Gå til innhold

96I178X9

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 96I178X9

  1. Artikkelen er unøyaktig så vidt jeg kan se. Etter hva jeg vet er det et testanlegg for FLYTENDE SOLENERGI, dvs solcellepaneler montert på flyteelementer, som testes i Albania, og anlegget bygges på et vannkraftreservoar, ikke i havet. Og det er en genial løsning. Flytende PV unngår konflikter om arealbruk, panelene har høyere effektivitet enn på land, og fordampingen fra reservoaret reduseres. Og det er ingen ny teknologi, det har blitt bygget FPV i mange år. Velkommen etter, Statkraft.

     

    • Liker 2
  2. Plastmaterialer som inngår i permanente bygg er kanskje ikke det viktigste man burde se på når det gjelder å redusere bruken av plast. Vi bygger hus for at de skal stå i hundre år eller mer, da må produktene/materialene være varige og stabile, og den beste plastkvaliteten må brukes. Det viktigste klimatiltak er å få slutt på forbrenning av fossile energikilder. Og det er viktig å redusere plastforsøpling. Som jeg ser det er plast innebygget i bygninger ingen av delene. Samtidig må plastrør, membraner etc kunne separeres og gjenvinnes når brygget kanskje rives en gang i fremtiden.

    • Liker 4
  3. Spørsmålet om "hvordan redusere befolkningsveksten" har blitt stilt mange ganger, og også blitt skikkelig besvart, for eksempel av prof Rockstrøm. Enkelt sagt dreier det seg om utdanning for jenter, sikkerhet for krig og andre kapasiteter, og økonomisk utvikling. Noe som har ført til at i fx Nigeria går fødselstallene pr kvinne veldig ned, men befolkningen vokser likevel, fordi det er så mange unge som skal ha sine 2,x barn. I land som Afganistan og Pakistan derimot, fødes det mange barn og kvinne, fordi man(n) foretrekker å brenne jenteskoler og drepe lærere og helsearbeidere.

    • Liker 1
  4.  

    Verden, og ikke minst de tørreste områdene, har behov for stadig større mengder mat, på grunn av økende befolkning, velstandsvekst og mer kjøtt på menyen. Kan man i Midtøsten bruke gratis solenergi til å produsere billig mat, er det genialt. Prisen på solenergi faller dramatisk fra år til år, så muligheten til å gjøre det forretningsmessig bærekraftig øker fra år til år.

    Men jeg lurer på hvor havvannet kommer fra, når anlegget tydeligvis står et stykke fra kysten?

     

    Kall meg kynisk men dersom befolkningsvekst er en variabel som er med på å bidra til mangel på tilgang til mat så burde man vel også se på metoder for stagnering av befolkningsveksten også, eksempelvis Kina med max 1 barn per familie i lang tid. Andre eksempeler er fjerning av bidrag og støtte for mer enn X barn.

     

    Får man stagnert befolkningsvekst i parallell med å produsere mer og billigere mat så får man jo ett vesentlig økt tilgjengelig mat-per-innbygger forhold.

     

    Synes det er rart at tiltak for å redusere befolkningsvekst sjelden eller aldri blir nevnt i diskusjoner rundt tilgang til matressurser. Man tar det alltid for gitt at "befolkingen øker så vi trenger mer ressurser" uten å stille spørsmålet "hvordan kan vi redusere befolkningsveksten på lang sikt slik at behovet for ressurser ikke øker raskere enn tilgjengeligheten på ressurser?".

  5. Verden, og ikke minst de tørreste områdene, har behov for stadig større mengder mat, på grunn av økende befolkning, velstandsvekst og mer kjøtt på menyen. Kan man i Midtøsten bruke gratis solenergi til å produsere billig mat, er det genialt. Prisen på solenergi faller dramatisk fra år til år, så muligheten til å gjøre det forretningsmessig bærekraftig øker fra år til år.

    Men jeg lurer på hvor havvannet kommer fra, når anlegget tydeligvis står et stykke fra kysten?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...