Gå til innhold

Tjobing1

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tjobing1

  1. Har selv en Baggen og er veldig fornøyd, med unntak av AirPlay, som alltid ledsages av små hakk i lyden, uansett hvilken kilde den er koblet til (iPhone, Mac, Apple TV). Andre som har opplevd dette? Ev. testet anmelderen AirPlay? Jeg mistenker at det har noe med evnen til å ta imot Wifi hos enheten?

     

    Airplay er ofte krevende for nettverket ditt. En typisk medfølgende router fra canal digital/nexgentel osv klarer ikke alltid å sende ett stabilt og jevnt signal til enheten. Slettes ikke sikkert problemet ligger i routeren, men gjerne der problemet oppstår

  2. hva er poenget med at de går ned til 8hz og 100khz?

     

    Tenk deg at maxfarten til bilen din var 110 km/t. Når du da cruiser nedover motorveien og må opp i 100 kmt tyner du motoren din til det ytterste. Sjansen for at du i det hele tatt kommer opp i 100kmt er også relativt liten. Derfor kan de fleste biler i dag kjøre i nærmere 180-200 kmt - til tross for at de færreste av oss noen sinne kommer til å ha bruk eller anledning til å kjøre så fort.

     

    Av samme årsak kan svært mange høyttalere i HiFi segmentet spille helt ned i 14-16hz og opp til 40-50 Khz - til tross for at vi ikke kan høre mer enn 20 Khz. Ikke fordi musikken spilles i de frekvensene, men for at ikke høyttaleren skal "tynes" til det ytterste hver gang tonene krever at de skal spille 19-20Khz. For hver gang en høyttaler tynes oppstår forvrengning og generelt kjip lyd. Også er det noe som heter overtoner, men det får bli en annen diskusjon..

    • Liker 2
  3. Å teste planke og sub hver for seg gir nesten ikke mening. Jeg er klar over at de selges separat, men en lydplanke uten subwoofer er meningsløst. Da kan du nesten like greit bare ha TV-lyden da de byr på nøyaktig de samme problemene som TVen selv. Bittesmå elementer som skal gjøre en alt for stor jobb.

     

    Dere glemmer forresten å nevne at dette er en del av Bose's multiromsløsning Soundtouch som forøvrig er helt suverent i bruk. Vil heller sammenligne dette med Sonos sitt lydplanke/sub alternativ som koster nesten det samme.

     

    Jeg er forøvrig enig i hva dere sier om lyden. Savner bare en del i sammenligningen med andre produkter.

×
×
  • Opprett ny...