Gå til innhold

BoulderX

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BoulderX

  1. Ja her går det nok i ball for oss. Som jeg nevnte over, dette er ikke snakk om fargerom som feks sRGB.

     

    Det er snakk om profilen for å «render’e» en raw-fil.

     

    Disse er riktig nok proprietære, men LR kan lese de spesifikke profilene for hvert kamera. Et eksempel slik det er nå:

     

    1. Jeg tar et bilde i råformat, men med kameraet innstilt på sort-hvitt (i dette tilfellet Fuji Acros simulering med gul-filter).

    2. Lastes over til iPad via adapter. iPad viser bilder som sort-hvitt (sikkert pga embedded jpg)

    3. Importeres til LR CC på iPad. Bildet er nå konvertert til Adobe Color og vises i farge.

    4. Jeg må inn i den nye profil-menyen i LR og velge Fuji Acros for å få den riktige renderingen av filen.

    Dette er arbeidssomt med 500+ bilder med variende profiler som alle settes til Adobe Color ved import.

     

    For 4-5 år siden kunne jeg med min 5D og LR på EM desktop velge at kameraprofilen skulle være default ved import, mener jeg. Kan man ikke dette lengre?

     

    Om profiler i LR:

     

    http://blogs.adobe.com/jkost/2018/04/lightroom-cc.html

  2. Jeg er ikke inne på de svært tekniske detaljene, men: slik jeg forstår det er det ikke selve fargerommene som Adobe RGB eller sRGB det er snakk om her, men profilen som kameraprodusenten benytter for å tolke en råfil. Altså den profilen (sett med instrukser) kameraet ville benyttet for å lage en jpg med det ønskede utseendet. Denne skulle jeg ønske at LR tok utgangspunkt i ved redigering av råfilen. Nå er det slik at dersom jeg benytter Fujis utmerkede Acros/Velvia/Chrome-filmsimuleringsprofil så nullstilles disse til Adobes standard fargeprofil, også sort-hvittbilder.

  3. Hei! LR har nå fått støtte for profiler, et godt steg i riktig retning. Jeg er en aktiv bruker av mitt kamera sine innebygde profiler (for sort-hvitt etc). Selv om 80% av bildene mine går urørt fra kamera til ferdig utgave hender det seg at jeg ønsker å justere WB eller lysstyrke, og skyter derfor i raw.

     

    Min arbeidsflyt (på reise) er å laste over bilder på iPad for så å importere til LR CC. Her oppstår problemer, også med nye CC. Bildene settes automatisk til Adobe Color uavhengig av valgt profil i kamera. Dette gjør at jeg må innom hvert bilde for å bytte profil til den opprinnelige, noe som er irriterende.

     

    Er det noen som vet en løsning/workaround for dette?

  4. Takker for svar! Det er mulig å lage generelle makroer og feste disse til Add-on tab'en, jeg har en for å sette inn en spesiell type boks og en for å merke og bytte språk på alle objekter.

    Men koden for å slette merket objekt, uavhengig av type, har vist seg litt vrient. Kan man lage en makro som bare aktivetet en tastaturknapp?

     

    MS Office eller Libre Office?

    MS 2016. Noen anelse?

  5. Hei!

    Jeg trenger litt veiledning til det jeg antar er en svært enkel oppgave. Jeg ønsker å legge til en knapp på verktøylinjen min som fungerer akkurat som Delete-tasten på tastaturet. Det vil altså si at den skal slette det objektet som er markert.

     

    Hvorfor? Jeg bruker en stylus-penn til ganske mye, og synes det er slitsomt å måtte høyreklikke og velge Cut for å få fjernet tekstbokser og figurer, siden viske-tasten på stylusen ikke fungerer på objekter, kun på det som er tegnet for frihånd.

     

    Er det noen som kan peke meg i riktig retning av en kodelinje eller to som sletter markert objekt?

     

    Takker!

  6. Jeg er fullstendig klar over at ingen sitter med fasit på dette, men håper noen vil diskutere litt med meg.

    Jeg søker en printer som kan printe bilder fra mobiltelefon, til bruk i en hyttebok. Vi har blitt sløve med å sette inn bilder etter at det ikke er vanlig å fremkalle bilder lengre. Men det er jo svært hyggelig å bla tilbake til gamle minner, så da tenkte jeg at en mobilprinter som kan ligge på hytta måtte være optimalt.

     

    Dette fører til endel krav printeren og bildene må oppfylle:

    - God holdbarhet på bildene

    - Tåle å oppbevares i minusgrader

    - Helst kunne drives med strøm eller oppladbare batterier

     

    Mine to kandidater:

    - Polaroid Zip: ukomplisert, blekkfrie bilder (ingen patroner som fryser og sprekker), klistremerkebilder som går rett i boka, men bare en (liten) størrelse

    - Canon Selphy CP1200: Flere knapper og funksjoner samt skjerm, mer muligheter men mer som kan gå galt. Større størrelser på bildene mulig, men ikke klistrebilder? Har en slags 100-års garanti på bildene. Bruker blekk som kan lage trøbbel.

     

    Er det noen der ute som har tanker rundt dette? Noe jeg ikke har tenkt på, eller andre gode kandidater?

     

    Takknemlig for alle innspill!

×
×
  • Opprett ny...