Gå til innhold

FraXinuS

Medlemmer
  • Innlegg

    801
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FraXinuS

  1. Har ikke bilde akkurat nå, men konstruksjonen var ganske enkel. Det var en jeg kjenner som kom på ideen.

     

    Den ble lagd av en bit av et firkantet rør. Det ble boret to hull for hjulboltene og ett for aksel bolten på den ene siden, og ett hull på den andre siden for å føre inn en gjengestang. 

     

     

    post-42518-0-07230300-1558189705_thumb.png

     

     

    Siden det bare er fire hjulbolter på min bil så kan rørbiten festes til hjulboltene som vist på bildet. 

     

    Vi festet røret med hjulmutrene, og festet en gjengestang med skive og mutter på den andre siden av røret. Deretter tredde vi et gammelt sleggehode inn på stanga og låste den andre enden av stanga med skive og mutter. Også var det bare å hamre i vei.   :)

     

    Spindelen kom av uten alt for store problemer, men måtte ta i en del. Kunne med fordel hatt en litt lengre stang. 

     

      

     

  2. Tenkte bare jeg skulle nevne at jeg endte opp med å gjøre et forsøk på å bytte lageret selv. Det var vellykket og lyden er nå borte.  :)

     

     

    Endte opp med bruke ca 10 timer på jobben. Brukte en kombinasjon av teknikkene  vist i de to videoene over.  Fjerningen av det gamle lageret var det som tok mest tid. Mutterene på endeleddet og abs sensoren var veldig rustne så var ikke mulig å få dem av uten å ødelegge dem tror jeg. Så måtte jobbe med greiene festet på bilen som i video nr to over.  Var mye knoting for å få ut den gamle låseringen,  men når alt var ute så gikk det ganske greit å presse inn de nye lageret. 

     

    Kjøpte meg et slikt sett med plater + bolt for å presse ut/inn lager og det fungerte bra. Ellers så fikk jeg av spindelen med en hjemmelaget glidehammer. 

    • Liker 2
  3. Ja, har fått skriftlig tilbud. Jeg har sendt forespørsel via kontakt-sidene deres på nett og spurt etter pris på å få byttet venstre hjullager forran.

     

    Beskrivelsen av arbeidet i et par av tilbudene er som følger:

    "Utskifting av hjullager foran på venstre side" 

    "Skifte hjullager, venstre side forran" 

     

  4. Har en Toytota Corolla som lager en vibrerende lyd under kjøring. Høres ut som den kommer fra område rundt forhjulene. Lyden er der hele tiden, men høres best når farten er over ca 60km/h, spesielt når jeg slipper gassen og farten synker. Den er der fortsatt og endrer seg ikke om jeg setter giret i fri og bare triller. 

     

    Lyden ble tydeligere etter at jeg skiftet til sommerdekk. Tror den er der med vinterdekk også, men legger ikke så mye merke til den da. 

     

    Den blir også tydeligere når jeg svinger mot høyre, det samme skjer ikke når jeg svinger til venstre.

     

    Kjenner ikke noe vibrasjoner i bilen, det er bare lyden. 

     

     

    Video:

     

    https://www.dropbox.com/s/pn8mezgm6w5uufo/VID_20190422_175139.mp4?dl=0

     

     

    Noen som har en anelse om hva det kan være?

  5. Har en Toyota Corolla 2002 modell som oppfører seg merkelig i svinger.

     

    Når jeg kommer inn i en høyresving og begynner å svinge, så kjenner jeg til å begynne med, som forventet, motstand i rattet. Og hvis jeg slipper rattet så vil den rette seg opp. Men etter noen sekunder, så er det akkurat som om noe gir etter og motstanden i rattet forsvinner. Hvis jeg da slipper rattet så fortsetter bilen gjennom svingen uten å rette seg opp. Etter svingen så må jeg manuelt rette opp rattet.

     

    Det skjer ikke alltid, og det er litt avhengig av hvor krapp svingen er. I veldig krappe svinger så skjer det ikke. Det er hovedsaklig høyresvinger som er problemet, men det kan også skje litt i veldig slake venstresvinger.

     

    Jeg synes generelt bilen er velig lett på rattet,litt for lett. Hvis jeg kjører sakte på en litt humpete vei, uten å holde i rattet, så spretter rattet fram og tilbake når den treffer små spor og humper i vegen.

     

    Det er ikke noe dødgang i rattet så vidt jeg kan se. Har også sjekket trykket i dekkene flere ganger.

     

    Kan det være noen lager eller foringer som er gåen? Noen som har noen forslag til hva jeg kan sjekke/skal se etter for å feilsøke?

  6. Takk for svar. Vil en HP printer fungere ut av boksen uten noen form for manuell konfigurering?

     

    Personen som skal bruke den kan ikke noe som helst om konfigurering av linux systemer, så det hadde vært greit om det var mulig for han å installere den selv.

  7. Det er mulig å gjøre det uten den hjelpefunksjonen også, men da blir loopen som printer outputen litt mer komplisert. Fordelen med groupBy-funksjonen er at den kan gjennbrukes til andre lignende problemer.

     

    Måten groupBy fungerer på er at den tar inn en liste med items, en item kan være hva som helst. Deretter looper den gjennom itemsene og hver item sendes inn i $keyFunc for å generere en key som brukes i grupperingen.

     

    $keyFunc er en funksjon som brukeren av groupBy sender inn, den får inn en item som eneste argument og må returnere noe som kan brukes som en key i $groups arrayet. Dette fungerer fordi man kan lagre funksjoner i variabler i PHP, og da kan man kalle variabelen som om det var en vanlig funksjon.

     

    For hver item får man da en key. Hvis keyen ikke eksisterer i groups-arrayet så opprettes det en ny gruppe for den keyen med en tom liste, deretter legges itemen til gruppen den tilhører.

     

    Man ender da opp med et array av typen:

    [
        'key1' => ['item1', 'item2'],
        'key2' => ['item3'],
         ...
    ]
    
  8. En måte kan være å lage en liten hjelpefunksjon som gruperer navnene for deg. F.eks slik:

    function groupBy($items, $keyFunc){
        $groups = [];
        foreach($items as $item){
            $key = $keyFunc($item);
            if(!isset($groups[$key]))
                $groups[$key] = [];
            $groups[$key][] = $item;
        }
        return $groups;
    }
     
    
    $q1 = $pdo->query("SELECT name FROM names ORDER BY name ASC");
    $names = $q1->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
     
    // Group the names by the first letter in the name
    $groupedNames = groupBy($names, function($name){return mb_substr($name['name'], 0, 1);});
     
    foreach($groupedNames as $title => $names){
        echo '<h3>', $title, '</h3>';
        echo '<ul>';
        foreach($names as $name){
            echo '<li>',$name['name'],'/li>';
        }
        echo '</ul>';
    }
    
  9. Problemet med remove er mest sannsynlig at det ikke legges til event listeners på close knappen på de nye elementene som dynamisk legges til. Når du skriver removePerson.on('click', ...) så er det bare

    de elementene som allerede er på siden når den blir lastet som blir fanget opp. Så hvis du vil at close-knappen på de nye elementene skal fungere så må du enten legge til en click listener direkte på

    elementet når det opprettes eller du kan bruke "live" event listeners som vil fange opp nye elementer noe slik som dette:

     
    $('.navnContainer').on("click", ".close", function() {
      console.log($(this).parents())
      if (arrayNavn.length !== 1) {
        $(this).parents("span").remove();
      } else {
        errorLog("Du må ha minst en person!");
      }
    });
    
    Mulig det er noe av det samme problemet med antall personer også. Prøv å bruk $('.navn') direkte i calcPrice.

     

     

    Anbefaler også at du bruker "var" på alle variablene dine. Uten "var" så ender du opp med variabler som er tilgjengelig utenfor scopet du er i som gjør det vanskelig å holde oversikt på hvor ting endres når programmet blir større.

    • Liker 1
  10. Det første du gjøre er å definere en funksjon som tar inn en liste. Deretter må du bestemme et eller flere grunntilfeller hvor funksjonen ikke trenger å gjøre noe annet en å returnere en

    bestemt verdi. Det kan være f.eks hvis listen har en bestemt størrelse så kan du kanskje finne det minste elementet uten å gjøre noen kalkulasjoner. Etter at du har bestemt gruntilfellet så kan du ta det første elementet i listen og sammenligne det med resultatet av et kall til den samme funksjonen, hvor du bruker resten av listen som input (den originale listen minus det første elementet). Den minste verdien er svaret.

×
×
  • Opprett ny...