Gå til innhold

OleNOR

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OleNOR

  1. Jeg ønsker å sikre at min router effektivt sperrer for BitTorrent nedlastning/opplastning. Har googlet og prøvd forskjellige løsninger som er foreslått for OpenWRT ruter uten å lykkes med å få stoppet dette effektivt. Eneste forslag som dog virker ekstremt er å sette opp en Proxy og route all trafikk gjennom denne. Dette ønsker jeg å unngå. Videre stopper ikke portsperre (80,443) effektivt for BitTorrent, men gjør nettet mindre brukbart for ulike andre tjenester.

     

    Årsaken til at jeg ønsker å sette denne begrensningen er å sikre at det ikke deles rettighetsbeskyttet materiale via mitt bredbånd uten at jeg i praksis slår av trådløsnettet. Vi er mange i husstanden og barna får besøk så det er vanskelig å regulere dette kun via holdningsskapende arbeid. Har opplevd at det kommer besøkende som har utorrent påslått og således fortsetter nedlasting via mitt nett.

     

    Nå når piratjegere setter i gang med overvåkning ønsker jeg å være på trygg grunn og min ISP har ikke lagt inn noen sperre slik at jeg må prøve å finne ut av dette selv.

     

    Vil også legge til at jeg synes det er problematisk å måtte bli stilt juridisk ansvarlig for ulovlig nedlasnting når det i praksis ikke er mulig å stoppe dette teknisk for en vanlig bredbåndsabonnent.

  2. Har selv testet voodler og ble egentlig ganske skuffet på lik linje med de øvrige i denne tråden. kan også legge til at voodler instalerer som en service på pc'n som etter hva jeg har lest på forumet til Voodler bruker min pc til å formidle streams til andre brukere selv når jeg ikke bruker programmet selv. dette likte jeg dårlig og har landet på å fjerne programmet.

  3. Må si meg fornøyd med Amentio. De er billige og selv om pakkene innimellom kommer i seperate forsendelser bruker de å komme i rimelig tid. Sist nå har jeg bestit noen forskjellige ting på søndags kveld. De gav meg raskt beskjed på mandag at min ordre er effektuert og at pakken kan ventes innen 4 dager. Mottar pakken i morgen så det er som forventet.

     

    Hvis du er veldig opptatt av leveringstid vil jeg generelt anbefale komplett som nok er best på det, men dog med noe høyere priser på produktene.

  4. Nå viste det seg at maskinen omsider startet etter ca en halv times oppstart (skal vista være så treg :) Fikk gått inn og satt den opp til å kjøre chkdisk \r fordi det virker som om tregheten kan være relatert til harddisken. Startet chkdisk kl 23:30 og den fant masse feil på filer i testene 1-3 under test 4 som er søk og reperasjon av "bad sectors" på harddisken gikk den frem til ca sektor 33000 før den begynte å bruke tid. Her stod den fra ca 23:50. I dag kl 07:40 var den kommet til sektor 44026 av ca 90 000 sektorer og den har allerede rapportert om error. Måte her slå av maskinene fordi jeg måtte ta den med meg. Mener dette viser at maskinen har en feil i hardware som ACER teknisk support ikke oppdaget i sin "overflatiske" gjennomgang av maskinen før jeg fikk den i retur. Skal nå høre hva vi gjør videre. JEg mener CHKDISK rapporten om feil på disk viser at jeg har en DOA sak. At ACER viser til at saken ikke kom via en forhandler mener jeg er underordnet det at jeg fikk beskjed om å sende den til ACER direkte av deres tekniske support.

     

    Oppdatering:

    Har vært i kontakt med ACER og de innrømmet at det her hadde skjedd en feil fra deres side vedrørende DOA saken. Så nå prøver jeg å løse dette via Amentio og ACER. Håper dette løser seg på ryddig måte.

  5. Hei

     

    Kjøpte nylig en ny ACER TM 8371G fra amentio.no. Da jeg skulle sette opp maskinen første gang frøys hele maskinen etter at den var inne i Vista skrivebordet under installering av acer programvare og jeg måtte foreta en restart etter ca 1 time uten at det skjedde noe. Da jeg startet maskinen opp igjen hang den på status "Baren" uten å komme inn i windows. DEt viste seg at den hang etter at crcdisk.sys vistes i kommandolinjemodus. Tenkte da at noe måtte ha skjedd med installasjonen og restartet for å gå starte opp instalasjonspartisjonen via ALT+F10. Det viste seg dog at denne også hang så jeg kom ikke inn i menyene der heller. Bestemte meg her for at jeg måtte kontakte ACER for å få bistand i tilfelle det var noe galt.

     

    Tok kontakt med Acer teknisk support som antydet at dette kunne være relatert til en hardware feil og at siden jeg tok kontakt ummiddelbart etter at jeg mottok varen ville de at jeg skulle sende laptopen til dem som en "Dead on arrival" sak. Det vil si at jeg får ny maskin i retur. Sendte derfor maskinen inn til ACER med oppgitt referansenr.

     

    Etter ca en uke fikk jeg en epost om at min DOA sak var avslått uten noen begrunnelse og at saken var flyttet til hasteservice. Prøvde å ringe ACER igjen for å få en forklaring, men det var fånyttes. Senere fikk jeg maskinen tilbake etter at den hadde vært hos ACER i en uke. Vedlagt maskinen er det en reperasjonsrapport hvor det står " DOA avslått da DOA maskiner må sendes via forhandler, altså amentio.no. Dette reagerte jeg veldig på siden jeg sendte den inn etter tilrådning fra ACER teknisk support hvor jeg oppga at den var kjøpt hos amentio.no uten at de sa at dette medførte en annulering av DOA saken. Videre viser det seg også at de hadde kjørt gjennom førstegangs setup med bruker som var laget og at den testet ok (hva no enn det betyr).

     

    Nå har jeg igjen startet opp maskinen og følgende har skjedd. Jeg fikk først maskinen til å starte, den brukte noe lang tid på oppstart, men kommer inn i windows. Videre ville jeg sette igang windows update for å få den mest mulig oppdatert i tilfelle det er noen softwarerelaterte forbedringer (maskinen var satt opp med vista business 32 med sp1)- Under nedlastning av windows update filer virker maskinen treg. Videre blir plutselig skjermen sort (slår seg av) mens maskinen går videre, dette mens jeg brukte maskinen, så det var ikke sansynlig at den gikk i hvilemodus ol. JEg måtte derfor restarte. Etter dette vil ikke maskinen laste inn i windows, men stopper igjen på crcdisk.sys i oppstarten.

     

    Har prøvd å søke på nettet og det er mange som har hatt lignende oppstartsproblemer, men det virker ikke som det er noen løsning på dette. Flere oppgir at problemet vedvarer etter ny installering av vista. Må derfor forberede meg på en ny runde med ACER og nå amentio for å få løst denne saken noe jeg ikke er særlig optimistisk til siden det er så underlige symptomer på denne feilen.

     

    Er det noen andre der ute som har vært borti noe lignende og som kan bistå med tips og råd både når det gjelder selve feilen, men også i forhold til ACER som tydeligvis er steile og har lav kvalitet i sin gjennomgang av feil som kommer inn?

  6. Tror det er forskjell mellom henteautomaten i Sandefjord og postautomatene, mener det skal være begge deler Sandefjord. Hvis det er postautomaten du sikter til wendel, så er det jo dårlig av posten å ikke kunne gi denne infoen til kundene som ringer "support" og spør.

     

    Vil forsåvidt legge til at konseptet med postautomat er bra, men postens gjennomføring og support er elendig.

  7. Oppdatering av min sak med Posten.

     

    Lørdag tok jeg kontakt med posten for å få ut pakken. Dette skulle vise seg vanskelig. De opprettet sak med feilmelding og anbefalte meg å prøve automaten på nytt. Reiste da og prøvde automaten på nytt uten hell. Fikk da beskjed om at pakken mest sansynlig kunne hentes på Ski postkontor (som forøvrig ligger 7 km fra der jeg bor, postibutikk er like i nærheten).

     

    Mandag fikk jeg en sms med beklagelse fra Posten og noe senere ringte en tekniker og jeg forklarte problemet med automaten. Han sa også at jeg måtte regne med å hente pakken på Ski postkontor. Senere sjekket jeg kollinr og det var ingen endring på status så jeg ringte posten igjen. Nå sier dem at automaten skulle være fikset og at pakken ble liggende lengre pga problemene. Jeg reiser da igjen for å hente pakken og opplever samme feilmelding igjen. Ringer da på nytt til posten og de lovte å sende en hastemelding til teknikerne som i følge support skal fikse ting innen 4 timer, utover dette kunne de ikke hjelpe meg.

     

    Tirsdags kveld sjekker jeg igjen kollinr og status er uforandret fra fredag. Satser da på at automaten er reparert siden det har gått 30 timer siden hastemeldingen gikk til teknikerne hos posten. Reiser igjen til Ski stasjon og opplever at automaten fortsatt genererer samme feilmelding og ingenting synes å være gjort. Jeg har nå kjørt tilsammen 56 km uten å få pakken og er lut lei hele greia som nå ser ut til å koste meg like mye som å få pakken rett på døra.

     

    I morgen blir det nå 5 gangen jeg er på tlf med Posten for å få løst dette. Er nå lut lei hele greia og ikke særlig optimistisk til hva posten klarer å gjøre med saken. Vil generelt ikke anbefale noen å bestille varer på oppkrav til disse automatene da løsningen bryter sammen når betalingsterminalen skal kommunisere med postens løsning.

     

    Vedlagt følger bilder av meldingen som kom direkte opp etter at jeg trykket inn sendingsnr samt betalingsterminalen som var uforandret hele tiden.

    post-42215-1244586726_thumb.jpg

    post-42215-1244586740_thumb.jpg

  8. Hei

     

    Har plutselig fått et rart problem med mitt 1 uker gamle pc-oppsett. oppdaget pluselig i går at maskina kun kjørte på 1 kjerne og søkte rundt på nettet for å finne svar på hva dette kunne skyldes.

     

    Primært viste det seg at de fleste hadde problemer pga noe hardware detection problem i windows 7/vista som kunne løses via msconfig-boot-advanced og hake av Detect HAL. Denne knappen vises ikke i min windows 7 ver 7100 RC, selv om mange refererer til betaen i fiksen så jeg får ikke prøvd dette. Videre er det noen som har stilt inn feil i bios. Her er min stilt inn på "ALL" cores. Prøvde også å legge inn ubuntu 64 bit for å se om denne fikk opp alle kjernene og heller ikke her vises mer en 1 kjerne i systemovervåkningsprogramemt. Er nå derfor skikkelig i stuss over hva som har skjedd med oppsettet og om det er noen flere alternativer igjen?

     

    Mitt oppsett er

     

    i7 920, notura kjøler

    Asus P6T Mb med siste bios (april)

    OZX platinium 6 gig minne

    Sapphire 4870 2.gig utgv.

    WD black 640gb hd.

    Antec threehundred kabinett

    Seasonic 850w strømforsyning

  9. Bestilte noe stasj fra Komplett som jeg trengte til helga og fant ut at jeg ville prøve postautomat siden det var døgnåpent og akseptabel reiseavstand noe som var en fordel selv om den var dyrere enn servicepakke. Var innom nå for å hente pakken som ble sendt i oppkrav. Opplevde da at automaten ikke virket som den skulle. (Betalingsautmaten virket ikke og genererte en feilemlding om at jeg ikke hadde utført betalingen.) Så der stod jeg 30 cm fra pakka og temmelig desperat en fredagskveld.

     

    Fristen for å hente pakken er kl 09, noe som jeg ikke vil rekke og som sansynligvis ikke er noen vits hvis ikke maskina restarter om natta så vil nok feilen vare til da. Prøvde derfor å ringe supporttlf som stod på automaten (81000710). Den var da selfølgelig bare åpen på dagtid???

     

    Så nå må jeg da belage meg på å hente pakken på et eller annet postkontor som sef. ikke er mitt eget og bruker mer tid og penger enn ordinær pakkeforsendelse. Mitt inntrykk er at skal posten ha en døgntjeneste så bør det være mulig å få hjelp 24/7 via et eller annet sericesenter som kan bistå hvis automaten går i stå.

  10. Hei, er i samme situasjon. har akkkurat bygd ny pc med antec 300 case, asus p6t mb, 920 med Noctua kjøler. Har klokket til 3,6 ved kun å endre frekvensen til 180 og det virker stabilt. Akkurat nå viser realtemp 46/47 idle og ca 85 under prime95 (5 min)(fanspeed sier at system temp generelt er 47 idle). Er usikker på om det er noen indikatorer på at jeg ikke har montert kjøleren riktig og at temp burde vært lavere, noen ideer?

     

    jeg påført litt kjølepasta i midten av cpu og monterte kjøleren hvor skruene bles skrudd til de stoppet opp med (antatt) normal kraftbruk.

  11. Hei, er i samme situasjon som deg. Jeg bruker en WRT54GS ruter med en modifisert tomato firmware. Med denne har jeg tildelt leieboeren 3000/500 av min 20000/1000 linje fra NGT og det funker som bare det. Har ikke hatt noe problemer med Bitorrent ol., men får jeg det kan jeg blokere denne trafikktypen over routeren. Det jeg mangler pr nå er muligheten til å skille leieboeren ut i et eget vlan da vi begge bruker wlan.

     

    Når det er sagt er ikke det plug and play å få en slik løsning som jeg har, men hvis du har interessen så er det heller ikke vanskelig eller dyrt.

     

    Her er link til firmware for de som bruker Linksys WRT54g/gs Buffalo/ ASUS Ol i riktig utgave.

     

    Tomato mod

  12. Bruker office 2007 på jobben og synes denne er svært mye bedre enn tidligere versjoner. For kompabilitet bakover er det bare å sette den til å lagre i 97-2003 format så går det fint.

     

    Ellers så synes jeg omtalen mangler noen vesentlige deler. For Excel er det kommet en enorm forbedring ved at Excel 2007 støtter dataark med over 1 million rader og over 16 000 kolonner. Gamle støttet bare ca 65000 rader og 256! kolonner. Ved dataanalyser av større data skapte denne begrensningen store vanskeligheter med behov for å bruke access for sortering hele tiden.

     

    For Word er det i alle fall en funksjon som synes å være ny og nyttig og det er bibliografiregisteret. Hadde dette som ad-on på universitetet og det programmet kosta vist flesk. nå er det standard og gir mer verdi for pakka.

     

    Brukergrensesnittet kan det sies mye om, men jeg synes den er fin. Gir lettere adgang til å finne funksjoner som tidligere var gjemt bort. Spesielt at de relevante menyene for det objektet/egenskapen du jobber med kommer opp er meget bra.

  13. hp 6910p kommer levert med 1 1 gig brikke. Da er det bare å bestille pc med ekstra 1 gig brikke som du lett monterer selv via en luke i bunn. Hvis den har 2 512 brikker er det fort vanskeligere. På mange bærbare er det kun den ene brikken som er lett tilgjengelig for bytte. Vil nok anbefale deg å prøve å finne en bærbar som har 2 gig eller 1, 1 gig brikke som du kan oppgradere selv. Det kan jo være verdt å sjekke sider som Dell hvor de ofte har rabatt på minne, samt at du selv kan konfigurere minnet.

  14. Hei

     

    Har akkurat tatt i bruk vista business. Kjøpte en hp 6910p bærbar som kommer med 1 gig ram. Var skeptisk til at dette skulle holde og kjøpte 1 gig ekstra HP ram (550 kr). Etter at maskinen er satt opp med kun HP verktøy og antivirus bruker den ca 750 til 800 mb ram rett etter innlogging. Vet ikke om den bruker med siden jeg har 2 gig, men vil nok ut i fra min erfaring klart anbefale 2 gig ram.

     

    Du kan jo gjøre som meg å kjøpe en ekstra brikke. Men sjekk først om det står en eller to rambrikker i fra før. Er som regel bare plass til to i bærbare

×
×
  • Opprett ny...