Gå til innhold

Lillee

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lillee

  1. Ved fastsettelse av perioden for tap av førerett legges vekt på om vedkommende har hatt førerkortet i sin besittelse i lengre tid etter handlingstidspunktet, dersom han ikke kan bebreides at førerkortet ikke har vært beslaglagt. Lengre tids besittelse av førerkortet tilsier i utgangspunktet at tapsperioden fastsettes for et kortere tidsrom enn tilfellet vanligvis skulle tilsi, eventuelt at tap av førerett ikke blir fastsatt. Dette gjelder likevel ikke dersom det pådømte forhold gir grunnlag for flere års tap av førerett.

     

     

    Har lest på lovdata men forstår meget lite av det..

  2. Hei!

    Mistet førerkortet 31.08.17 og nektet førerkortbeslag og nektet for å ha kjørt så fort. Møtte opp i rettsmøte å ble dømt til fortsatt førerkortbeslag, i 4 mnd. 21.12.17 var fristen til politiet for å få saken til retten. Politiet opprettholdt ikke fristen så jeg fikk førerkortet tilbake 21.12.17, og hadde rettsak 05.02.18, ble der dømt til 8 mnd uten førerkort, anket saken og har nå fått brev om at saken nektes fremmet. Har nå hatt førerkortet midlertidig fra 21.12.17, så har altså hatt det i godt over 3 mnd og vært uten i 4 mnd. Er det sånn at jeg mister det i 4 nye mnd nå ?

  3. Det kan jeg ikke svare på.. Satt vell helst å sendte enn snap eller to påtur opp, men lå i 3 gir på en litt gammel dieselbil, men det jeg reagerer mest på er at når jeg svingte ut av krysset så hadde jeg ingen bil bak meg å det kom ingen bil ifra venstre & før jeg nådde toppen av brua så hadde jeg en bil rett bak meg, så om jeg har hatt 76 der så må den bilen ha hatt 106 for å nå meg igjen så kjapt. Derfor jeg reagerer på at det ikke er noen måling på den..

  4. Det kan jeg ikke svare på.. Satt vell helst å sendte enn snap eller to påtur opp, men lå i 3 gir på en litt gammel dieselbil, men det jeg reagerer mest på er at når jeg svingte ut av krysset så hadde jeg ingen bil bak meg å det kom ingen bil ifra venstre & før jeg nådde toppen av brua så hadde jeg en bil rett bak meg, så om jeg har hatt 76 der så må den bilen ha hatt 106 for å nå meg igjen så kjapt. Derfor jeg reagerer på at det ikke er noen måling på den..

  5. Jeg mener at siden de har målt meg i en oppoverbakke, og sto 70 m unna starten på stigningen, så må de ha bevegd laser under målingen?

    Hadde en bil bak meg og mener at denne bilen burde ha gjort en brytning på laserstrålen under målingen?

    Kjørte ut ifra et kryss 40 m ifra hvor de har stått med laseren og begynte på stigningen 30 m lengere frem

  6. Ble tatt i 76km/t i 50 sone for snart en mnd siden, har trekt tilbake samtykket og venter på rettsak.

    Trakk tilbake samtykke til førerkort beslag 06.09 og har nå fått brev om rettsmøte 06.10, hvordan fungerer dette mtp å få førerkortet tilbake midlertidig ifra 27.09 mtp at da er fristen på 3 uker ute?

    Har trekt tilbake samtykket pga måten jeg er målt på, er målt bakfra i oppoverbakke,da de sto 70 m unna stigningen å foretok målingen, samt at jeg hadde en bil bak meg og har bedt om å få se målingen på den bilen, noe politiet ikke kan vise til.

    Noen tanker/erfaringer rundt dette?

  7. Hei!

    Ble tatt i fartskontroll igår, 76 i 50 sonen og det ble førerkortbeslag på stedet. Godtok alt & tok det hele som en tilståelsesdom, der de fristet med strafferabatt.

     

    Har i tillegg 6 prikker på førerkortet, derav 3 forsvinner i januar.

     

    - Hvor lang tid kan jeg belage meg på å være forgjenger?

     

    - Kan jeg søke om å få førerkortet tilbake tidligere enn avsagt dom?

     

    - hvordan søker jeg & hvem må jeg kontakte?

     

    - Hvilke grunnlag må jeg ha for å få avkortet sperrefristen?

  8. Beklager sent svar.

     

    Jo jeg kjørte opp en bakke, tok til høyre der det er en parkeringsplass, men da jeg skulle inn på parkeringsplassen var det så mye snø at jeg ikke kom videre, før jeg rakk sette bilen i revers, kom hjulasteren ned bakken å sklei inn i venstre side på bilen min.

    Sjåføren av hjullasteren sa at han såg meg forsent og sklei i sia mi.

    Jeg rakk ikke engang å se han før d smalt.

     

    Krysset der ulykka skjedde er litt uoversiktlig.

  9. Hei!

    Ble påkjørt av en hjullaster i april & skaden ble taksert til 54000, og bilens verdi er satt til 15000 så den blir kondemnert. Problemet nå er skyldsfordelingen.

    Jeg sto i ro når det smalt.

     

    Forsikringsselskapene er ikke enig om skyld & nå vurderes det å sende saken til forsikringsnemda for en avgjørelse.

    Men, er det noen som kjenner til forskriftene iht flytting/bæring av snø med hjullaster?

    Mange sier at det ikke er låv å bære snø med hjullaster, men det er låv å flytte den?

     

    Hjullaster skufflen var fylt med snø slik at sjåføren ikke så bilen min før det var for sent.

  10. Selger har rett til å forsøke å rette selv, jf. kjøpsloven § 36. Nekter kjøperen å ta imot tilbudet kan kjøperen ikke kreve prisavslag eller heving, jf. kjøpsloven § 37.

     

    De stiller sterkere enn deg bevismessig fordi det ikke ble skrevet kontrakt. Du vil for eksempel slite med å påberope deg "som den er"-forbehold, påberope deg at kjøper ble tilbudt å undersøke/prøvekjøre bilen, og du vil ha vansker med å dokumentere at du ga informasjon hvis det bare ble gitt muntlig.

     

    Jeg antar at de ikke har betalt? Det fine her er at du trenger ikke advokat for å ta saken til Forbrukertvistutvalget - og hvis du tar saken til Forbrukertvistutvalget med krav om betaling kan du som hovedregel ikke bli idømt noen form for saksomkostninger selv om du taper (forbrukertvistloven § 16), i motsetning til i forliksrådet.

     

    Bilen er betalt & omregistrert i kjøperens navn.

    Det er 14 dager siden de kjøpte bilen og ca 1 uke siden de hentet den.

  11. Har sagt at jeg kan få min far som bor nærmere til å komme å ordne det skruhullet da denne må gjenges opp og det må settes i en ny skrue. Dette ønsker ikke kjøper.

    De har sagt at de skal ta advokat for å få hevet kjøpet. Etter det jeg har lest meg frem til i henhold av regler og lover så har de ingen grunn til å heve kjøpet, men blir så usikker i forhold til de sms jeg får av kjøper.

    Bilen er omregistrering i kjøpers navn hvis det har noe å si.

    De mener også at de stiller sterkere enn meg fordi det ikke er kontrakt.

  12. Hei.

    Solgte en Mercedes Benz E220 2000 mod for 14 dager siden for 16000 kr. Bilen har gått 365000 km.

    Igår begynte kjøper med at de ville heve bilkjøpet pga feil de hadde oppdaget.

    -Lekker olje fra EGR ventil pga en skrue som mangler.

    - Mer rust enn de forventet. ( Alle bilene viser rusten veldig godt.)

    - Dysetettninger må byttes.

    - Hull i bakpotte

    -Rust i kanalen på førerside.

     

    Bilen er kjøpt uten kontrakt og betalt før den var sett på og kjøpere hentet bilen ei uke etter betaling.

     

    Jeg opplyste om rust som jeg viste om samt at jeg ikke trodde det var noe mer galt med bilen annet enn at det var svartrøyk fra den ved pådrag.

    Den skruen som mangler på EGR ventil viste jeg om men hadde helt glemt å opplyse om å der la jeg meg langflat.

    All rusten som var på bilen har jeg sendt skikkelige bilder av før salg.

     

    Jeg sa også når kjøpere hentet bilen at de kunne få gå over den der å da, noe de ikke ønsket.

     

    Kontrakt ble aldri nevt vedrørende salget så jeg lurer egentlig på hvilke rettigheter jeg har nå. Om jeg bare må godta å hente bilen tilbake eller om jeg kan gå videre med dette til en advokat.

  13. Skadene på belegg er like småe som et knappnål hode. Med andre ord, meeget småe. Har akkurat fått erstatnings krav på 8678 kr fra huseier.

    Ble opplyst om at det nylig var malt men ingen info om herdetid. Taksten på å reparere belegget var på 590 kr, så skadene er relativt små. De krever at jeg betaler 5100 for å få leiligheten malt opp. Samt 1/2 mnds husleie.

    Har tatt bilder av møbler som er skadet av malingsflekker og jeg kan bevise med bilder hvor møblene har stått den tiden jeg bodde der.

    Har jeg noen sak eller er det bare å godta og gå videre?

  14. Der jeg hadde malt, vistes ikke i dagslys eller ved at lysene i leiligheten var på. Men de så det da de gikk inn med ei garasjesol å lyste over hele leiligheten.

    De sa at jeg måtte betale 18000 når jeg flyttet inn, altså 3 mnds husleie. Småe merker på vegger må påberegnes ved inn og utflytting mener jeg. Når d gjelder merker på veggen og maling som løsnet, så har jeg masse møbler som ikke har vært brukt, annet enn til å bare stått inntill veggen. Har tre spisebords stoler som er fulle av malingsflekker på stolryggen etter å ha stått inntil veggen i stua.

    Hadde en mnd oppsigelsestid, men huseier gikk med på at jeg fikk flytte den 15.nov. ba om at vi kunne gå gjennom leiligheten ei uke før den 15 men fikk til svar at jeg måtte vente til den 15 fordi da skulle jeg være ute.

     

    De har beregnet erstatningen ved å ha en til å se på skadene og tatt takst og beregnet hva maling osv koster samt det han skal ha i timen for jobben. Samt kjøring osv.

     

    Forskuddsleien har de på sin private konto

  15. Hei. Lurer på om noen har vært borti lignende problemstilling.

     

    Flyttet inn i ei nymalt leilighet i slutten av september. Sa opp leiligheten den 15.oktober.

    Når jeg flyttet inn, så ba de om 12000 i depositum. Men de nektet å opprette depositumskonto og sa at hvis jeg ønsket dette så måtte jeg ordne & betale dette selv. I kontrakten kaller de dette for "forskuddsleie" samt at de har krysset av "NEI" på kontrakten der det er spørsmål om depositum.

    Når jeg skulle ta ned ting av veggene så kom malingen med, så jeg kjøpte maling og malte over dette. Er blitt noen småmerker på vegger etter utflytting. Er noen små merker på gulv.

    Mine møbler er full av maling etter å ha stått inntil veggene i leiligheten. Utleier har ikke opplyst om herdetid på malingen slik at malingen ikke var herdet ferdig og satt seg i ting som sto inntil veggene.

    Nå har utleier krevd 8692 kr i erstatning. De mener at jeg skal betale fagmann for å male alle veggene i leiligheten samt ordne de merkene på gulvet. Samt at de kreve en halv mnds husleie pga tapt leieinntekt.

     

    Har de rett til å kunne gjøre dette?

×
×
  • Opprett ny...