Gå til innhold

Treffsikker123

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Treffsikker123

  1. Jeg er en 20 år gammel mann på 177cm som har fått inntrykk av at om jeg ikke er 180cm eller høyere så er jeg ikke attraktiv i kvinner sine øyne.. Ser overalt på sosiale medier at en mann må minst være 180cm eller 185cm for å i det hele tatt bli vurdert.. ikke rart man får depressive tanker. Hva tenker dere? Ville dere ansett meg som lav og ikke bra nok? Jeg vil ha ærlige svar, ikke oppmuntrende svar:)

    • Liker 1
  2. Salvesen. skrev (På 20.4.2020 den 12.52):

     Da har du vell ikke ett fagbrev? Du kan iallefall ikke jobbe som elektriker alene. Og plutselig forsvinner denne ordningen og du har ingenting.

     

    Jeg kjenner ingen som ikke angrer seg på at de stoppet utdanning før fagbrevet var i boks. Ingen.

    Jo jeg har fagbrevet som elektriker, bestått fagprøven. Ny ordning pga manglende læreplasser på sørlandet, slik at man kan ta fagbrevet som elektriker via skolen

  3. Slettet-JEm7FT skrev (18 timer siden):

    Det virker som en veldig grei alder å bli ferdig. Jeg er litt eldre enn deg og skal begynne å studere nå. Ett lite tips til deg må bli å sjekke om du faktisk kan studere med utdanningen din (du må ha noe som heter generell studiekompetanse, pluss realfag eller kun fullt forkurs om du vil bli ingeniør f.eks). Evt. så kan du søke på bakgrunn av realkompetanse, men da vil du ikke kunne studere noe annet enn elektro før etter ett år på en bachelor i elektro linje. 

    Dersom du tenker å bli ingeniør vil jeg anbefale å søke fullt forkurs (Fagene er Norsk og Kommunikasjon, Teknologi og Samfunn, Mattematikk(R1+R2) og Fysikk). Bacherlor i teknologiske rettninger har også en egen kvote på 20% reservert for personer med forkurs slik at det blir lettere å komme inn der du vil. Om du vil bli noe annet så kan du jo enten ta påbygg eller jobbe ett år til slik at du blir 23 og kan søke via 23/5 regelen. Da slipper du en del fag, men du går også glipp av alderspoeng.

    Alderspoeng er jo også noe som vil telle positivt ut for deg. Du kan få opptil 8 alderspoeng, 2 for hvert år fra og med du fyller 20. Så når du er 22 har du 6 alderspoeng så da går snittet ditt opp med over en halv karakter. Du er uansett for gammel til å konkurrere i førstegangskvoten så alderspoengene kommer godt med. 

    Jeg skal ta pågygg for generell studiekompetanse dette året, slik at jeg begynner på en bachelor året jeg fyller 22. (Født veldig sent på året). Om jeg husker riktig tror jeg at jeg får 6 studiepoeng året jeg fyller 22 så det funker jo greit. Da slipper jeg å begynne året jeg fyller 23.. Men jeg føler det er så himla stort press på å bli ferdig utdannet fortest mulig. 

  4. Salvesen. skrev (18 timer siden):

    Ikke noe problem. Men for all del ikke drop ut av fagbrevet!

     

    Greia er at jeg har fagbrevet, men må jobbe 1,5 før jeg kan jobbe selvstendig uten en sertifisert elektriker ved siden av. Jeg har fått tilbud å jobbe innen bemanningsbyrå, men jeg har lyst til å komme inn i et firma hvor jeg vet at jeg får den opplæringen jeg trenger for å bli en bedre elektriker, men dette er ikke så utrolig lett. 

  5. Hei! Jeg er en 20år gammel gutt som skal begynne å studere året jeg fyller 22.. Jeg har tatt noe som heter Vg3 elektro, noe som har gitt meg fagbrev som elektriker, men må jobbe 1'5 år med en sertifisert elektriker før jeg kan jobbe selvstendig.

    Nå har jeg vurdert å ta en annen rettning og ta en bachelor innen en annen fag, men det kommer til å ende opp med at jeg blir ferdigstudert når jeg er 24.. 

    Syntes dere dette er en "grei alder" å bli ferdig studert? Jeg kjenner bare på at det virker så unormalt å bli ferdig med å studere når man er 24.. 

     

  6. Du har gjort typiske arbeidsoppgaver, altså trekking, kobling osv. Dette er største delen av jobben. Når det kommer til feilsøking, slutttester osv så lærer du deg triksene etterhvert som en jobber. Ingen kommer til å slenge deg alene på ett prosjekt i starten etter en slik utdanning, så du kan ta det helt med ro :)

    Ja hahaha, Jeg var utplassert i Bravida i 6 uker, det jeg gjorde var å koble lamper og legge kabler hahaha. Takk for den positive tilbakemeldingen, jeg trenger det i denne perioden av livet :)

  7. Dette første året på Vg3 har jeg ikke vært motivert til å jobbe så mye som jeg burde, men nå er jeg engasjert og tar tak selv om jeg ikke føler for det.  Jeg lærer ganske kjapt praksis, litt tid med teori men ikke alt for mye. Jeg tror på at jeg kommer til å klare det til slutt og jeg er en ganske utadvent person så jeg kommer nok ikke til å holde tilbake når jeg først kommer ut i et firma. Jeg vet jeg ikke er så veldig erfaren når det kommer til praksis, men jeg håper at jeg kan lære nok til at jeg greier meg der ute.

  8. Hei, jeg er en VG3 elektro elev som har fullført vg1, vg2 og ett år på vg3 elektro. Om et halvt år skal jeg ta fagprøven som gjør at jeg kan søke i bedrifter som hjelpearbeider. Jeg og klassen min følte oss skikkelig nedfor det første året pga av at vi ikke hadde fått læreplass. Jeg var også litt nedfor pga andre ting i livet mitt som ikke gikk bra på den perioden. På grunn av dette var vi ikke like produktive som vi burde ha vært. Vi holdt på med en del praksis, men ikke så effektivt så det ble for det meste samme om og om ikke (Trekke rør, installere varmekabler, installere lys, brytere, litt automasjon osv. Jeg gruer meg litt til å bli ferdigutdannet på grunn av dette. Jeg vet ikke om jeg vil være klar til å håndtere egne arbeidsoppgaver helt alene etter ett år i et elektrofirma. Når det kommer til teori så greier jeg meg helt fint, men jeg er litt bekymret når det kommer til praksisen. Noen tanker rundt dette?

  9. Søk opp/google/spør folk om alt som kan krype og gå av det som jobber med ditt felt. Skriv ned firmanavn og telefonnummer. Ring dem på tur.

     

    Kan godt legge til at dette er problemet med skolegangen i norge i dag. Vi lærer ingen verdens ting, fra barneskolen, om å tenke økonomi og finans, søke jobber, skape nettverk, tenke frem i tid. Tenk så mye friksjoner og usikkerhet som skapes fordi vi ikke lærer noe som helst om økonomi!

     

    Derfor, TS, om du ikke finner jobb, ikke føl deg for dårlig, du er ikke 100% skyld om å ikke være i stand til å ta hånd om din egen fremtid, når staten ikke legger ting skikkelig til rette for oss, når vi ikke lærer det vi skal lære.

     

    Så er det jo sånn da, at i "fellesskapets ånd", hvis man ikke finner jobb med det man -vil- jobbe med, så skal man være villig til å ta ethvert inntektsgivende arbeid. I det frie landet Norge, så er demokrati likevel bare slaveri under illusjon av nettopp frihet. Jobber du ikke, så blir du utstøtt av samfunnet og er tvunget til å få en diagnose for å få støtte av staten, selv om det kanskje ikke er noe som helst galt med deg. Du kan søke sosialstøtte, men da må du betale for egen leilighet først. Bor du hjemme og får støtte av foreldre, så får du ingenting, ut fra hva jeg har lest. Så derfor bør du ha en viss % innstilling til at du kan være nødt til å søke jobber som krever helt annen kompetanse enn du "vil" jobbe med, som ikke krever så mye skolegang osv., så som lager, restaurant, butikk, fiskebåt (kanskje elektriker/mekaniker på fiskebåt?) osv., selv om disse jobbene også krever sitt, særlig i dagens blå marked hvor alt blir mer og mer kapitalisert.

     

    Hadde man innført borgerlønn, så hadde alle disse problemene forsvunnet. Da hadde jobb blitt en naturlig del av den personlige utviklingen, og disse psykologiske friksjonene i bakhodet hadde ikke vært en last. Man hadde brukt mye mer energi på interessen av jobben, og ikke jobbet av økonomisk tvang.

    Veldig enig i det du sier, økonomisk press er ganske forferdelig og skolen lærer deg ganske mye unyttig istedet for mer av det nyttige. Men har begynt å ringe bedrifter igjen for å høre. Håper såklart at jeg kan få en læreplass til slutt.

    • Liker 1
  10. Du er jo ekstremt sen akkurat nå, de fleste har vell allerede startet i lære eller starter i disse dager om de har hatt lang ferie. Dra rundt på bedrifter, vis deg frem. 

    Jeg begynte å søke igjen da de fleste bedrifter begynte å ta inn igjen, men det var ikke lett siden de ikke hadde noen ledige læreplasser igjen, men jeg har vært utplassert i et firma nå nylig så det kan være at jeg får positiv tilbakemelding. Jeg tar ihvertfall kontakt med firmaer for tiden for å høre om læreplass. Får håpe på det beste.

  11. Du er en gjennomsnittlig elev fra videregående skole med disse resultatene. Det skal da være mulig å få lærlingplass, har du spurt opplæringskontoret i ditt fylke om hjelp?

    Jeg har en lærer som er en del av opplæringskontoret, men jeg kan ikke si at han gjør den beste jobben når det kommer til å hjelpe oss med læreplass. Men jeg har sendt en søknad til Eosør (opplæringskontoret i vest agder) men har ikke fått noe resultat

  12. Jeg kan ikke skjønne at dette skal være vanskelig. Hvor har du søkt og hvor mange plasser?

    Som jobbsøker må du selge deg selv, og gjerne ring på forhånd for å spørre om du kan møte opp og levere søknad og slå av en prat med de som driver firmaet. Hvordan du er som person har også en del å si. Snakker du mye, blid og trivelig, positiv holdning?

    Jeg er en blid og utadvent person. jeg har dratt for å snakke med firmaledere og god del ganger, problemet var at jeg begynte litt sent med å søke læreplass. Her på sørlandet er det vanskelige tider når det kommer til å få seg læreplass, opp til 20 nye personer skal begynne på vg3 nå siden de ikke har skaffet seg læreplass. Jeg har hørt at noen skoler halverte elektroklasser på grunn av den vanskelige situasjonen. 

  13. Det er tre ting bedriftene er opptatt av:

     

    - Fravær

    - Gjennomsnitt av karakterne dine

    - Orden og oppførsel karakterne dine

     

    Hvordan er disse hos deg?

    Fraværet mitt eksisterer så vidt, var syk en uke på vg2 pga influensa og var ikke syk på hele VG1

    Jeg hadde 3 i auto, 4 i el energi, 4 i data og elektronikk og fikk 5+ på avsluttende eksamen. 

    Order og oppførsel er på topp, skapte aldri problemer.

  14. Jeg er en 18 år gammel gutt som ikke har fått meg læreplass etter vg2 Elektro pga av at det er vanskelig å skaffe seg læreplasser nå for tiden. Jeg har nå gått ett år på VG3 elektro og skal ta fagprøven om et halvt år ca. Når jeg har tatt fagprøven må jeg gå 1 år som hjelpearbeider innenfor en elektro bedrift for å bli ferdig med utdanningen, men jeg føler at det ikke er noe håp for å få jobb i et firma på grunn av situasjonen jeg er i. Jeg føler meg helt elendig hver gang jeg tenker på det.. 

     

    Er det noen som har noe info om læreplasser i vest agder?

  15. Jeg er litt usikker på hva du mener her. Det er ikke mye teori i selve arbeidet, det er rutine. 

     

    Jeg har en følelse på at om du ikke kan nok teori så kommer man til å slite i den vanlige arbeidsdagen som elektriker. Når det kommer til NEK for eksempel så har jo boka en hel haug med normer og regler. 

  16. Hei, jeg er en 18 år gammel gutt som skal utdanne meg som elektriker. Jeg syntes det kan bli litt skummelt når jeg tenker på all den teorien som finnes. Jeg vet at jeg ikke kan få med meg alt sammen siden det er så ekstremt mye. Jeg er redd for å komme i en framtidig jobbsituasjon hvor jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Hvordan opplevde dere det når dere først begynte å jobbe som elektrikere? 

  17. Hei! Jeg trenger noen svar på noen spørsmål jeg har. Hadde vært greit om noen kunne ha hjulpet meg. EL-energi er ikke lette saker..

     

    Hvilke krav har man til hovedkabelen mellom kortsluttningsvernet og overbelastningsvernet?

     

    Hvor bruker man 2 polt bryter?

     

    Hva brukes en skjøtemuffe til?

     

    Hva er det minste kabeltversnittet for en kraftkabel i skjult anlegg?

     

    Er det spesielle krav til jordfeilbrytere på et IT-anlegg på kursene?

     

    Hvilke høyde skal en bryter stå på?

     

    Takk på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...