Gå til innhold

Henning Bakke

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Henning Bakke

  1. Tullete å legge føringer for bruk av visse bokstavserier for kjøretøy. Knekkende likegyldig om en bil er Elektrisk, Diesel, Bio, Bensin, Hydrogen, fremtidige energikilder..... skilt nummer leses maskinelt og slås opp fra databaser uansett. Vi har ikke brukt BB BE for bensin eller DK DE for diesel for å skille disse heller....

     

    og med personlige bilskilt så blir jo ikke statusen for el bil synllig likevel :-)

    • Liker 1
  2. Bekymringsfullt at det finnes så mange sneversynte navlebeskuende mennesker at når de har bestemt seg for at noe skal ligge et sted - så blir det et personlig nederlag i å gå tilbake på et valg.

     

    Det er felleskapets midler det er snakk om - og å bygge på ustabil grunn er mulig, men det kreves enda mer av felleskapets midler for å gjennomføre det til en mye høyere risiko.

     

    Noen må gå i seg selv og kanskje finne seg et annet arbeid de er enda mindre egnet til....

  3. Tror uansett dette vil bli aktuelt for Norge. Vi har et klima som gjør at vi slipper kjøling på batteriene - vet fra vårt monster av en UPS at de krevdes en del kjøling.

     

    Om vi har store baseng av vannkraft så er det en fordel å produsere jamt og ikke etter toppene. Da kan batterier være en god teknologi for å ta toppene så lades heller batteriene opp igjen på lav belasting.

     

    I tillegg kan vi ta imot og lagre energi fra andre nordiske land ved behov.

     

    Synes i såfall at STATNETT bør eie slik infrastruktur.

    • Liker 1
  4. Fantastisk å se at lærdom av IT prosjekter fra 90-tallet og begreper vi hadde på høgskolen allerede i 94 om å involvere brukere, definere klare mål, splitte opp i håndterlige delprosjekt og alltid planlegge for at ting kan skje underveis - nå endelig kommer inn i digitaliseringsdebatten....

     

    Det eneste jeg egentlig funderer på -

    1. enten lå våre forelesere på Høyskolen i Gjøvik først på 90 (nå en del av NTNU) 25 år fremfor i tankegang, siden vi lærte dette da.

    2. eller at ledere og beslutningstakere i statlige instanser har en gjennomsnitts treghet på kunnskapstilgang på lik linje med viskositeten på kald gråstein.

    3. at statlige organisasjoner har vært så innhyllet i tanketom tåke at det ikke før nå har klart å rette blikket opp og frem og ser at tåken har lettet.

     

    Er det virkelig slik at vi aldri eller svært sjelden greie å ta inn over oss lærdom fra andre før det har gått en generasjon eller to ?

×
×
  • Opprett ny...