Gå til innhold

Muad

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muad

  1. The Very End skrev (25 minutter siden):

    Vent, sier dere at SP ikke bryr seg om utdanning, innovasjon og nye arbeidsplasser? (Sett inn overrasket Pickachu)

    Åh en må jo ikke si det, de har jo bare ikke vært på det store tinget lenge nok til å gjøre en forskjell 🤫🤫 

    Tragisk levert både av SP og AP begge lovte større satsing på bredbånd utbygging og digital infrastruktur...

    • Liker 1
  2. qualbeen skrev (19 timer siden):

    He he .. nei nei - var det det jeg skrev?? ?

    Men dersom du ber om sletting fredag kl 14, så vil en backup tatt fredag kl 13 ikke kunne inneholde denne endringen. 

    I praksis ikke noe problem, fordi alle påfølgende backups-filer vil inneholde slettingen. Men man kan jo konstruere søkte caser hvor systemer bryter sammen rett etter at din slette-forespørsel ble behandlet. I et worst case scenario, kan det jo tenkes at ingen backup inneholder siste transaksjon. Så når de leser inn fra siste backup, blir dine data (dermed dessverre) gjenopprettet.

    Dette er uansett kun en teoretisk problemstilling. Skal sykt mye til for at dette skal kunne inntreffe på en gang. Sliter veldig med å se det for meg ...

    Og her er det store spørsmålet mitt, om ikke endringer slik som sletting faktisk blir replikert ned gjennom backupene, så vil enda alt av data være tilgjengelige.

    Det vil si at de når som helst kan hente frem ett snapshot av databasen selv i lang tid etter at en selv tror at en har blitt slettet fra databasen.

    Vist du går å spør den vanlige mann i gata hva å slette data betyr, så betyr det at dine data ikke lengre kan hentes frem. En vær nerd vet at det betyr ikke lengre lett tilgjengelig data, så når de på det store tinget nå snakker om sletting av data betyr det da at dataene ikke er tilgjengelig eller bare at de blir vanskeligere å hente frem? 

     For om det er det siste så vil det med andre ord si at det ikke er snakk om sletting men heller en deaktivering av bruker 

  3. Uffda, stakkars gamere som sitter hjemme og ikke får spilt et par timer på kveldingen... Dakars - faller verden deres i grus nå?

     

    Politikk er faktisk viktigere enn å laste ned og spille et nytt spill

    Vet nå ikke jeg, å høre på en mengde folk lyge om hva de skal få til eller spille noe helt totalt uviktig søppel på internet. Må vel innrømme at begge deler virker like unyttig

  4. BK burde I aller høyeste grad saksøkt, det er kommunen sin plikt å levere vann til både bedrifter og private. Når de da ikke klarer å levere det de er forpliktet til så må det få konsekvenser, vist en ender opp med å si pytt pytt søle pytt så blir det ikke lenge til før en ser neste tilfelle av slikt noe. Vi må kunne stole på at tjenestene vi skal ha blir fulgt opp og levert av våre kommuner rundt om i dette landet

    • Liker 5
  5. Null problem å sette opp isolasjon på hostnivå, slik at du kjører alene på hardwaren.

     

    det var det google sa helt frem til de fant Specter, selv om ingen lengre snakker så høyt om disse så er de enda en meget reel trussel. Og si at vi skal leie inn hardware i stede for å faktisk eie det selv er naivt i bestefall, vist Norge som nasjon ikke klarer å håndtere sine egne dokumenter uten å være avhengige av microsoft amazon eller google. Da burde vi virkelig revurdere hele planen om digitalisering.
  6. Ingen i dag leier inn et firma og setter opp servere lokalt for å ta unna en peak som kommer én gang i året når du har cloudløsninger som svelger trafikken uten problemer til en brøkdel av prisen.

     

    Problemet med cloud vs egen hosting er at i cloud vet ikke hvem andre som sitter på samme hardware, og du har heller ikke kontroll på hardware slik som du har med egne løsninger. Når det er sagt så burde det ikke være noe problem for lille Norge å faktisk ha egen hosted løsninger som dette der de får stor pågang, all den ledige kapasiteten som står i idle kan bli brukt til forskning skoler o.l og heller skaleres ned når det er behov for mer kraft andre plasser. Dette handler kun om liten vilje kraft og dårlig planlegging.
×
×
  • Opprett ny...