Gå til innhold

datslo

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av datslo

  1. Det går fint, men er ikke å anbefale da sammenblanding av privat og firmaets økonomi lett blir rot.

    Det koster ikke noe og hverken opprette eller ha en ekstra konto.

    Har ikke det behovet, da jeg har god oversikt over hva som kommer inn. Bruker ikke den kontoen til noe annet uansett. Skal med tiden fikse meg en bedriftskonto. hastet bare litt med å få sendt ut fakturaene

  2. jaja, jeg får håpe at jeg kommer meg i en såkalt evak tropp, men har fått inntrykk av at disse kan være vanskeligere og komme inn i siden jeg bare er vernepliktig?

    Er ikke vanskelig det! Kommer du i santropp i 2.bn er det i hovedsak evac eller hjelplass du kommer i. Forskjellen er så minimal på de to at det ikke er av betydning nesten

  3. Hold deg unna sjø og luft. Ingen grunn til å tørke spy og motta pisseprøver på en sykestue som sykevokter. Kom deg inn i 2. bataljon/Santropp, eller Panserbataljonen. MASSE grønn tjeneste og nivå3. Mindre stridstekknik, men fortsatt mye grønn tjeneste= San.bataljonen. - Dritttjeneste på sykestue= Sjø/Luft

  4. Takk, håper at noen som kanskje har vært sanitetssoldat eller har peiling på det kan fortelle litt om valgmuligheter? jeg syntes siden deres er veldig kronglete (når den i det hele tatt funker) men jeg må kanskje bare ha ting inn med teskje, hehe... vil liksom bare vite litt mer om hva jeg kan velge eller kan bli satt til.

    Du har noen muligheter.

     

    - Du kan søke Luft eller sjø. Deretter Nivå3 Sankurs på Sessvol etter rekrutten. Anbefales IKKE. Da videre tjeneste blir på sykestue eller båt som sykevokter.

     

    - Sanitetsbataljonen. Ganske likt som San.tr i 2. bn (Uvvist om Panser har egen santropp?) Du tjenestegjør på Setermoen. Du får Nivå 3 Som er høyeste nivået man kan ha uten å medisinske skoler. Folka har mye grønn tjeneste, men har mindre stridsopplææring enn San.tr. i Mek. inf. avdeling. Du kan havne på ambulanser eller hjelpeplasser.

     

    - Santropp i Mek.inf. avd. 2.Bataljon (kanskje panser også) Du får Nivå 3 som du får alle andre steder. Du har mye grønn tjeneste, mer stridsopplæring enn San.Bataljonen. Først kommer rekrutten. Den varer i ca. 4 uker. Deretter starter Nivå 3 kurset som er på 3 uker. Så kommer evnt. opplæring på kjøretøy. San.tr. har: 2 Mobile hjelpeplasser og 2 Evac vogner. Disse er "pansrede" M113 vogner. Hjelpeplassen er høydemessig større. Bedre arbeidsplass. Vognene jobber gruppevis Evac-Hjelpeplass * 2. I tilegg Det er noen medicer på hver vogn + Vognfører og VK på evac. Hjelpeplass har lege på en vogn, og muligens sykepleier på andre vognen. I tilegg har tr. en MB 300 ambulanse. Det har vært prøvd ut et konsept med lette medicer som går mer fot enn de andre. Disse har benyttet ambulansen til innsetning og evacuering videre bakover til hjelpeplass. I tilegg til dette har tr. en kommandovogn hvor et par stykker tj. gjør. Alle i tr. skal i utgangspunktet ha NIVÅ3

     

    Gangen i kjeden er: Evac vogn, videre til Hjelpeplass. Hjelpeplassen frakter videre til San. bataljonen, evnt. Sanitetsbataljonen kommer med ambulanse og henter.

     

    Denne tjenesten anbefales fremfor tj. i de andre san. elementene. Grunnnen er at du får mest mulig grønn tjeneste, bra sanitetsutdanning og mest grønn tjeneste, noe jeg mener er bra for politi tjenesten senere. - Det forsøkes også at alle skal få hospitere på Eldrehjem og senre ambulanse sivilt. Dette garanteres ikke, men har blitt prioritert tidligere år. Tjenesten anbefales på det sterkeste!

  5. Jeg vet hva jeg ville hatt om valget sto mellom en nyutdannet 19 årig sersjant som akkurat hadde kommet ut av BS, eller en fyr med et par turer til utlandet og et par år på baken som hadde tatt lagførerkurs på et par uker.

     

    Drit i graden, se på kompetansen.

    Er du inne til førstegangstjeneste har ikke det lille hode ditt behov for å bry seg om kompetansen til personen som står over deg. Gir han deg en ordre følger du den! Det er andre ansatte som tar seg av ansettelser og ikke du.

    Drit i graden, se på kompetansen.

    Dette er noe du ikke skal gjøre! Får du en ordre, følger du den ordren.

  6. Jeg vet ikke helt hvordan fotografering hun driver med. Men blitz er noe jeg ikke ville trengt ekstra for vanlig fotografering. Ved normal bruk, holder det med innebygd for min del. Men jobbmessig på gata kan det ofte hende en ekstern blitz er fordel, da jeg er avhengig av korte lukketider. Snakker vi generell gave ville jeg kjøpt et lyssterkt objektiv, minnekort, veske, solblender (Ikke kjøp den fake, da den skjelden passer perfekt), etc.

     

    Oftopic: Om man bestiller kit fra ebay. Hvordan kan man sikre seg bedre mot at det er fake?

  7. Er mange som blir psykisk fulle. De syntes det er så kult å være full. Som regel de som starter tidlig på fredagen med: Å, i kveld skal jeg drikke meg dritings. Da vaser rundt å maser om hvor fulle de er på kvelden. Jeg tror at dette kun ligger i psyken... Om man går inn for å drikke, uten å bli full skjerper man seg mye mer. Latterlig med alle folka som skal gå rundt å oppføre seg som fjortisser.

  8. Hadde narkose da jegg var liten. Husker jeg følte jeg svevde når jeg pustet inn. Sp begynte jeg å "fly" rundt på oprasjonsrommet. Neste jeg huslker er at jeg våkner opp. Vil hjem. Sjangler bortover med støtte. Spydde et par ganger i bilen hjem, så var jeg helt fin.

     

    Ønsker deg uansett lykke til!

  9. Hvor skal du tjenestegjøre? Hvilken relasjon har du? Er det NÆR familie tror jeg det vil gå bra, men blir nok ikke snakk om en uke hjemme liksom. Blir ned samme dag og oppver dagen etter. Normalt er brylupp i helger. Kan ikke huske at det skjedde noe spessielt i helgen på selv rekrutten. er det en kompis tviler jeg litt mere

  10. Om en personer selger narkotika har det en strafferamme på over 6 mnd. Da kan enhver borger gå til sivil arrest. Inkl. en vekter på objektet han jobber.

    Ang. pepperspray som er lovlige har de fleste vaktselskaper regler internt som forbyr det

     

    § 171. Den som med skjellig grunn mistenkes for en eller flere handlinger som etter loven kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, kan pågripes når:

    1) det er grunn til å frykte for at han vil unndra seg forfølgingen eller fullbyrdingen av straff eller andre forholdsregler,

    2) det er nærliggende fare for at han vil forspille bevis i saken, f eks ved å fjerne spor eller påvirke vitner eller medskyldige,

    3) det antas påkrevd for å hindre at han på ny begår en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder,

    4) han selv begjærer det av grunner som finnes fyldestgjørende.

×
×
  • Opprett ny...