Gå til innhold

BiStud3nt1

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BiStud3nt1

  1.  

     

     

     

    En ting er sikker.. Jeg blir nødt til å ta opp Bedriften. 

     

    Føle du det gikk så dårlig? Hvilken oppgave har du valgt? 

     

     

    Valgte oppgave 2 og har akkurat nå 188 ord, haha. Kunne nok gått litt bedre, ja!

     

    Du er ikke den eneste som sliter litt, har heldigvis noen timer igjen før deadline :p

     

     

    Jada, men sitter helt dønn fast på det andre spørsmålet om oppmerksomhet rundt den tredje revolusjonen. Fordel/Ulemper samt å forklare er ganske greit. 

     

     

    Hvilke fordeler har du funne?

  2. Liker at alle som spør etter råd her har valgt oppgave 2  :lol:

     

    Oppgaven er delt i tre deler.

    • Definisjon - usikker på hvilket kapittel men dette finner du mye om på nettet. Mulig man finner det under Kap. 8 (Eierskap) og Kap. 7 (Ledelse)
    • Hvorfor det ble mer aktuelt etter 2. revo. - Kap. 3 (de tre indu. revo.) og Kap 7 (Ledelse)
    • Positive og negative / konsekvenser - Kap. 4 (Egeninterresse) Kap 5 og 6 (Etikk)

    Hvis noen finner noen andre kapitler eller jeg har tatt feil så må dere bare si ifra! Kommer til å stalke denne tråden videre og deltar gjerne i diskusjon. 

     

    Hvordan skal man tolke den tredje delen? Skal man se på de positive/negative konsekvensene fra prinsipal og agenten sin side eller?

  3. God kveld alle sammen! Da er vel de aller fleste i gang med eksamen i Bedriften så tenkte det var lurt å starte i gang en tråd for alle BI studenter så kan vi hjelpe hverandre hvis noen har spørsmål eller trenger litt hjelp og inspirasjon til hva man skal skrive. 

     

    Oppgave 1

    De siste 10-15 årene har vestlige multinasjonale selskaper flyttet stadig større deler av sine virksomheter til det som blir kalt fremvoksende økonomier.

    Bruk det du har lært i kurset i Bedriften til å gjøre rede for hvilke forhold som ligger til grunn for denne utviklingen. På bakgrunn av dette, drøft hvilket samfunnsansvar de multinasjonale selskapene har når de driver virksomhet i andre land. 

    Oppgave 2 

    Gjør rede for hva som forstås med prinsipal-agent teorien/problemet. Gjør rede for hvorfor det ble mer oppmerksomhet rundt prinsipal-agent ved inngangen til den tredje industrielle revolusjon. Drøft deretter positive og negative sider og konsekvenser ved denne tankegangen. 

     

    Har selv valgt oppgave 1 og har brukt tiden frem til nå på å gå gjennom de relevante kapitlene som Multinasjonale selskaper og globalisering og CSR- samfunnsansvar. 

     

    Har tenkt å starte oppgaven med å nevne litt historie om globalisering, multinasjonale selskaper osv. Og på den måten da forklare hvordan vi har klart å få den utviklingen som vi har i dag da. Og deretter begynne med drøfte delene om CSR. Har ikke kommet så langt på å tenke på den og er enda litt usikker hva jeg skal trekke inn i den delen. 

     

    Hvordan går det med dere da? Hvordan har dere gått frem?

     

     

    Sliter litt selv her, har valgt oppgave 2, men får ikke helt til definisjons delen.. Noen andre som har valgt samme oppgave??

    Jeg har også valgt oppgave 2, men jeg kommer ingen vei! Får ikke start rett og slett.. :(

    Samtidig er kompendiet mitt sporløst forsvunnet!

×
×
  • Opprett ny...