Gå til innhold

agnosticdiagnostic

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av agnosticdiagnostic

  1. Skytjenester er ikke mer sikre en andre tjenester om man holder kontroll på serveren sin. kan heller være motsatt i noen tilfeller, hvor du har et sikkerhets hull mot rot bruker kan det være enkelt å ta hele systemet over, uansett om den står lokalt eller eksternt, fordelen med lokalt kan da være å holde serveren på en lokal IP som da kan gjøre det mindre sårbart. om man da gjør de samme sikkerhets tiltakene som en ellers bør gjøre er vel bare fysisk aksess og en infisert maskin med tunnel som da er beregnet mot dette systemet som kommer seg inn. (mulig flere måter men det kan man eterlate sikkerhets experter)

     

    Du kan fint ha lokale ip'er i skyen. All management går via access zone, som da er tilgjengelig over enten vpn/ipsec eller direkte forbindelse fra ditt datacenter/kontor over mpls og koblet til din vpc.

    Ingen som sitter på konsoller i datasenter...

     

    Altså... din private ip i din kjeller er i de fleste tilfeller tilgjengelig over vpn. Så det er ikke noe stor forskjell der.

  2. Vel, i utgangspunktet bør det være en opt-out løsning her. Folk som ikke vil bidra med sine data bør kunne avstå, ikke bare ved å avslutte kundeforholdet, men også om man vil være fullverdig kunde. Dvs. man bør ikke få noe dårligere vilkår ved å avstå fra datainnsamling. Man bør også kunne trekke sitt samtykke når som helst og alle dataene man har bidratt med trekkes ut av databasen.

     

    Problemet med en slik opt-out er at mange vet ikke hva dette handler om eller sitt eget beste. Opt-out gjøres veldig lite tilgjengelig, krever mange trinn for å gjennomføre, mye tung juridisk tekst osv slik at det blir et stort hinder for opt-out. Dermed blir datainnsamlingen praktisk talt innført for alle. Noe de senere kan bruke til å argumentere for at "opt-out blir lite brukt - ergo vi kutter det ut". Derfor er eneste gode løsning å fortsette forbudet mot salg av bankdata til 3.part.

     

    For meg er det et mysterium at noen gidder å være kunde av DNB i det hele tatt. For å nevne noe: De er banken som først setter opp lånerenten og er blant de siste til å sette den ned.

    Liv Fiksdal messet opp hele IT-organisasjonen i DNB(sluttet sikkert frivillig, not...), etc

  3. Dette viser med all tydelighet at Opensource og Linux er fullstendig verdiløst. Vi fikk et hint om at det var slik etter noen år med noe som visstnok kalles Android, men nå vet man det sikkert.

     

    For en verdiløs kommentar.

    Hva mener du er verdiløst da? At man har et valg om man ønsker support eller ei?

    Trodde du at man ikke kunne tjene penger på opensource? Til og med Microsoft har skjønt at man kan tjene penger på det.

    • Liker 1
  4. "Pressesjef Lundeby forteller til digi.no at han ikke ønsker å plage IT-avdelingen mens de står midt i arbeidet. Derfor har han heller ikke mer informasjon tilgjengelig."

     

    Javel? En normal del av prosedyrer for håndtering av incidents er å ha en egen rolle som har ansvar for informasjon til resten av organisasjonen, pressesjef selvsagt inkludert. Så proffe er tydeligvis ikke NSB.

     

    Incident prosess?

    Det har ikke DevOps teamene hørt om....

  5. Slettet-t8fn5F skrev (På 29.10.2018 den 23.48):

     

    Spoki0 skrev (På 29.10.2018 den 21.21):

    Ja, omtrent... Hadde du lest artikkelen hadde du jo fått med deg hvordan Red Hat tjener penger.

    Og hvor har jeg påstått de ikke tjener penger?

    Jeg skrev "Og jeg som trodde Linux var gratis".

     

    Jeg har selvsagt lest artikkelen.

    * bare troller.

    Slutt å fore ham og la han poste på WIN-trådene rundt forbi igjen...

×
×
  • Opprett ny...