Gå til innhold

batteri96

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av batteri96

  1. Har du pengene inne hele året med en rentesats på 3,20 % p.a. får du 800 kr i renter før skatt. Bankene teller antall dager du har de inne, så det blir K * n/365 * 0,032, der n er antall dager pengene står inne det året. 

  2.  

    Men noe av det som irriterer meg mest med telefonen, som jeg ennå ikke har funnet noen løsning for, er alle varslene.

     

    Skal jeg først være negativ så synes jeg lyden er forferdelig lav også. Bruker telefonen på trening, men er nesten håpløst. Lyden er satt for lavt i forhold til andre telefoner. Har lastet ned en booster for lyd, men blir ikke bra, mye skurr.

    Varsler er en Android feature, ikke Samsung feature, fungerer de ikke noenlunde likt på alle Android telefoner? Med Android 7 så kan du på S7 markere meldinger som lest direkte i varselsflisene, vil tro at dette kommer i alle fall delvis til å fjerne problemet ditt.

    https://material.io/guidelines/patterns/notifications.html

     

     

     

    Varsler dukker ikke opp på ny på Nexus 6P med Nougat 7. Det gjorde det på Galaxy S7, så ganske tydelig at det er en samsung featyre.

  3. Nei, det er nok ikke noen forskjell. Når jeg tenker meg om vil du kanskje være tjent med å velge et annet studie på UiS som du har noe interesse for, og evt. starte på NHH året etter om det ikke var helt for deg. Å ta økonomi på UiS kan gi deg fripass i enkelte fag, men du vil nok ende opp med å ta enkelte fag på nytt da de tar på UiS ikke tilfredstiller de som er på NHH.

  4. Okei. Takk for svar! Synes det er litt rart, siden avstanden fortsatt er tre hele år. Verdien vil jo synke på et år, gitt en rentekostnad. Det vil jo også være i henhold til transaksjonsprinsippet. Fasiten legger også opp til plusspoeng for de som beregner månedsvis, altså 36 mnd (som jeg da antar ikke tar hensyn til år, men måneder).

     

    Pussig. Men, hvis det er en greie å ikke inkludere første året, så får jeg vel akseptere det da! :)

    Hvor får du det fra at det er tre hele år? 

  5.  

    Var det forresten ikke Elon som ville at du skulle kunne bruke bilen til som taxi? Bilen skysser noen fra a til b mens du sitter hjemme. Er det du som da får skylden hvis ulykken inntreffer?

     

    Nei, det er såklart produsent som får skylden, siden det er produsent som har programmert bilen til å virke slik og slik. I lys av pliktetikken hadde det beste alternativet vært det som ga lavest mulig tap av samfunnsnytte i alle tilfeller, og av logiske årsaker bør dette være opp til det offentlige å bestemme, da å diversifisere de ulike bilmodellene etter hvilke prinsipp de legger til grunn i slike "trolley problem" er ikke ønskelig.

     

    For øvrig, selvkjørende biler vil nok minske antall dødsfall, og som tidligere har nevnt, bli påbudt slik som andre ting som har en positiv ekstern virkning på samfunnet.

×
×
  • Opprett ny...