Gå til innhold

Anitasp

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anitasp

  1. Tilbake til Techstep-batteriet.... ;)

     

    Svaret jeg fikk er følgende:

     

    Batteriene det er snakk om "brandes" under flere merkenavn da det er et typisk OEM produkt.

     

    Bruker samme merke i mine tre kamera, Canon S60, Canon 10D og Canon MV750i.  Har gode erfaringer.

    Har solgt et par tusen av disse batteriene de to siste årene uten å ha fått tilbakemelding om katastrofale hendelser.

     

    Når det er sagt, så er batterier generelt og LiIon batterier spesielt, ikke noe å spøke med.  LiIon batterier kan eksplodere ved  kortsluttning, overladning og hvis batteripakken blir slått hull på.  De fleste LiIon batterier er utstyrt med en sikkring som skal hindre at batteriet eksploderer ved overladning eller kortsluttning.  Det eneste som vanligvis skjer ved kortsluttning er at batteriet blir ødelagt. Batteriene vi selger er også beskyttet mot kortsluttning og overladning. 

  2. :whistle: Ble litt revet med inne på QXL...Noen som har erfaringer med et batteri som heter Techstep? Her er infoen som sto om det:

     

    Nytt batteri for Canon 10D, 20D, D30, D60, 300D, PowerShot G2, PowerShot G3, PowerShot G5, PowerShot G6, PowerShot Pro1,

    PowerShot Pro90 IS og andre Canon video og digitalkamera som benytter BP-511, BP-511A eller BP-512 batteri.

     

    Erstatter Canon BP-511/BP-511A/BP-512 batteri.

     

    Nytt i orginalembalasje.

     

    Høykapasitet Li-Ion celle med 1600mAh kapasitet.

     

    Kameraet det er tenkt brukt til er Canon EOS 300D.

  3. Jeg hadde inntil nylig Z2'en (se egen tråd litt lenger ned), og den er jo nesten identisk med Z3'en. Var egentlig fornøyd med konstruksjonen, uten at det er noen ekspert uttalelse. Merket i allefall ikke noe til de problemene du nevner.

     

    Men om jeg ikke husker alt for mye feil så påpekte bladet Digital foto i sin test av Z2'en nettopp det du skriver under punkt 1.

     

    Det du skriver under punkt 2 ville jeg nok ha reklamert på. Det var i allefall ikke noe som virket slarkete montert på mitt kamera

     

    Lykke til med bruken av kameraet, du vil nok ikke bli misfornøyd :thumbup: !

  4. Kjøpte et Minolta Dimage Z2 i april i fjor. Måtte levere inn dekselet til linsa i november fordi fjære røk. For å gjøre en lang historie kort så endte det med at nettbutikken ikke greide å ordne nytt deksel, og jeg har nå levert tilbake kameraet.

     

    Dvs at jeg må ha et nytt. Var egentlig ganske fornøyd med kameraet, bortsett fra at blitzen var i sterkeste laget. Vurderer likevel å kjøpe etterfølger nr 2 som er Z5.

     

    Hvis ikke dere har et bedre tips da? Jeg har 4700 å rutte med.

    Kameraet skal for det meste brukes til dagligdags familiefotografering, jeg verdsetter derfor rask autofokus og reaksjonstid på avtrekkeren.

  5. Jeg kjøpte et digitalkamera hos en annerkjent nettbutikk (gode karakterer på netshopguiden) i begynnelsen av april i fjor. Kort tid etter føyk fjæra ut av dekselet til kameraet. Det var nå helt ubrukelig, og linsa dermed uten beskyttelse.

     

    I all ammetåken hadde jeg rent glemt hvilken nettbutikk jeg hadde brukt, og jeg fant heller ikke kvitteringen. Den dukket opp i november, og jeg ringte straks nettbutikken for å reklamere. De ba meg sende inn hele kameraet (!!), og så skulle de ta kontakt når de fant ut hva de skulle gjøre med saken. Tiden gikk, ingen ringte. I begynnelsen av desember ringte jeg, og de sendte kameraet i retur med lovnad om å ettersende dekselet straks de fikk det inn.

     

    Har ennå ikke fått noe deksel. Jeg ringte de i beg. av januar, da sa de at jeg nok måtte vente et par uker til. De ante ikke når dekselet ville komme.

     

    Hva synes dere, er dette grei behandling?

    Det er over to mnd'er siden jeg reklamerte, noe burde vel snart skje?

  6. Ah, takker og bukkker for raske svar gutter!!

     

    Du må også inn i menyen på HC40 får å slå på a/d (analog til digital) konvertering og du må sette at innsignalet er video eller s-video.

     

    ok, får sette meg ned og scanne bruksanvisningen så jeg finner ut hvor i menyen jeg gjør dette :blush:

     

    Har akkurat fått kameraet, har foreløpig bare lært meg det mest elementære ;)

  7. :blush: Uff, har så lite greie på sånt...analog kameraet er av merke Canon UC8000, og her er spesifikasjonene jeg fant for kameraet på canons "museumssider" http://www.canon.com/camera-museum/camera/video/f_index.html

     

    Output terminal (level/impedance)

    Video/audio output terminal: 3.5mm mini jack (audio/video)

    Video output terminal: 1Vp-p/75 ohms unbalanced synchronized load

    Audio output terminal: -10dBv (at 47 kohms load)/less than 3 kohms unbalanced

    External microphone terminal: 3.5mm mini jack

    Microphone input: -67dBv (with 600-ohm microphone)/more than 5 kohms

     

    Mitt Kamera har analog inngang for lyd og bilde. Det ser ut til at canon kameraet også har det, gjør det ikke?

     

    Og hva slags "dertil egnet kabel" må jeg ha?

     

    Må inn med teskje dette altså ;) ......Takk for hjelpa!

  8. Hei!

     

    Vi har nettopp fått i hus et Sony DCR-HC40 kamera :yes: !! Men så er saken den at vi har to kassetter med analoge opptak (8mm), som vi gjerne skulle få kopiert over slik at vi kan se de med det kameraet vi har nå.

     

    Spørsmålet er: Hvordan gjør jeg kopieringen? Trenger jeg noe ekstra utstyr?

     

    Har litt dårlig tid til å finne ut av dette selv, vi reiser ned til der det analoge kameraet befinner seg om knappe to dager. Bladde kjapt gjennom brukermanualen, kunne ikke ved første øyekast finne noe der som forteller om fremgangsmåten.

     

    Er det noen snille sjeler som kan gi meg en liten innføring på dette?

  9. Her vil jeg si at hvis du bruker jpeg så vil jpeg-effekten (dvs. synlig komprimering) være større på et bilde med lav oppløsning enn ett med høy oppløsning.

     

    Når jeg overfører bildene fra kamera til data, blir de lagret i jpeg. Er det noe jeg kan endre på, for å få best mulig kvalitet til etterbehandling? Og i såfall hva bør de lagres i ?

     

    Og takk for alle svarene jeg har fått :)

  10. Jeg har et Konica Minolta Dimage Z2 kamera, med muligheter til å velge disse bildestørrelsene: 2272x1704

    1600x1200

    1280x960

    640x480

     

    Har til nå hatt det innstillt på 2272x1704. Sendte et potensielt julekort-bilde over mail for billedbehandling, men jeg fikk beskjed tilbake om at bildet var så sinnsykt stort, at det ikke ville bli fint når det ble krympet i photoshop...

     

    Til hvilke formål passer de forskellige innstillingene best? De fleste bildene jeg tar er til album, men jeg prøver meg også litt på bilder tenkt forstørret til stueveggen...

     

    Håper noen kan forklare litt rundt dette :yes: !

  11. :blush: Et par grønne spørsmål til dere:

     

    Jeg har ei venninne av meg som har Exilim EX-S3, hun plages med at bildene er veldig "pixlete" når hun fremkaller de, til tross for at det er innstilt på "fine", den beste kvalitetsinnstillingen. Det vi lurer på er:

     

    Har siz'en også noe å si for billedkvaliteten? Valgmulighetene på kameraet er

    2048x1536 1600x1200 1280x960 og 640x480. Hva burde hun velge her?

     

    Har minnekortet noe å si for billedkvaliteten? Hun har det kortet som fulgte med kameraet....merket er: Transcend MM-card, 64MB.

     

    Kameraet har 3,2 MP....

     

    Håper noen kan hjelpe oss med disse spørsmålene :)

     

    Mvh Anita

  12. Har nettopp fått Minolta Dimage Z2'en :green: ..men tror dere ikke jeg glemte å bestille xtra minnekort?! Så her sitter jeg da, og kan ta 5-6-7 bilder før minnet er fullt :angry:

     

    Er det noen som kan tipse meg om hvilket kort jeg bør kjøpe?Har forstått det sånn at det er SD kort jeg bør gå for,og da Sandisk...Stemmer det? Og hvilken nettbutikk er den billigste i såfall? Forventer ikke at dere nå skal begynne å lete for meg, tenkte bare at det kanskje allerede var noen som hadde sjekka det, som leser dette innlegget..... Har en 5 uker gammel baby som krever døgnåpen stasjon, så jeg har rett og slett ikke tid/ork å sette meg ned å lete sjøl. Men så har jeg jo så lyst til å ta bilder da.... :roll:

     

    Blir utrolig glad om noen kan hjelpe..FORT!!

     

    :-)

  13. Grunnen til at jeg tenker på Z2'en er at Z1'en har fått veldig gode skussmål på erfaringssidene her på Akam + veldig god kritikk i bladet Digital Foto. Håpet derfor at Z2 med sine 4 mill. piksler ville være kameraet for meg. C-750 får kritikk både i Akam' test og hos brukerene for treg autofokus......

     

    Kan nevne at jeg ønsker å bruke kameraet veldig allsidig, både til alt av naturbilder og til fotografering av familielivet. Er foreløpig for amatør å regne, men håper på å utvikle meg....

     

    hmmmm, søren ikke lett dette :no:

     

    :-) Anita

  14. Ursa Skrevet 28/02/2004 : 05:50

    Veldig viktig at du får med hvor håpløst det er å fotografere med en elendig autofokus. Føler at det aldri blir lagt vekt på hvor viktig dette egentlig er. En rask og presis autofokus er verd dobbelt så mye som 1 megapiksel fra eller til.

     

    I prisklassen 3000-4500, hvilket kamera vil dere da si er best med tanke på autofokusen? Vil ha min. 4.mill piksler, ok med manuelle innstillingsmuligheter, og billedkvaliteten best mulig selvfølgelig.

     

    Har brukt ei uke på å lese ørten forskjellige kameratester/erfaringer, men jeg synes liksom alle får pepper for autofokusen....Har bestillt O C-750, men vurderer å returnere det og heller vente på Camedia Z2'en.......Om dere ikke har en annen anbefaling da.....?

     

    :-)Anita

  15. Hei Photogen.

     

    Ja, jeg er HELT enig med deg ang. servicen til Hwb. Sendte de en mail med spørsmål om ikke laderen fulgte med C-750, siden det ikke sto spesifisert i varebetegnelsen deres. Skrev også at det ville være synd i såfall. Hadde nemlig mest lyst til å bruke de siden de har fått så god omtale. Nevnte også at de var dyrere enn andre på 256mb minnekort.

     

    Fikk lynkjapt svar tilbake om at det var en feil i varebetegnelsen, og at dette nå var rettet opp. Han ville heller ikke høre snakk om at de ikke var billigst, så han ga meg et tilbud slik at de BLE billigst.

     

    Desverre hadde jeg da allerede bestilt hos MPX,og fikk ikke stoppet ordren da den var sendt til poskontoret allerede.

     

    Nå er det mulig jeg returnerer kameraet likevel (hører snakk om at kameraet ikke egner seg så godt til fotografering av barn, og jeg har et knøtt i magen som snart skal massefotograferes :) ) Finner jeg et bedre kamera til ttl 5500 inkl 256mb minne og frakt så går jeg nok garantert til HWB.

     

    Er rett og slett søkk imponert over en slik service!!!

     

    Mvh Anita

  16. Hei Øyvinj!!

     

    Ca 4000 for Z2'en......har du det fra sikre kilder? Jeg har nettopp bestillt Olympus C-750, men angrer litt etter innlegget fra "arkitekt" ang. fotografering av barn. Vurderer å returnere det og heller vente på Z2'en. Er det et klokt valg,tror dere? Vil det kameraet være raskere enn C750'en?

     

    Mvh Anita

×
×
  • Opprett ny...