Gå til innhold

Per Skarstein

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per Skarstein

  1.  

    En grundig prosjektering er den beste forsikringen man kan få mot overskridelser.

     

    Enig, En grundig prosjektering er gir også det beste beslutningsundelaget for beslutte gjennomføringen. En av grunnene til alle endringsordrene i stortingsprosjektet er vel at stortinget ville ha litt ekstra mens de først var i gang ! Dette er oppskriften på overskridelser.

     

    (PS, jeg vet bare det jeg har fått med meg i nyhetene, korriger meg gjerne) 

  2. Hvorfor bruker en murstein når en skal bygge med maskiner. Ville det ikke vært enda enklere å lage prefabrikkerte elementer når en først skal bruke maskiner, og det er vel det som skjer overalt i verden. Slik jeg ser det så er murstein en teknologi som er spesialtilpasset til manuell stabling, men hvis en har tilgang til maskiner så brukes det større prefabrikkerte elementer. Kan noen opplyse meg om fordelen av en automatisk muremaskin?

    (jeg er oppriktig nysgjerrig, ikke kverulerende)

  3. Når prisen på bitcoin (målt i konvensjonell valuta) stiger så mye som den har gjort så blir bitcoin mindre nyttig som betalingsmiddel og mere et spekulasjonsobjekt. Økonomien målt i bitcoin har vel egentlig en kolossal deflasjon. Hvis en bedrift hadde tatt opp lån i bitcoin for å kjøpe og selge varer i andre valutaer ville det vært katastrofalt.

    Det er først når kursen er stabil at bitcoin vil være brukbar som penger, og uten en sentralbank så er det ikke sikkert at bitcoin vil være stabil.

     

    Hva hadde skjedd med Norsk økonomi hvis kronen hadde variert like mye som bitcoin har variert de siste årene ?

    • Liker 1
  4. Jeg har hatt elsykkel i snart tre år og den største forskjellen for min del er at jeg følger trafikkreglene! Med vanlig sykkel gjelder det å holde farten oppe og bruke bremsene minst mulig og det blir naturlig å skli over kryss på rød/gult lys, ikke bremse for fotgjengere etc. Med elsykkel koster det meg ingenting å stanse for gult lys eller fotgjengeroverganger. Jeg blir kortsagt et bedre menneske med elsykkel :-)

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...