Gå til innhold

oyvinj

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oyvinj

  1. Hei!

     

    Min far har en "gammel" Fujitsu-siemens maskin med hovedkort WT70-EC.

    Hovedkortet ser ut til å støtte opp til 2GB internminne, men da av typen RDRAM.

     

    I maskinen står det 2x128MB RDRAM brikker + 2 av en annen type (som jeg ikke tror fungerer på denne maskinen), i konfigurasjonen er det registert kun 256MB.

     

    Men, med XP og alt mye annet stash på maskinen så er det bare såvidt det går rundt her, selv om det er en P4 på 1.8GHz.

    Regner med en RAM oppgradering kunne hjulpet mye da det virker som maskinen driver på med mye pageing. Men ser jo at RDRAM ikke er så enkelt å oppdrive lengre og slik jeg har forstått det så kan man ikke bruke alternative RAM brikker heller.

     

    Noen som har noen tips til hvor man kan få kjøpt RDRAM brikker?

    Eller har dere noen tips til hvordan få maskinen til å gå litt raskere?

     

    mvh

    ØyvinJ

  2. Hei!

     

    Jag har nå kjøpt og innstallert en Zalman VF900-Cu på mitt skjermkort (nvidia 6800), og skjermkortet er nå lydløst i forhold til før :-)

     

    Men, strøledningen til viften skal kobles til en 3-pins kontakt på hovedkortet (står det i bruksanvisningen i alle fall). problemet er at det ikke er ledige 3-pins kontakter på hovedkortet. :-( Er 2 slike kontakter på hovedkortet, men begge brukes av vifter (CPU viften og den på selve kabinettet).

     

    Finnes det noen overganger som kan splitte en 3-pins kontakt til to, eller er dette ikke å anbefale?

    Er det eventuelt andre steder man kan hente strøm? f.eks. fra strømforskyningen (trenger sikkert en overgang her og?) eller er det ikke riktig strøm/spenning i disse ledningene?

     

    mvh

    ØyvinJ

     

    PS! postet denne og under skjermkort, men er jo primært om kabler så...

  3. Hei!

     

    Jag har nå kjøpt og innstallert en Zalman VF900-Cu på mitt skjermkort (nvidia 6800), og skjermkortet er nå lydløst i forhold til før :-)

     

    Men, strøledningen til viften skal kobles til en 3-pins kontakt på hovedkortet (står det i bruksanvisningen i alle fall). problemet er at det ikke er ledige 3-pins kontakter på hovedkortet. :-( Er 2 slike kontakter på hovedkortet, men begge brukes av vifter (CPU viften og den på selve kabinettet).

     

    Finnes det noen overganger som kan splitte en 3-pins kontakt til to, eller er dette ikke å anbefale?

    Er det eventuelt andre steder man kan hente strøm? f.eks. fra strømforskyningen (trenger sikkert en overgang her og?) eller er det ikke riktig strøm/spenning i disse ledningene?

     

    mvh

    ØyvinJ

  4. OT, men hvorfor vil du vise ubehandlede bildefiler? :) Det må da være bedre å vise et ferdig resultat... /OT

     

    Fant en link som muligens kan hjelpe her: http://www.difiapro.com/free_raw_viewer.html

     

    Takk for raskt svar...

     

    Med den digitale hverdagen ble jo antallet bilder dramatrisk økt og det er jo begrenset hvor mye tid en for lov til å benytte fremfor datamaskinen :-)

    For å slippe å bare hurtigkonvertere alle bildene hadde det vært kjekt å finne en screensaver som kunne vise RAW bilder direkte...

     

    "Free raw viewer" som du linket til tror jeg bare er en billedviser, ikke en screensaver... eller har den skjulte sider?

  5. Kan forklare nærmere:  Hvis man bestiller 10x15 bilder fra et kamera som ixus 400 (som tar bilder i 10x13) blir bildet kuttet øverst og nederst for at man skal unngå å "vrenge" bildet når man printer det på 10x15 papir..

     

    Men er det slik å forstå at både d70s og 350d tar bilder slik at man kan printe de ut i 10x15 uten å gå gjennom den overnevnte prosessen?

    5449206[/snapback]

     

    Ja, jeg kan bekrefte at 350ens bilder er i 10x15.

     

    hvis du bestiller bilder som er i 10x13 (som tydeligvis ixusen er i) så må du spesifisere på fremkallingsiden at du ikke ønsker at de skal strekke bildet (eller forstørre og deretter kutte). du vil da få tilsendt 10x15 bilder med hvit kant på begge kortsidene.

  6. Her er resultatet av min erfaring...

     

    Etter mye frem og tilbake fikk jeg til slutt avklart Norge (PQB) ikke supporterer kameraer kjøpt i utlandet (alle parter jeg har snakket med påstår dette skyldes at Norge er utenfor EU) :(

     

    Sveriges support kunne fikse kamereaet, men vil ikke returnere det til Norge pga av Toll og administrasjons problemer. Eneste mulighet her var at de sendte kameraet til noen i Sverige, som deretter sendte det til meg eller at jeg hentet det selv... :cry:

     

    Tok så kontakt med Apex Foto service, endelig noen som var positive, men ikke så rart kanskje da de ser for seg en potensiell kunde :thumbup: . De var litt usikker på hva de tillot selv, men mente de kunne tilby å sende kameraet til Tyskland for garanti reparasjon, men at det kom til å koste meg ca 800 kroner i fraktkostnader... + at det ville ta flere uker... :hmm: I etterkant kom de også på at kvittering ikke er nok for å få verdensgaranti, må man ha stemplet garantikortet som ligger innpakket i kamaesken (Dette opplyste butikken selvfølgelig ikke noe om + at for å få tilbake momsen (taxfree kjøp) når jeg forlot landet må kameraet fremdeles være innpakket...) :mad: .

     

    Jeg ga opp, og ba dem om å reparere kameraet. Da fikk jeg det gjort på ca. en uke + at jeg får garanti i Norge de neste 6 månedene :D . Ulempen er selvfølgelig kostnadene, delen de skiftet kostet 40 kroner, men med arbeidskostnader ble summen over 1300 kroner :thumbdown: . Dyrt men fikk ialleall reparert kameraet med god service... :w00t:

     

    Så for å oppsummere min erfaring.

    IKKE kjøp Konika Minolta kameraer i Utlandet, supporten er elendig både fra PQB og fra det tekniske service senteret. Ingen av dem aner hva de snakker om, var i kontakt med flere personer fra begge enhetene og alle ga forskjellig tilbakemelding. Eneste positive var Apex Fotoservice, de utførte reparasjonen raskt og ga god service (kanskje ikke så rart da de fikk godt betalt for jobben).

  7. Kjøpte et kamera i berlin tidligere i år (Konika Minolta Dimage Z2) og har nå fått litt problemer med det. Etter å ha kontaktet Konika Minolta support ble jeg anbefalt å kontakte PQB for servicei Norge, men det viser seg at de kun supporter kameraer hvis de er kjøpt i Norge. de tilbød selvfølgelig å reparere det hvis jeg selv betalte for det... Kontaktet så Konika Support igjen, og de ble overrasket over dette, merkelig.... trodde de kjente til slike ting... Har ikke fått noe klart svar av dem enda, muligens mulighet for å sende det til Sverige da de har international support, men det spørs om det hjelper da jeg ikke bor i Sverige...

     

    Er det noen som har erfaringer med support fra Konika Minolta og som kjenner til hvordan man kan få support selv om man ikke bor i landet der kameraet er kjøpt?

  8. Var i Berlin nå i påsken og kjøpte et Minolta Diamage Z2, 256 Panasonic minnbrikke og veske på et kjøpesenter (Arkaden på Potsdamer Platz). Mye utvalg.

    Prisen er ca den samme som om du kjøper kameraet på billigste internet butikk (hvis du ikke regner med fraktkostnader). Du må også huske å få tax-free refound, disse pengene får du igjen på flyplassen når du reiser hjem. Sparte da ca 600 kroner (totalt kostet alt ca 560 euro).

     

    Det er nok riktig dette med garantien, utenfor tyskland gjelder nok denne bare 1 år. Men du kan jo altids bare reise tilbake å reparere det der :green:

     

    stikkontaktene er de samme som i norge...

  9. Du har mye å glede deg til.

     

    Var i Berlin i påsken og fant kameratet (dimage z2) på et av kjøpesenterene der, kjøte det + 256 mb sd kort (panasonic) + orginal veske for ca 560 euro. Fikk også tax-free refund og fikk da tilbake ca 60 euro så totalt så endte jeg opp med alt for ca 500 euro (ca 4300 kroner).

     

    Har begynt å teste det ut og så langt er jeg veldig fornaøyd :-)

  10. Har dette kameraet selv, må vel også si at jeg vant det og ikke kjøpte det selv :-)

     

    Kameraet fungerer fint hvis du tar bilder i godt lys og ikke stiller store krav til kvaliteten. Kameraet er tregt og har jeg har hatt store problemer å få fokus på de rette tingene når jeg tar bilder. Må vel også nevne at kamereaet er stort og ganske så tungt. LCD skjermen fungerer fint i mørket, men i dagslys/sol er det nesten umulig å bruke skjermen, kanskje likegreit da batteriene tømmes utroligt fort ved bruk av lcd skjerm.

     

    Hvis jeg var deg ville jeg heller lagt inn en tusenlapp til (får sikkert enda billiger også) og kjøpt et nytt kamera.

     

    For å oppsummere: Kameraet fungerer fint som et festkamera og i dagslys. Ellers er det ikke mye å satse på....

     

    ØyvinJ

  11. Hei ingen god oversikt over forskjellene mellom Z1 og Z2, men kanskje gi deg noen hint:

     

    Hoved forskjellen er nok oppløsningen: 4.2 Mpix, mener jeg har lest at det er en ny (forhåpentligvis) forbedret optikk. Husker jeg ikke helt feil er video oppløsningen også oppgradert.

     

    Er nok ikke så mang som har sett på dette kameraet da det er relativt nytt, fant allikevel en "review" av en pre versjon av kamereaet (se link under), mulig denne vil gi deg noe ekstra.

     

    http://www.bytesector.com/data/bs-article.asp?ID=252

     

    mvh

    ØyvinJ

     

    PS! Ta også en titt på disse linkene:

    http://www.steves-digicams.com/pr/minolta_...2004_z2_pr.html

    http://akam.no/art.php?artikkelid=5610

  12. Hva med Minolta Dimage Z2, har tenkt å kjøpe dette selv når det kommer ut på markedet (slutten av mars).

     

    Er på jakt etter et kamera med de samme kvalitetene selv, og etter å ha lest forskjellige tester ser det ut til at Z1 er det kameraet som kommer nærmest. Var nesten klar til å kjøpe Z1, men var usikker da det "kun" hadde 3.2 M pikslers oppløsning++.

     

    Nå ser det ut til at storebroren Z2 har de forbedringene som jeg ønsket meg til en slik prislapp (ca 4000).

×
×
  • Opprett ny...