Gå til innhold

Rioja

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rioja

  1. Hei, jeg satt med min stasjonære pc og ante fred og ingen fare helt til leiligheten fikk et strømbrudd. Det som skjedde deretter var at jeg skrudde på pcen og alt ble vanvittig treigt. Da jeg på ny prøvde å restarte kom bare en windows logo med beskjed "reparerer disk, kan ta mer enn en time". Etter gjentatte reboots med "reparerer disk" sitter jeg bare fast med en hvit markørpil med mørk bakgrunn. Jeg prøvde deretter å sette inn USB med windows for å reparere. Det ender bare med blå bakgrunn og ingen markør. BIOS fungerer heldigvis, og jeg kjørte en diagnose av minnet som ikke ga noen feilmelding. 

    Jeg bestemte meg for å bytte harddisk, men nå fungerer ikke engang tilkoblingen til monitoren min! Monitoren fungerer på andre maskinger, så jeg antar at den ikke er problemet.

    Kan motherboardet være årsaken, kanskje strømforsyning? Noen som har hatt dette/disse problemene før?

     

    Tips og triks mottas med stor takk. 

     

     

  2. Bruktverdien er bedre på alle K-CPU'er da de kan overklokkes, altså "gjøres bedre", noe non-K ikke kan.

     

     

    144Hz skjerm er greit, men du bør ha G-Sync på den tenker jeg.

    i dag, 13:17

    Greit, fikk tak i en sånn cpu kjøler, og skal vurdere 6gb istedenfor 3gb på skjermkortet, selv om det frister å spare tusenlappen. prøver meg på en vanlig skjerm først også. Nå har jeg et endelig oppsett føler jeg, passer alle delene sammen her? Mener hovedkort, ram og hele pakken skal passe i kabinettet? Er det grønt lys for bestilling? :p

     

    https://www.komplett...8b-1135c135cc5d

  3. Du bør enten gå for den prossoren du har der sammen med et Z170 hovedkort og raskere ram.

     

    Eller

     

    Det hovedkortet og ram du har der, og en i5 6500 f.eks.

     

    Vedr CPU-kjøler så vil jeg våge å påstå at alle disse yter bedre enn L9i

    http://www.prisjakt.no/product.php?j=3363769,3077953,982923

    (Du kan forsåvift vurdere å sette PSU med viften mot CPU, og sette vifte på CPU-kjøler i pull. Da drar du varmen ut av heatsink til CPU-kjøler og mater det rett inn i PSU. Det betyr vel at Cryorig'n jeg setter opp er uaktuell).

    Aha, takk skal du ha. Vil det være noen hensikt i å ha en 144hz skjerm til i5 6500 oppsettet? Avhenger nok selvfølgelig veldig av oppgaven, skal ikke normalt bruke veldig krevende spill (f.eks League of Legends) men har nok lyst til å ta en titt på titler som Witcher 3 engang iblant. Leste noe om at bruktverdien er mye bedre hos i5 6600k også, noen tanker der?

  4. CPU'en du nevnte passer ikke i resten av bygget så kameraten din har tydeligvis ikke peiling :p

     

    Kjøp 6GB utgaven av 1060 kortet, ikke mange kronene ekstra og spill krever mer og mer VRAM, billigste og første jeg fant https://www.komplett.no/product/895092/datautstyr/skjermkort/pci-express/evga-geforce-gtx-1060-6gb-gaming

     

    Edit; Hovedkortet passer heller ikke i kabinettet.

    Hahah, hadde blitt en liten katastrofe altså! :grin2:  Mistanken min var altså ikke helt feil.. Dette 1060kortet går tydligvis igjen som et bra kort, så skal ta en titt på det.

  5. Heisann, skal bygge min første pc. Synes det hadde vært veldig kjekt med en liten en (Kabinett) siden jeg har veldig liten plass i leiligheten nå. Fikk tips av en kompis til å kjøpe en rekke deler, men stoler kanskje ikke helt på han da han aldri har snakket om sine pc kunnskaper før. :hmm:  

    Fikk klar beskjed om at jeg ikke trengte sterkere deler enn dette til mitt forbruk, 

    https://www.komplett.no/wishlists/a334aa2b-04dc-4bad-9600-735331977c09

     

    Grunnen til at det mangler prosessor er at jeg fikk tilbud om å kjøpe en intel i5 4690k til 1300kr.

     

    Jeg har ikke mye peiling, men passer delene her sammen? Vil alt ta fyr, eller ser ting bra ut? 

×
×
  • Opprett ny...