Gå til innhold

Crazychip

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crazychip

  1. joda jeg har stoppet alle tingene som bruket cpu, selv om det var ikke mye etter at jeg stoppet alt fra å starte. Jeg tror ikke det er noe mer å gjøre en å reinstallere.

     

    en lite "side note".

    Acer har faktisk et program som skal overvåke hvor mye minne som er i bruk etc. dette brukte faktisk 55MB av minnet :p

  2. Tidligere tråd: 5752624[/snapback]

     

    I likhet med Olav i den gamle tråden har jeg samme problemet med en Acer Aspire 3100.

    Oppstartstiden totalt, dvs helt til det kan gjøres noe fornuftig med den er godt over tre minutter. Uten at jeg har tatt tiden nøyaktig så virker det på meg som den er treg både før og etter login. Det er i tillegg en voldsom hakking på windows sin "oppstartslyd".

     

    Maskinen jeg jobber med har derimot virket bra i begynnelsen (ifølge eier) men har nå begynt med disse problemen. Jeg er fristet til å reinstallere Windows XP får å se om det kan ha noe funksjon, men dette er såklart ikke første valget hos eier.

     

    Har testet alt mulig rart, fjærnet alt som går an å fjærne uten at det har hatt noe effekt på oppstarten. Derimot så har det hatt litt effekt på funksjonaliteten når den en gang blir ferdig med å starte opp.

     

    Har noen hatt liggnende problemer som har blitt løst?

    Jeg har ikke lagt inn ny bios ende, men det står på agendaen.

     

    Takk for alle tips og råd.

    For mer spesifikasjoner, se her

  3. Jeg oppdaget nylig at det var en knapp som het "Min karriere" i menyen til venstre.

    Den har kanskje vert der lenge eller den har kanskje dukket opp nylig, men jeg har nå nettopp sett den :)

     

    Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at denne brukes til å lage en CV, for dette har jeg hatt lyst på lenge. Men etter at jeg hadde lagt inn litt greier fant jeg ut at den mangler litt...

     

    :hmm: Hvor kan jeg legge inn sertifiseringer og slikt?

    Det finnes noe som kalles "Kurs og sertifiseringer", men dette er da etter min mening ikke godt nok. Den må helt klart være der, men den trenger litt mer. Den gir mulighet til å velge sted, tittel og når du tok kurset. Jeg foreslår at den kanskje burde deles. En egen slik for kurs en har tatt, og en annen for eventuelle sertifiseringer en har. Jeg savner også her et sted å kunne legge inn hvilke sertifikater jeg har. Dette er ofte relevant i mange jobber, og det er da noe som bør være med.

     

    :hmm: Bug i nøkkel kunnskaper?

    Det er ikke sikkert at dette er en generell bug, men jeg fikk i vertfall ikke til å legge inn noe nøkkelkunnskaper. Det skal da sies at jeg ikke har prøvd dette på Windows, men derimot i Safari på OSX. Uansett så burde det vel virke i alle nettlesere ettersom data og teknologi er tema i store deler av forumet. (Jeg er vel ikke den eneste som bruker Mac?)

     

    :thumbdown: Tidslinjen ser rar ut.

    Det er noe rart med tidslinjen. (Se bilder)

    I Bilde 1 skal det vise at jeg i 2005 skiftet jobb, men det kommer ikke helt klart frem. Det ser her ut som om jeg har jobbet begge steder i hele 2005.

    Det samme er også tydelig i Bilde 2. Her skal det vises at jeg har gått på skole, men jeg tok da ikke grunnkurs og VK1 samtidig?

     

    :thumbup: Alt i alt så er dette gode greier, og jeg liker ideen med å ha CV online.

     

    Jeg er nok ikke den eneste som har kommentarer til dette, så dersom noen andre føler noe mangler så er vel dette nå stedet å komme med dem.

    post-42506-1167665743_thumb.png

    post-42506-1167665762_thumb.png

  4. Jeg er på jakt etter ideer og eller Content Management System(CMS) som kan bruke Active Directory (AD)som bruker database. Det skal være for en Høgskole slik at det forskjellige avdelingen som måtte ønske det kan sette opp sine egne dynamiske sider.

     

    Oppdraget fra min sjef:

    " Vi vil ha et system som enkelt kan opprettes, endres og vedlikeholdes av brukene. Men det MÅ sentraliseres under AD"

     

    Som et eksempel så er vel noe i linje med DragonflyCMS det vi er på jakt etter. Link

    Et system som er allsidig og enkelt for selv det mest uerfarne brukere å komme i gang med. MEN! Problemet er at vi vil ikke ha noe egne brukerdatabaser ettersom dette bare vil forvirre brukerene som alt har AD kontoer. Derfor er jeg veldig interesert i å høre om andre som har hørt om, bruker eller har brukt et slikt system. (Alle typer, ikke bare freeware/opensource). Alternativent mitt dersom ikke noe brukende slikt finnes, blir å skrive om et PHP CMS til å gjøre dette.

     

    Som dere kansje skjønner er vi primært på jakt etter noe som bruker PHP, men jeg tar gjerne i mot innspill angående andre platformer.

  5. Du må se etter info på DSL linken. Sitter på jobb nå og har ikke mulighet for å se på en selv. Men hvis jeg husker helt rett så er det tre linjer midt på skjermen.

    en for loopback, en for LAN, og en for DLS

     

    LAN linken forteller hastigheten og litta annet på den. DSL linken har en UP/DOWN prosent ting og en som forteller farten. 5000/700 f.eks alt etter hvilken linje du har.

    Det er der farten står som er interesangt.. Hvis den resyncer og slikt så vil det skifte fra 5000/700 til "Syncing" eller noe slikt.

  6. Er nok kansje ikke så lett å plukke ut en video strøm.

     

    MSN Messenger:

    TCP: 1863,6891-6900,6901

    UDP: 6901

     

    Tradisjonelt så brukes UDP til audio/video overføring.

    MEN video bruker som regel en veldig tilfeldig port. Du kan jo prøve å blokke port 6901 men jeg tviler på om det virker.

     

    Dersom du får det til så fortel meg gjerne om det. Kan bli praktisk å vite en gang. :!:

  7. Det kan nok være flere årsaker.

    Dersom det gjelder alle maskiner du kobler til så er det nok linja di som er problemet.

    Ring NGT og spør om hvor langt borte du er fra sentralen. Dersom du overskrider mex grensen til DSL så er det nok DSL modemet ditt som "syncer" på nytt hele tiden. Dette kan lett skje når det er litt avstand til sentralen. Dersom du har Netopia ruter kan du telnet til ruteren å se hva som skjer.

    "Quick View" er en veldig informativ og live side som du kan se om DSL linken gjør sync ofte. Dette skal den jo i teorien kunne gjøre dersom du restarter den eller NGT restarter sentralen. Passord og sånt:

    Ny liten Netopia - bruker:ngt / passord:ChkBid114

    Eldre modeler bruker:admin / passord:noway

    Det er noen modeler som har andre passord, men det er jo det vi har googel til ;)

     

    Dersom dette er problemet så har du veldig få alternativer:

    - Lev med det.

    - Eller skift levrandør.(men det er godt mulig det ikke hjelper)

  8. Hovedårsaken til at en bygger selv er ofte for og spare penger. Personlig tror jeg ikke det er så mye å spare på å bygge selv. Det er bedrift sparer på å bygge selv taper man igjen i tiden det tar å bygge. En fullt brukbar Server med SCSI fra Dell til en liten bedrift koster ikke mer en 17 000,- (u/OS, m/3år service). Tilsvarende vil en lik bare med SATA koste ca 14 000,-

     

    Et annet punkt som må vurderes her er jo service og support.

    På en server som du bygger selv har du ikke noe annen support en garatien på delene.

    Det er også ikke noe sted du enkelt kan ringe dersom det oppstår "rare" feil på maskinvaren din. Et ekstra pluss med ferdig byggede servere er jo at det er prøvekjørt før det sendes fra fabrikk, så det er 99% sikkert at det virker når det kommer. Dersom du bygger selv kan det være du får en defekt komponent, må returnere, ol. Dette kan dra ut tiden en stund, kan være veldig uheldig dersom du skulle hatt den nye servern igår :)

    Det kan også være vanskeligere å få skiftet en del dersom du ikke har innebyggde error/warning systemer i maskinen.

     

    Eks: Du får en mystisk feil på en server som utløser blåskjerm ca 2 ganger til dagen. du bytter deler, mellom maskiner og tester men finner ingen feil. Hva gjør du? Hvem ringer du? du vet jo ikke hvilket produkt som er noe galt med. Dersom du i tillegg har kjøpt produkter fra flere levrandører kan dette bli slitsomt og tungvint.

     

    Hadde du derimot kjøpt en server ferdig hos f.eks Dell så kjører du Dell sitt diagnose verktøy. (Dersom det innebyggde systemet alt har oppdaget feilen) og får en error kode. Ringer Dell og ny del er på døren dagen etter.

     

    I min mennig så er det ikke på noen måte verdt å bygge selv dersom du vil ha et system som som krever moderat bra oppetid. Dersom du skal ha private servere så er load og krav til oppetid så lite at det kan gjerne fort lønne seg å bygge selv med SATA.

     

    (og ja jeg bruker Dell og er veldig fornøyd ;) )

    server.doc

  9. Det er em mindre detalj at jeg sa kan. Under varierend forhold så kan man såklart gå lenger. Som nomore sa:

    Man kan ta mer piller en hva resepten sier, men man bør ikke.

    Alt kommer såklart ann på forholdene.

     

    Og jeg har ikke sett deg motbevise at Cat6 ikke kan kjøre Gigabit.

    husk at Cat6 og Cat6E ikke er det samme, det må forholde seg til 2 forskjelige.

     

    Og før noen korrigerer meg så kam man sikker kjøre 10Gigabit på Cat5 om avstanden er kort nok og alt sånn. MEN i henhold til standardene som er definert av ANSI så er kablene verifisert til å gå det lengdene som jeg har definert tidligere.

  10. En mer avansert løsning er jo å slippe "brekke" inn på nettet, så sette opp et MITM(Man In The Middel)angrep mot han/henne. så sniffe all traffiken som går og se om det blir sendt et navn eller liggende :p

    Vet ikke helt hvor lovlig dette kan være, men du hadde kansje funnet ut hvem det er. :) Men dersom du har mac filer så er det veldig lite sansynlig at "brekke" kan bruke ditt nett til noe annet en å se at det er der :p

     

    Ellers når det gjelder WEP så er det oppskryt. Det gjør det ca 10 min vanskligere dersom du vet hva du driver med. :p

     

    edit: skrivefeil

  11. Og på The Gathering (Vikingskipet) hadde de 1GB internett, men det var vel satt sammen av flere linjer  :D

    Jeg har info på dette emnet også :) Det hadde 1Gigabit linje på TG iår ja, skil som året før. :) Den var ivertfall minst 1Gigabit om ikke mer. Denne linje gikk til "søta bror", og levert av en Svensk, ISP som leverte i år. Dersom noen var i Tech eller Admin på TG så kan det kansje rette meg på dette. Men jeg fikk i vertfall svenske IP serier når jeg koblet meg opp :)

     

    edit: skrivefeil

  12. Jeg må bare si at det alltid er like festlig å se disse diskusjonene.

    Så for å gjør ting litt klarer så bruker vi fakta:

     

    Cat5e: En utvidet standard av Cat5 kabelen som skulle brukes sammen med1000BASE-T (Gigabit). Det fleste kabler i dag er solgt som Cat5, men er egentlig Cat5e. En nærmere inspeksjon av selve kabelen vil vise hvilken type det er. Cat5E var ment hovedsakelig for langdistanse 100 BASE-T og kan strekkes opp til 350meter. Cat5 tar 100 BASE-T opp til 100meter. For å kalle en kabel Cat5e må den møte kraven i ANSI EIA/TIA 568A-5

     

    Cat6: For at en kabel skal være Cat6 må den møte kraven som er definert i ANSI TIA/EIA 568B-2.1. Cat6 er laget med tanke på 1000BASE-T og kan trekkes opp til 100meter

     

    Cat7: For å klare opp i alle disse hastighetene så er IKKE Cat6 laget for å kunne ta 10Gigabit.

    Det finnes derimot en egen kabel for dette kalt Cat7. Den er ikke så veldig utbredt og kommer sikkert heller ikke til å ta sånn veldig av.

     

    Og får så å rette på utsagnet om at vi ikke har mer en 24 Mbit internett i Norge. Det kommer flere og flere tilbud om fiber direkte inn i huset. Og det er ikke noe i veien for å kjøre 100 Mbit eller 1Gbit over disse. Du får det du er villig til å betale for. Universitet og Høyskoler, har nesten ikke noe lavere en 34Mbit linjer og det ligger 5Gbit i backbone på Uninett. Linken fra Oslo til Stockholm er 10Gbit.

     

    Når det gjelder den originale meningen med tråden så har vel den blitt svart på. Og vi vet alle hvor vi kan kjøpe slike kabler på rull.

    Og det gjenstår vel bare da å begynne å trekke kabel :)

     

    Men vi må huske: Terminering er like viktig som kabel type!

    Dersom du ikke terminerer nyaktig nok eller i riktig rekkefølge så blir det ikke Gigabit!

     

    Ethernet pinout guide

    Cabel your own house

  13. Til meg går innhastigheten under "Quick View" opp og ned (vel, mest ned) som en jojo. Skal ha 5184 inn, det var det et par dager etter aktivering, men detter til stadighet ned, og er nede i 4672 nå. Skjønner ikke hvorfor.

    Jeg har hatt et lignende problem tidligere på NGT da jeg bodde et annet sted. Etter at jeg pratet med montører i Bravida og med teknikere på NGT så konstaterte vi at det var avstanden fra sentralen som gjorde at hastigheten falt. Jeg var da i taket på det som er grensen for ADSL. Ca 5 km kabel fra meg til sentralen. På eldre linjer er det til tider dårlig isolasjon, og dersom mange ligger på samme kabel, blir det gjerne interferens, noe som kan som kan få ruteren til å ”resynce” ofte, tape hastighet osv.

  14. Jeg har hatt veldig lite problem med stabiliteten, og linja har vert der hele tiden. Den ”syncer” alltid riktig uten noe problem, står alltid riktig hastighet i ”Quick View” på ruteren. Derfor tror jeg problemet ligger et annet sted. Den siste uken har farten gått opp til ca der den skal være. En annen detalj jeg har merket er at sikkelig sent på natten, når det bare er oss nattdyr som sitter oppe og leker oss er ofte farten bedre.

  15. Det er vel da bare 2 ting som kan være feil.

     

    1. Noe galt i ruteren.

    2. Du har fått begrenset hastighet fra enten UPC eller fra newshosting.

     

    Som du bekrefter så har PCen samme IP som ruterne hadde når den står i modemet. Det utelukker derfor IP filtrering som er hva newshosting kunne brukt dersom det skulle begrense farten din. UPC derimot har muligheten til å se MAC adressen din fordi du er på deres subnet, og kan derfor begrense deg med den, men igjen er det lite sannsynlig siden slike disse adressene ligger på ruter/PC og du lett kan skifte utstyret ditt. Så dersom UPC skulle begrense deg ville det skjedd via deres kunde system og dermed vert i effekt uansett om du hadde ruter eller pc koblet til modemet. Så i mangel på flere teorier så vil nok jeg si at det er noe ”galt” med ruteren

×
×
  • Opprett ny...