få en sterk lyskilde mitt i fleisen og opptre "naturlig"......hmmmm får tenke litt på dette, om jeg skal forlange bytte.......men, isåfall til hva??

    det er ikke mulig å gjøre noe instillingstrix med det jeg har da??..at jeg rett å slett ikke har brukt det riktig?...filmet i "normalt innelys" ,men syns det ble et litt dunkelt "chicago-gangsterlook" over avspillingen...Nei, det er intet feil med TV. det er et høykvalitets Sony Tv.

  3. Bare for å presisere med en gang;- er total amatør når det gjelder kamera!, men har den enkle filosofi at det har nå alle vært i starten av noe, og å begynne et prosjekt med "dårlig" utstyr er jeg generell motstander av. Hører til stadighet,- er du nybegynner?,- ja ,da klarer det seg med den modellen/utgaven der. Hvordan i all verden skal man kunne lære å skyte med en rifle som går skevt!...antar poenget er oppfattet!

    Så til sakens kjerne, med denne filosofi og gryende interesse for å feste barna,familie,naturopplevelser,jaktopplevelser osv...på film på en ettehvert "proff" måte, så gikk jeg til innkjøp av et nytt kamera som ifølge selger (gjennom jobb)..bare måtte ha, da dette var det absolutt beste for meg, og kom med en rekke finesseprat og benevnelser jeg da ikke fatttet det spøtt om, men som sagt, alt kan læres om redskapen er å "vokse i"

    Vel, nå har jeg såvidt startet å filme og oppdager at kvaliteten er framragende!!...filmet ute er som kinokvalitet og i widescreenformat absolutt topp!, men må si jeg ble skuffet over hvor mørke bildene blir tatt inne i "normalbelysning"

    Så ser jeg her inne at det framheves svaklyskvaliteter i dette DCR-VX 2100 !??..vel, det jeg ble lurt??..til å kjøpe er et DCR-PDX10...

    ser at denne Ursa er en kar med inngående kjennskap til kameraverden, og synspunkt derifra og andre hadde vært kjekt.

    Bør jeg bytte?..eller er der filmtekniske finesser i kameraet jeg har som kan forbedre kvaliteten?...nei, har ikke lest gjennom bibel`n som fulgte med skikkelig!!

    På fårhånd takk!

    Hilsen Uvitende amatør....enn så lenge!

×
×
  • Opprett ny...