Gå til innhold

0SFSVH4Q

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 0SFSVH4Q

  1.  

    Lading går nok raskere etterhvert, men vi pleier uansett å prøve å samlokalisere spisepauser og ladepauser. Teit å stoppe for å lade i 15 minutter, deretter kjøre 15 minutter for så å stoppe og spise i 45 minutter. Bortkastet tid. Evt. handle matvarer samtidig, om vi er på vei til hytta. Så lokasjoner med et godt tilbud er en fordel. Synd at Marché legger ned til fordel for BK ja, har spist mye god mat på Marché.

    Jeg kunne gått så langt å si at det er en objektiv ulempe at 3 ladinger á 45 minutter tilsvarer 2 minutter på en dieselpumpe, men da blir folk her bare så utrolig sure.

     

    Rent subjektivt så foretrekker jeg at når og hvor lenge man stopper på langtur styres av kroppens behov og tiden det tar å tilfredsstille disse behovene. 10-20 minutter pleier å være dekkende for å spise en matpakke og å gjøre unna nødvendig urinering. Så har man mulighet til å ta den pausen akkurat hvor man vil på et av de utallige naturskjønne stedene Norge har å tilby. Igjen vil jeg understreke at alt dette bare er subjektive preferanser. Hvis noen mener det er mye bedre ta en stopp i 45 minutter på akkurat samme stedet hver gang, på akkurat det samme industriområdet og bruke opptil tusenlappen for å spise akkurat den samme maten som får bunnscore i Tripadvisor, så gjerne det. Folk er forskjellige.

    Matpakke? Brukt opp penga på diesel og bomstasjoner?

    • Liker 1
  2.  

    Ser vi på husstandsnivå har dei fleste husstandar to eller fleire bilar. Det inkluderer dei med elbil. Ca 70% av husstandar med elbil har ein eksosbil i tillegg (tal frå 2015). Det er ikkje det same som at elbilen er bil nummer 2. Tvert imot er eksosbilen bil nummer 2 for dei aller fleste. Husstandar med både batteri- og eksosbil, oppgjev at dei brukar batteribilen mest til alle typar reiser, med eitt einaste unnatak: Ferie.

    Så lenge man mener man trenger to biler så blir hvilken som regnes som nummer én av akademisk interesse. Og da spørs det på definisjonen. Er det den bilen som brukes mest eller er det den bilen man sitter igjen med om man må kvitte seg med den andre. For mange vil det da være at man bruker elbilen mest(subsidiert matpakkekjøring), men om de var nødt til å til å kvitte seg med én av bilene så ville de beholdt den som best dekket de funksjonelle og praktiske behovene dvs. den som også er egnet til ferie/langturer.

    Tror du glemmer at fossilbiler snart er forbudt i mange storbyer

  3. Ford Raptor selger som hakka møkk i USA om dagen, så tror ikke de som kjøper den bryr seg så mye om elbiler egentlig.

     

    Og for de som har sovet med hue oppi ræva de siste 35 årene, så er Ford F-150 hvor Raptor er den råeste varianten, USA's mest solgte "bil".

     

    https://youtu.be/0ct4PwI7FGA

     

    Er vel spesielt for landsbyene i Amerika dette. Ikke mange av disse i Paris eller New York for å si det sånn ?

  4.  

     

    Det er en naturlig utvikling at de fleste biler får en elektrisk hjelpemotor for å redusere forbruket. Disse vil i stor grad bli integrert i girkassene, og bilprodusentene trenger kun å koble på et batteri. Elmotoren vil fungere som hjelpemotor og alene ved bykjøring. Batteriene vil lades med bremseenergi.

     

    Rene elektriske biler er noe helt annet.

    Du bør ikke undervurdere saueflokkmentaliteten til folk. Ingen som vil være den eneste som kjører rundt og forurenser lufta som folk skal puste inn.

     

     

    Folk flest er nok også lei av eksosanlegg og oljeskift, og har  nok god nok grunn for bytte til elektrisk allerede her.

    Men hvis det er slik at elektriske biler er billigere å produsere ( når masseproduksjonen kommer i gang), og billigere å bruke (  med eller uten nullutslipp/Hydrogen som rekkeviddeforlenger ), trenger man ikke være flokkdyr for å velge elektrisk.

    Nei. Var litt grovt. Men når noe blir mer og mer sosialt godkjent blir det mye lettere for andre å gjøre den samme investeringen. For tross alt er det jo en ganske betydelig investering for de fleste å kjøpe ny bil.. Da begynner virkelig ballen å rulle.

    • Liker 1
  5. Det er en naturlig utvikling at de fleste biler får en elektrisk hjelpemotor for å redusere forbruket. Disse vil i stor grad bli integrert i girkassene, og bilprodusentene trenger kun å koble på et batteri. Elmotoren vil fungere som hjelpemotor og alene ved bykjøring. Batteriene vil lades med bremseenergi.

     

    Rene elektriske biler er noe helt annet.

     

    Du bør ikke undervurdere saueflokkmentaliteten til folk. Ingen som vil være den eneste som kjører rundt og forurenser lufta som folk skal puste inn.

    • Liker 1
  6.  

    Synd at et så miljøbelastende aktivitet som oljeutvinning er skal være så skruppelløs og korrupst. Synd.. Heldigvis er disse korrupte, utdaterte oljehodene en utdøende generasjon

    Hva setter oljeindustrien i en særstilling, og hvor haddde vi vært uten fossile brensler?

    Takk for det. Men vi bør skjønne når det er på tide å gå videre. Selv om oljebransjen ikke ønsker det.. Heldigvis begynner allerede staten å vurdere risiko knyttet til å legge hele formuen i en korrupt og forurensede bransje som får flere og flere søksmål mot seg.

  7. Kaffe, Hydrogen, strøm, LNG, er ikke måte på hva som kan få en fra A til B nå til dags. Hvorfor betale 10 ganger så mye for diesel?

     

    Man skjønner at fossilmotoren er en utdøende teknologi når x5 til en mill blir akselerert i fra en full Trosterud buss som slipper kun ut vanndamp. Når bussen i tillegg har lavere driftskostnad i mnd enn nevnte bil skjønner man at det er noe som ikke stemmer helt. Svært behagelig å sitte i var den også. Helt lydløs.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...