Gå til innhold

Savage

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Savage

  1. Skjønner ikke helt hva dere klager over. Nokia Lumia har fått fantastiske anmeldelser verden over. Den fungerer MYE bedre enn tilsvarende Android-telefoner. Har hatt både iOS, Android og WP7, og jeg er mye mer fornøyd med WP7 enn de andre operativsystemenet. Det største problemet er mangel på apper, men har som regel klart å finne alternativer som jeg kan leve med.

     

    Lumia 900 topper salgslistene i USA, samt Lumia 800 har toppet salgslister her i Norge. Grafen som kom tidligere i tråden sier egentlig ikke så veldig mye, da Lumia kun var til salgs i begrensede markeder. Jeg er veldig positivt overrasket, og veldig optimistisk på Nokia sine vegne. Det er først i WP8 vi kan se om samarbeidet bærer frukter.

  2. Fatter ikke hvordan det går an å trekke for bokmerkebiten til Chrome.

     

    Chrome er fortsatt fantastisk minimalistisk selv med bokmerkeraden under adresselinja. Ikke noe problem med haugevis med bokmerker hvis man klarer å organisere det litt. Pr dags dato har jeg vel kanskje 60-70 bokmerker under 7-8 mapper. Dette inkluderer bokmerker jeg benytter til både jobb og fritid.

     

    Det at stolpealternativet ikke er tilgjengelig bryr jeg meg katta om, og DET ville ihvertfall ha ødelagt for det minimalistiske utseendet til Chrome.

     

    Eneste problemet jeg har med Chrome er at det SUGER minne med mange faner oppe.

  3. Mitt inntrykk er at den brukergruppen som denne maskinen ville vært "skreddersydd" for er ganske liten, de aller fleste ville hatt bedre nytte av bedre skjermkort eller 4kjerne cpu enn SSD-disk?

    Jeg er ute etter en maskin til rundt denne prisklassen. Bruksområde blir å se filmer, surfe, skrive et dokument i ny og ne, samt holde på endel i Photoshop. Kommer nok til å spille et spill i ny og ne, men har ingen krav til at det må være best grafikk på alt.

     

    Hvilken fordel vil jeg ha av et bedre skjermkort eller bedre CPU kontra en SSD disk?

     

    Slik jeg ser det, vil det være enklere å oppgradere CPU/GPU/RAM enn selve systemdisken om behovet skulle melde seg?

     

    Flott tiltak av trådstarter forresten!

  4. Med jul, følger selvfølgelig en juleølkalender. I år kommer den med en test av de jeg drikker mens jeg teller ned antall dager til julemiddagen! Dessverre bor jeg i Sverige for øyeblikket, og det er møkk umulig å få tak i norsk juleøl her. Blir noen dager med hektisk juleøldrikking rett før jul da, siden jeg kommer hjem igjen 21. desember :love:

     

    PS! Bloggen starta som en slags treningsblogg for tre utrente karer som skal gjennomføre Birkebeinerrittet neste år, men gikk da altså over til dette, og vil gå tilbake til en treningsblogg etter nyttår :whistle:

     

    Edit: Kanskje en idè å legge til link?

  5. Må si jeg er tildels enig med Sutekh her egentlig. Nå skal jeg innrømme at jeg ikke har spilt noe særlig på en lang, lang stund, men kjenner dog til flere som har klaget på Steam problematikken.

     

    Steam/Valve agerer som en helt vanlig nettbutikk i et vanlig marked. Det at Steam som regel er dyrere enn din lokale butikk tror jeg nok ikke noe på. For å finne ut av dette må man jo nesten ta en sammenlikning av et større tilfeldig utvalgt vareutvalg mellom butikker. Har faktisk en følelse av at Steam vil komme ganske godt ut her i Norge. Selvfølgelig kan man shoppe rundt fra flere butikker, for å presse prisen ned. Man driver jo tross alt en butikk og ikke velferd.........

     

    Jeg tror mye av problemene er at utgiverne trolig har lik pris ovenfor forhandler av produktet, uavhengig om det er en fysisk kopi eller en digital nedlasting. Det at Steam ikke selger en fysisk vare, betyr nødvendigvis ikke at de får inn produktet billigere.

     

    Sammenlikner man ovenfor USA, tror jeg kjøpskraften vår er like stor i forhold til de som holder til over atlanteren. Noe som også er grunnen til at det meste er billigere der borte. Spesielt nå som kronekursen er såpass sterk i forhold til dollar. Det en tjener $10 i timen på et arbeid der borte, tjener vi som regel det dobbelte og mer til på.

     

    Finner du billigere spill andre steder, så er det vel bare å handle der. Skjønner liksom ikke helt det store problemet. Ønsker man å betale litt ekstra for tjenestene og mulighetene Steam tilbyr, så må da folk få lov til det....

  6. sempron cpuene blir varme, men det skal ikke ha en slik påvirkning at cpu hopper fra 0-100 hele tiden

    Men om det er slik at det er mye støv i maskina/dårlig kjøling på CPU slik at den blir unormalt varm, kan dette føre til denne type oppførsel.

     

    NEI, det kan det ikke. Hverken vifte eller varme bruker CPU cykler, det bare er sånn, OK?

    Har vel aldri sagt at vifte/varme bruker CPU cykler? Har vel aldri slått deg at enkelte CPUer justerer seg automatisk når den blir for varm? Som igjen kan føre til denne type oppførsel?

     

    Nei, det kan det ikke, og jo, det du påstår er det samme som om varme eller vifte skulle bruke CPU cykler. CPU kan throttle ned men det vil IKKE gi seg slike utslag, særlig ikke når maskinen ellers går på tomgang. Problemet er økt CPU aktivitet, IKKE redusert aktivitet slik du antyder.

    Joda, når CPU throttler ned vil Windows tro at CPU jobber mer enn det den egentlig gjør. Har nettopp vært utfor dette med min egen maskin.

     

    EDIT: Vet ikke helt hvordan det er med Vista/Windows 7, men VET at du får CPU spikes når den throttler i XP.

  7. Ingenting av dette fungerte. Ble blåskjerm etter å ha kjørt Recovery Console, og ingen safe mode fungerer. Men takk for tips!

     

    Hvis dette skyldes malware e.l, vil det da funke å kjøre en reperasjon-innstallering fra Windows CD'n? (Hadde jo vært kjekt å berge mine dokumenter osv i det minste).

    Du kan jo forsøke å kjøre en reperasjon og se om det hjelper.

     

    Hvis ikke, så kan du jo installere om Windows uten å formattere harddiskene... På denne måten skal den jo ikke skrive over dokumentene.. Jeg gjorde det for en uke sia på en maskin her, og da ble Windows installert på en annen katalog.

     

    EDIT: Nå skal jeg ikke utelukke at du har et problem med hardware, men i mange tilfeller hvor denne stoppkoden genereres, så er det software og ikke hardware...

     

    EDIT 2: Du kan også boote opp til Recovery Console igjen og kjøre: Chkdisk /s for å sjekke etter korrupte filer etc.

  8. sempron cpuene blir varme, men det skal ikke ha en slik påvirkning at cpu hopper fra 0-100 hele tiden

    Men om det er slik at det er mye støv i maskina/dårlig kjøling på CPU slik at den blir unormalt varm, kan dette føre til denne type oppførsel.

     

    NEI, det kan det ikke. Hverken vifte eller varme bruker CPU cykler, det bare er sånn, OK?

    Har vel aldri sagt at vifte/varme bruker CPU cykler? Har vel aldri slått deg at enkelte CPUer justerer seg automatisk når den blir for varm? Som igjen kan føre til denne type oppførsel?

     

    Vet at Intel bruker dette på flere CPUer for bærbare ihvertfall, vet ingenting om AMD.

     

    .............. det bare er sånn, OK?

  9. I sted kom det plutselig opp noe fra Norman om et eller annet, men rakk ikke og lese det ettersom datan restartet seg selv. Da gikk den rett til blåskjerm. Der var Stop-erroren følgende: 0x0000007E (0xC0000005, 0x80537009, 0xF789E1BC, 0xF789DEB8)

     

    Jeg kommer meg ikke forbi blåskjermen (vil ikke starte i noen slag safe-mode). Når jeg forsøker dette kommer følgende Stop-error: 0x0000007E (0xC0000005, 0xBA7DE139, 0xBACC2E5C, 0xBACC2B58).

    0x7E er ikke en typisk stoppkode for en hardware-feil. I ditt tilfelle høres det nesten ut som om du har fått noe malware, eller at et program har slått seg vrang.

     

    Vil anbefale at du reinstallerer operativsystemet, da dette kan være raskere og føre til mindre hårtap, enn å feilsøke det.

     

    Hvis reinstallering er uaktuelt, kan du forsøke følgende steg:

     

    1. 'Last Known Good Configuration'

    - Kom deg inn i menyen til 'Safe Mode' og velg 'Last Known Good Configuration'

     

    2. Fikse boot-sektoren i 'Recovery Console'

    - Finn OS-media og boot til 'Recovery Console'. I kommandofeltet skriver du først FIXBOOT og deretter FIXMBR

     

    Fungerer dette, vil jeg på det sterkeste anbefale å oppdatere alt av drivere/firmware, samt sørge for at du fjerner alt av virus, trojaner etc.

  10. Hei, jeg har en PC som bruker IDE harddisker og hovedkortet har bare 1 IDE kontakt. Jeg kan rett og slett ikke bruke harddisk og CD-rom samtidig.

     

    Noen måte jeg kan formatere harddisken min uten å måtte låne en annens PC, eller kjøpe noe ?

     

    Jeg har en ekstern harddisk jeg kan bruke, jeg har også ISO fil til Windows CD og selve CD'en.

     

    Takk for all hjelp! :)

     

    - CulsiR

    Hva slags IDE kabel har du? De fleste har IDE kabel med tre kontakter, slik at man kan koble til to enheter på samme kontakt på hovedkort...

  11. Var nok relevante spørsmål BeFs hadde der ja... Så jeg tar det på nytt og legger til en hel haug andre, da det kan være flere ting som forårsaker dette.

     

    1. Fungerer andre ting som er tilkoplet internett? MSN Messenger, Skype etc.?

    2. Har du forsøkt å avslutte Steam før du kobler deg til en nettside via FireFox/IE?

    3. Trykk på Start og velg Kjør (Run As), skriv 'cmd' (uten '') trykk enter, og da skal det komme opp et svart vindu. Der skriver du: ping www.vg.no - Får du noen respons?

    4. Har dette fungert fint tidligere (etter sist formattering)?

    5. Kan det være noe programmer som er blitt installert på maskinen forut dette problemet?

    6. Er du koblet til via kabel eller trådløst nett?

    7. Om det er mulighet til å få testet dette, er det noen forskjell om du kobler deg til trådløst/kablet?

     

    Det enkleste vil nok være å få reinstallert maskina, men om det ikke er aktuelt, så er alle spørsmålene listet opp relevante i forhold til ditt problem.

     

    EDIT:

     

    Leste dette svaret om igjen, og vil absolutt foreslå at du reinstallerer maskinen ja...

     

     

    Når den ble formatert ble det lagt inn feil windows til hva jeg hadde, så

    hadde ikke sånn key ellernoe, så tok det en stund før det ble ordnet. Såå da

    funket ikke det windows update, og ingen programmer med windows kunne jeg laste ned eller bruke, som msn f.eks! det kan jeg ikke enda heller ;o

     

     

     

    ## quoting av slettede poster fjernet av ilpostino ##

  12. Maskinen ble kjøpt 04-07-2007 av bedrift.

    Må bedriften kjøpe utvidet garantirett (Premium NBD Support contract for 1 Year (1,299 NOK), 2 Years (1,699 NOK) or 3 years (1,999 NOK)) eller har bedriften reklamasjonsrett på den defekte maskinen?

    Utifra det jeg vet, så er det kjøpsloven som gjelder her og ikke forbrukerkjøpsloven.

     

     

     

    § 32. Reklamasjon.

     

    (1) Kjøperen taper sin rett til å gjøre en mangel gjeldende dersom han ikke innen rimelig tid etter at han oppdaget eller burde ha oppdaget den, gir selgeren melding som angir hva slags mangel det gjelder.

     

    (2) Reklamerer kjøperen ikke innen to år etter den dag da han overtok tingen, kan han ikke seinere gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid.

     

     

    Du har nok ikke noe valg enn å betale for servicen, eller utvide garantien.

  13. Etter å ha lest Gamer's artikkel om gamle, gode spill fikk jeg selvsagt sugen etter å prøve noen av de selv. Jeg har spilt igjennom alle Monkey Island-spillene, men av en eller annen grunn alrdri DotT, et spill som regnes som ett av de beste. Jeg skjekket Amazon, men fant ut at spillet her kostet gode 162$. Da jeg ikke er laget av penger er ikke dette et alternativ.

    Er det noen som har tips om hvor jeg bør kjøpe spillet?

    Jeg lurer også på når spillet muligens blir gratis, det er tross alt ingen nyutgivelse lenger!

    Det finnes garantert billigere alternativer til å få tak på DotT. Får dessverre ikke sjekket her på jobben, men kan godt ta en titt senere i dag. Helt sikkert en butikk med nedlastingstjeneste som kan hjelpe deg der.

×
×
  • Opprett ny...