Gå til innhold

Tonje Tambur

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tonje Tambur

  1. «Hvis det koster så mye å kjøpe noe på markedet, da er det faktisk bedre å lage noe selv. Dessuten er grunnen til at det koster så mye og tar så lang tid, at man er nødt til å tilpasse eventuell hyllevare man får kjøpt.

    Tilpassing av hyllevare, det er softwareutvikling det.

    Du får bare et mye dårligere resultat når du må tilpasse et eksisterende produkt som ble laget for helt andre forhold. Det blir som å kjøpe dress på Dressmann, for så å bruke 150 000 kr på å få skreddere til å tilpasse den til deg.»

    Godt sagt! Og hyllevaren må kompenseres med ny hyllevare som skal samordne den andre hyllevaren. Det blir skall på skall på skall ... og lisens på lisens på lisens

     

  2. Webteknologien er nå så robust, standardisert og oversiktlig at man i mye mindre grad bør tenke proprietær software. Oftest kjøper man inn hyllevare som skal forenkle, fordi man kanskje ikke har satset på å inneha kompetansen til å betjene den opprinnelige løsningen.

    En må alltid ha i mente at: Firma og konsern har gjerne ressurssterke og ekstremt kløktige markeds- og salgsavdelinger. Open source har ingen egen salgsavdeling – her må kunden selv finne ut av hva som er bra.

    Det virker også på meg som svært mange ledere i landet, tror at Open source er det samme som «freeware» eller hybelskapt «bugware». Hvem er det som har spredt den F.U.D.-en? :-)

    • Liker 1
  3. Har hatt en årelang pause fra dyptgående vanilla-JS, men har nå blitt veldig positivt overrasket etter å få ny innsikt i hva som nå kan gjøres der direkte! Kan forstå at noen enda kan føle seg avhengige av mye 'tunge' rammeverk kan tilby, men tror det vil være lurt å tenke mer og mer på vanilla etterhvert i prosjektene sine.

     

    Spesielt ser jeg at veldig mange løsninger som tilbys nå, som både inkluderer databaser og større rammeverk, enkelt heller kunne tilbys mer kompakt med en miks av godt strukturert html (som database) og vanilla-JS. <- Veldig portabelt!

  4. En må ikke glemme at Staten er folket, og at statens penger er folkets penger. De som arbeider i Staten er lojale mot de folkevalgte. De folkevalgte representerer både næringsdrivende og ikke-næringsdrivende.

     

    Tilnærmet markedsmonopol og altfor store konserner er ikke sunt for hverken stat eller næringsliv. Snart har bare de største næringsenhetene ressurser nok til å kunne delta i og vinne anbudskonkurranser. De har også nok analyser til å vite akkurat hvor mye de kan skrive på fakturaen. Også i markedsføring av seg selv er de best.

     

    Småbedriftene som sitter på den egentlige innovasjonen kan snart ikke gjøre annet enn å håpe på at de blir kjøpt opp av noen store.

     

    Staten bør fortsette å offensivt høste av næringslivets kompetanse, men tilegne seg nok egenkompetanse og ledelsesressurser til å kunne samkjøre bidrag fra mange mindre næringslivsenheter inn i større prosjekter. Det må bli slutt på å sette hele havresekken bort til én bukk.

     

    Eksempel: Egen webutviklerkompetanse innenfor en statlig enhet gjør at man kan plukke og sette sammen de beste ressursene fra ivrige småbyråer uten å skrive en linje kode selv. Det blir som å ta med seg en som har peiling på bil med når du skal kjøpe bil, istedefor å bare la seg blende av polert lakk og aromatiske skinnseter.

×
×
  • Opprett ny...