Gå til innhold

rickyledouche

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rickyledouche

  1. Vi er en husstand med flere leiligheter, hvor vi er tre grupper av studenter som deler internettforbindelse. Vi har 20mbit linje hos Next Gentel, som ifølge ruteren gir oss effektivt 13mbit hastighet ned. I speedometer tester har jeg maks oppnådd 8mbit, men som regel er ikke så mange pålogget samtidig, så skal være mer enn nok for oss.

     

    Problemet er at enkelte i husstanden har en tendens til å bruke hele linja når de er pålogget PC-en, sannsynligvis nedlasting.

     

    Finnes det noen måte jeg som nettverksadministrator med en SpeedTouch 585 trådløs ruter (?) kan sett en grense hvor hvor mye hver enkelt kan bruke av linjen? Har tatt det opp med en del av de andre i huset, men de er ikke så veldig behjelpelige hittil.

     

    Finnes det andre løsninger?

     

    Ser på siden til ruteren min at en av de andre pc'ene har stått på i to døgn og på speedometeret får jeg nå bare latterlige 100kbit/sek.

  2. Ja, Ung Vår er den boka som foregår 20 tidligere. Den handler om møtet mellom Moiraine og Lan, samt Moiraine og Siuans leting etter Den Gjenfødte Dragen.

     

    En anmeldelse av boka finner du her, men anbefales å lese boka først:

    http://tidshjulet.net/bokene/ns.php

     

    Skumringens Korsvei er Tidshjulet-seriens tiende bok ja. Den kommer sannsynligvis på norsk i begynnelsen av/midten av november, siden oversetteren (Morten Hansen) har vært syk en periode.

  3. Lenge siden noen har skrevet noe her, men jeg anbefaler hvertfall alle å lese denne fantastiske serien. Driver på 2. gjennomlesning nå, og den blir bare bedre og bedre. Lydbok er også å anbefale, oppleserne er svært gode (hvertfall de engelske, vet ikke med de norske).

     

    Hvis du har lest serien, eller planlegger å lese, så anbefaler jeg en tur innom www.tidshjulet.net, norges kanskje eneste fanside om serien. Her har vi et aktivt forum, hvor vi diskuterer alt om bøkene. Vi har blant annet en livlig diskusjon om hvilket språk den bør leses på, hvor bl.a. oversetteren deltar.

     

    www.tidshjulet.net

    The wheel weaves as the wheel wills.

  4. Begynte å lese Wheel of Time i fjor sommer, og syntes det er en fantastisk serie! Selv om spenningen dabber av litt fra bok 7, så syntes jeg dette er et naturlig avbrekk før den store stormen.

     

    Noe av det beste med Wheel of Time syntes jeg er hvor godt kjent man blir med alle personlighetene, samt nyansene av ondskap, som f.eks. White Cloaksene som på en måte er snille, men samtidig er noen av de slemmeste...

     

    Bok 10 er vel den minst spennende boka hittil i serien, men den bygger jo egentlig bare sinnsykt opp mot bok 11. Knife of Dreams kommer 11. oktober og jeg har allerede begynt å glede meg! :D

     

    Sammen med to venner har jeg laget en norsk wheel of time side, www.tidshjulet.net

    Her finner dere nyheter, forum og masse fakta om tidshjulet. Prøver å skape et aktivt norsk WoT miljø, og ser gjerne at så mange som mulig titter innom. Ta gjerne en tur innom forumet og skriv noen innlegg også :) Tar gjerne mot feedback også ;)

     

    Vi prøver å oppdatere nyhetene jevnlig, nå finner du bl.a. litt info fra Robert Jordan om bok 11!

  5. Ringenes Herre er uten tvil den beste boka jeg noen gang har lest.

     

    Tidshjulet er også en superbra fantasy serie, neste bok kommer ut i oktober :D

     

    Ellers er Alkymisten en av de mest meningsfylte bøkene jeg har lest, mens DaVinci koden er den mest spennende, sammen med Angels and Demons, som jeg nesten syntes var enda bedre.

     

    Nå leser jeg The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Zafon, og den begynner å bli spennende.

     

    Av norske bøker liker jeg Are Kalvø sine bøker, spesielt Bibelen 2, som er hysterisk morsom. Beatles er også en kjempebra bok.

  6. syntes bare det er litt rart at når jeg ser på bios under oppstart, så starter cpu-tempen på 28 grader, men hvis jeg lar den stå, stiger den og stiger, og stiger og stiger, til langt over 70 grader (sjekket ikke lenger)

     

    og noen ganger slår den seg altså av, og da får jeg ikke starta pc'en før etter en stund

  7. har testet med et annet minne, av et helt annet merke, som jeg vet virker

     

    jeg tror jeg har riktig s-ata driver, lastet ned fra asus.com, men når jeg installerer kommer det opp en melding om at Silicon Valley Raid et eller annet, ikke har bestått xp - logo testen..... og så etterpå kommer det at den ikke finner en spesiell fil, en fil som jeg tror tilhører raidkontrolleren....

     

    men som sagt, cpu-vifta mi er sinnsykt varm, kan dette være grunnen?

  8. Etter å ha løst enkelte problemer med installasjonen av S-Ata hardisken, har jeg nå kommet videre til installasjonen av Windows XP. Men i slutten av installasjonen / starten av den påfølgende oppstarten etter installasjonen, får jeg feil meldingen:

     

    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

     

    i tillegg til at enkelte ganger bare slår PC'en seg av. Når jeg da kjenner på CPU'vifta, så er den brennende varm..... (hva skyldes dette, har de noe sammenheng disse meldingene?)

     

    Har lest en del på forumet her, og lett etter løsninger.

    Hittil har jeg prøvd dette:

    * prøvd en av minnebrikkene alene

    * prøve en annen minnebrikke som jeg vet virker

    * prøvd et annet skjermkort

     

    Har disse komponentene:

    ASUS A7N8X-E

    AMD Athlon XP2800+

    Corsair XMS TWINX PRO3200 1024MB CL2

    Sapphire Radeon 9600XT Atlantis 256M DDR

    Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 Harddisk

    Logitech trådløst tastatur og mus

     

    Noen som har en løsning på problemet(ene)

  9. Har ikke prøvd med en annen minnebrikke enda, men var inne i BIOS og så på siden hvor Temperaturer og sånn står.... CPU temperaturen var på behagelige 28 grader, men den steg jevnt.... Etter å ha sittet en stund og sett på, var CPU-temperaturen oppe i 71 grader! Og da jeg sjekket CPU Fan Speed, sto den på 0 RPM, selv om jeg så med mine egne øyne at vifta gikk.....

     

    Kan dette være årsaken til mine problemer? Og hvordan løser jeg dem?

  10. Har en PC med:

     

    AOPEN H600B

    ASUS A7N8X-E Deluxe

    AMD Athlon XP 2800+

    Corsair XMS TWINX PRO3200 1024MB CL2

    Seagate 120 GB Barracuda Harddisk

    Sapphire Radeon 9600XT Atlantis 256 MB

     

     

    Hadde i starten litt problemer med at Windows ikke fant harddisken under installasjonen, men nå har jeg endelig fått det til (etter å ha lett på forumet). Men midt under Windows installasjonen, så slår PC'en seg helt av. Jeg prøver å starte den på nytt, men det går ikke. Når jeg har ventet en stund, så går det an å starte den igjen...

     

    Hva kan være feil?

     

    "Håper" noen har vært borti det samme, og fått det til.....

    På forhånd takk....

     

    Stefan

×
×
  • Opprett ny...