Gå til innhold

AndiiRL

Medlemmer
  • Innlegg

    236
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AndiiRL

  1. Ingen utenfor gamer.no tar rocket league seriøst.

     

    Dere skriver ikke om en 25 millioner dollar turnering, men rocket league som bare rundt 50 000 i verden spiller, det skal dere ha med som "esport".

     

    Skjønner deg i at DOTA burde kanskje hatt en artikkel, men gamer.no skriver mest om norsk esport og ingen nordmenn deltok i The International. RL har flere nordmenn i toppen internasjonalt og er med i Telenorligaen, som gamer.no arrangerer, derfor skriver de om det.

     

    Aner ikke hvor du har de tallene dine fra, men her er noen fakta. RL pleier å ha flere hundre tusen spillere online om gangen, og har flere titalls millioner av spillere totalt. Spillet er lett å forstå men vanskelig å mestre, som gjør det til en herlig spectator esport. RL er fortsatt ungt og premiepottene internasjonalt øker hvert eneste år.

  2.  

     

     

    «More than one billion fans tuned in to watch the final of the 2014 FIFA World Cup Brazil™, with the competition reaching a global in-home television audience of 3.2 billion people»

     

    3.2 milliarder unike seere iløpet av forrige VM, og det er kun tallene fra TV. Esport er kanskje større enn mange tror, men å begynne og sammenligne det med fotball er ikke særlig vitts. Det er nok større enn langrenn da, på verdensbasis ;)

    Har du noen kilde til å backe opp de tallene?

     

    Om vi ser globalt er det altså 7.4 Milliarder mennesker, la oss late som at ingen så på i Kina eller India, da sitter vi igjen med 4.7 Milliarder, det tilsier altså at over 80% av de resterende så på?

     

    Syntes også tallene dine er fryktelig merkelelige sett i globalt perspektiv, da du mener at over halvparten av menneskene på Jorda "tuned in", hvordan har de fått tall på dette? De må jo mer eller mindre regne at 3-4 stk ser på hver TV da? Om du gjør det samme med esport så stiger jo plutselig det samme tallet opp til flere milliarder det også :)

    Bare å søke etter world cup viewership så kommer det opp en haug med artikler. Men hovedkilden er vel fifa selv: http://www.fifa.com/worldcup/news/2014-fifa-world-cuptm-reached-3-2-billion-viewers-one-billion-watched--2745519 Hvordan de har fått tallene sine det vet ikke jeg, men fifa kontakter de offisielle kringkasterne/rettighetshaverne i alle verdens land og legger sammen vil jeg tro.

     

    Hvorfor i alle dager skal vi late som at ingen i kina eller India så på? Det gjør bare tallene for resten av verden helt urealistiske (og feil).

    https://digitalsport.co/football-comes-out-on-top-in-chinese-broadcast-report "Football is the most watched sport in China and attracted 1.027 billion football viewers during 22,000+ TV broadcasting hours in 2015"

    https://timesofindia.indiatimes.com/business/india-business/Football-gives-cricket-a-close-run/articleshow/36629347.cms "Football is the second most watched sport in India after cricket. 26% of the country's population aged between 16 and 69 watch it in 2014"

     

    Artiklene er ikke helt nye, men det var de første jeg fant og dette er fryktelig off topic. Der har du ihvertfall kilder.

    Har sett på esport siden 2011 jeg, men er litt lei av all overdrivelsen og miksing/triksing med tall for at det skal fremstå større enn hva det er. Esport er fortsatt en nisje, men en nisje som vokser fort og begynner å bli mainstream i visse land. Synd at vi sliter såpass med interessen i Norge, selv sjakk eksploderte jo bare en nordmann hevdet seg. Er det liksom så mye sunnere/bedre når Karlsen stirrer på et sjakkbrett enn når Snute stirrer på en skjerm?

    Igjen, tallene du kommer med gir ikke mening, du mener at 80% av totalbefolkningen til Kina fulgte med, noe som er totalt urealistisk.

     

    Du svarte heller ikke på den nederste biten i den forrige posten.

    Aner ikke hvilken verden du bor i hvis du tror esport er større enn fotball.

×
×
  • Opprett ny...