Gå til innhold

0FKNR8HU

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 0FKNR8HU

  1. Det er jo LSI kort en snakker om. Som du sier så er det mange av de på ebay, men umulig å vite hvilke av de som er ekte eller ikke dessverre. Skulle jeg kjøpt på nytt på ebay hadde jeg kjøpt imb eller dell for å unngå alle de fake som florerer.

    ah sorry, da oppfattet jeg feil :-) 

    ja greit å se på selgers historikk.

  2. om det er kopi eller ikke kan du bare sende en epost til Broadcom å spørre, om du vil vite. Mitt er nylig kjøpt, ga masse feilmeldinger på disker jeg vet er 100% i orden så da valgte jeg å høre med Broadcom. Så ble til at jeg krevde pengene tilbake på ebay og alt løste seg, i den grad at jeg nå ikke har ett kort jeg får til å virke med unRaid :p

    kjøp LSI kort hvis du skal ha ekstra SATA porter satt i IT mode. finnes mange av de på ebay. Funger gull.

  3. Da er tiden kommet for å oppgradere den trofaste unraid serveren med en ny. 

     

    Spek så langt:

    Fractal Design Define R6 Sort TG

    MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON hadde denne liggende

    I9 cpu 

    64 gb minne

    3 x 10 tb WD NAS 2 for data og en for paritet

    3 x 4 tb WS NAS for data, hadde fra før

    2 x 1 TB SSD for appdata

    2 x 500gb ssd for download og plex metadata etc

  4. Det er share'et som angir hvordan filene skal spres utover. Så lenge du mapper riktig så skal du ikke trenge å tenke på dette. Fungerer slik med mine vmer i dag i hvert fall :-)

     

    Takker :)

     

    Hva om en oppretter en share, i denne er downloads og media. Unraid vil da spre dette utover ulike disker. Om så denne sharen er mountet i en vm som kjører ubuntu som /share /share slik at ubuntu ser denne som et filsystem. Vil det da kunne opprettes hardlink via ubuntu selv om filene da i realiteten er spredt mellom flere disker? 

  5.  

    Står at det er skrudd på for private mobil kunder. Hva med firma kunder?

     

    Det er meningen det skal være på for alle Telenor-kunder, uavhengig av aksesstype og kundekategori. Ihvertfall er tjenesten tilgjengelig for alle. Men på utrullingen av nye default DNS-servere tar litt tid på noen platformer. Jeg har forstått det slik at mobil skal være ferdig med alle nå. Ihvertfall fikk jeg tjenesten på min jobb-telefon tidligere i dag. Men jeg har ikke full oversikt over utrullingen.

     

    Det jeg vet er at du lett kan sjekke status selv ved å bruke URLen det vises til i artikkelen: http://nettvern.telenor.net/

     

    Og enten du ahr fått per default eller ikke, så kan du selv slå på tjenesten ved å endre til DNS-serverne som er oppgitt i artikkelen (og/eller 2001:4600:4:fff::253 og 2001:4600:4:1fff::253 hvis du foretrekker IPv6) .Forutsatt at du har kontroll over DNS-innstillingene. Det er dessverre sjelden tilfelle på mobilterminaler.

    Testet, ikke satt på min jobb Telenor telefon

  6. Mulig jeg er dum, men jeg ville tro at nesten alle kommuner i Norge har behover for omtrent akkurat de samme systemene. Hvorfor ikke gå sammen om å utviklet det sammen?

     

    Uansett, tipper det er mange som får sjokk den gangen alt er outsourcet og ny kontrakt skal skrives. Det blir nok dyrt å bytte levereandør eller veldig dyrt å fornye.

     

    Fordi det er ulike politiske og regionale føringer blant annet. Men er helt enig i at det kan etableres flere felleskomponenter

  7. "Hei, det meste av stoffet kommer fortsatt til å være gratis. Vi fikk nylig ytterligere ett årsverk i digi.no-redaksjonen, i tillegg til at vi har begynt å øke bruken av frilansere for å produsere Digi Ekstra-saker. Nøyaktig hvor mange saker som kommer til å være åpne hver dag er vanskelig å svare på – men målet er å gi abonnentene et enda bedre tilbud uten at det skal gå for mye ut over det vi publiserer åpent."

     

    I de fleste tilfeller er 2 av 3 saker som jeg kan ha interesse av å lese, blokkert. Så å si at det meste er gratis, er fullstendig feil.

     

    200 kr. pr. mnd er altfor mye for en nettavis. Det kommer jeg aldri til å betale.

     

    Men du betaler sikkert for Netflix, Viaplay eller andre ting du ser på hver mnd?

    Jeg anser digi som en bransjeavis, og jeg betalte for ekstra for en god stund siden. Med håp om at de dybde artiklene de nå snakker om kommer.

    Da blir det verd pengene, i hvertfall for meg som jobber i IT bransjen.

  8. Støtter denne noe mer enn det appen til Altibox gjør (Apple TV)? Bortsett fra 4K da.

    Jeg ønsker bare å kunne abonnere på en app som gir samme tilgang uten noe krav til tuner og hvem som må levere internett-linjen.

     

    Du skal kunne gjøre alt i apple tv appen sier reklamen, så du kan droppe dekoder. Det har jeg fått bekreftet fra teknisk i altibox. Men appen er ikke ferdig enda.

  9.  

     

    Kan jeg sette hjemmesentralen i Bridgemode (passiv wifi)?

    Nei. Den nye tv-løsningen krever at hjemmesentralen er på nett. Tv-løsningen kombinerer IPTV-signaler og internettrafikk, noe som ikke er mulig dersom hjemmesentralen står i bridgemode. Vil du bruke din egen ruter for å få bedre trådløst nett må denne settes opp som et rent aksesspunkt. Sjekk produsentens bruksanvisning for å se hvordan dette gjøres på din ruter. Benytter du Altibox WiFi Pluss vil denne bli konfigurert automatisk når du kobler den til en Altibox hjemmesentral.

     

    Det var da som F*

     

    Jeg bruker egen router utenom og det fungerer helt greitt selv om Altibox sin ikke står i Bridge modus.

    Men da klarer du ikke å nå dine "servere" fra internett via Altibox via din router ? Det blir som NAT på NAT. Du snakker om den nye Altibox løsningen ?

    Du får problemer ja. Men vet noen "kreative" teknikere bruker DMZ porten til slikt i en mellomfase frem til bridge støtte forhåpentligvis kommer

    • Liker 1
  10. 1) "Microsoft legger ned Norden-kontor. Over 100 ansatte får sparken"

    2) "120 ansatte må gå i Skype i Stockholm. "

    3) "Kontoret befinner seg i Stockholm, og det er fortsatt uklart hva som kommer til å skje med de ansatte. Men ifølge det svenske bransjenettstedet ser det ikke lyst ut for de svenske teknologene."

    4) "Microsoft har tatt den vanskelige beslutningen om å stenge Skype-kontoret i Stockholm. Det kan innebære at 120 ansatte nå mister jobbene, sier en pressekontakt i Microsoft til Computersweden."

     

    Skjønner ingen ting jeg.. først får de sparken ( = avskjed på dagen). Deretter står det at de må gå, men så blir det uklart hva som skjer med de ansatte og til slutt sier pressekontakten at nedleggelsen kan innebære at 120 ansatte mister jobbene... hva ble det til?

     

    Og blander skype kontoret med fylkeskommunens skype for biz ( lync) bruk

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...