Gå til innhold

Mr. Johansen

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr. Johansen

  1.  

    Tallene for lading av elbil er iallfall helt feil. Det er ingen som bruker 40kWh på en elbil hver eneste dag 365 dager i året.

    Min elbil har ca 30kWh kapasitet, og den trenger egentlig ikke lades mer enn et par-tre ganger i uken, maks, og da er den aldri tom da heller.

    Anslår mitt forbruk til ca 40-50kWh per uke

     

    Hehe, så nå hva artikkelforfatter har gjort. Han har nok ikke hatt elbil. Blir det samme som å påstå at bensinbilen ville kostet 230.000 i året å kjøre.

    Jeg lader også elbilen maks 2 ganger i uken, og det er med 12000 kjørelengde i året. Bruker maks 1500 kroner i året i strøm inklusive nettleie-avgifter.

    Du bør lese artikkelen. Denne beregningen er ikke gjort basert på DITT forbruk.

    • Liker 8
  2.  

     

    Når avgiften er på lik linje på fossil bil, så er er kjøpe festen over.

    Mange som har gått over til fossil bil igjen når de ser hvilken ulemper det er å eie en el-bil, og når avgift fordelene er borte så er ihvertfall el-bil død. El-bil produsentene er prøv seg flere ganger siden det vart oppfunnet, men uten at det vart noe suksess.

     

    Hvor lenge skal vi høre på dette skaldret fra dere negative misunnelige fossilbileiere?

    Ta deg en tur UT av sofakroken og se hva som skjer på utsiden av der du holder hus. 

    Jeg har gjort det, ser ingen el-biler her, kun fossil biler her. Har ingenting med misunnelig å gjøre, har at jeg betaler avgifter til staten slik at Norge fungerer som stat. Men du dritter vel oppi dette? Hvem som skal ta seg ut av sofakroken lurer jeg på. Vet du egentlig hvordan er en stat er bygd opp på? I dine øyne så er vel staten bygd opp på et luft-slott, der penger vesker på trær.

    Når staten bestemmer at de som kjøper el bil ikke trenger å betale avgifter, da har dette ingenting å gjøre med om man forstår hvordan staten er bygd opp. Det er alene ditt og mitt valg hva man skal kjøpe. På den ene siden må man betale avgift på bil på den andre siden ikke. Hva gjør du?

  3. Når avgiften er på lik linje på fossil bil, så er er kjøpe festen over.

    Mange som har gått over til fossil bil igjen når de ser hvilken ulemper det er å eie en el-bil, og når avgift fordelene er borte så er ihvertfall el-bil død. El-bil produsentene har prøv seg flere ganger siden det vart oppfunnet, men uten at det vart noe suksess.

     

    Når avgifts fordelene er borte, vil man også begynne å fylle svindyr drivstoff på el bilene? Nei! Avgiftene kan likeså bli borte, men el biler vil alltid ha fordelen av å ikke benytte drivstoff. Det er en fordel i seg selv.

    • Liker 1
  4.  

    Du vet jo hvor klønete folk kan være? :D

     

    ….. videolink......

     

    En føner med ledning er jo dødsfellen i forhold til de heeelt vanlige uhellene aaaalle kjenner igjen på videoen.

     

    Holder man føneren over hodet i en sirkulær bevegelse, kan jo ledningen surre seg fast rundt halsen! Det er sikkert en haug med andre eksempler også. Artikkelen fortjener virkelig denne saklige og gode debatten i diskusjonsfeltet.

    Så du mener at man ubevisst kan begå selvmord ved å føne håret i en sirkulær bevegelse over hodet?

  5. Hastighetsperren er faktisk veldig nyttig. Med fri fart vil youtube automatisk velge beste kvalitet og det helt unødvendig fordi folk flest ser ikke forskjellen og skjønner ikke at de storbruker data som gjør at batteriet går fort tomt. Med sperren så blir kvaliteten bra nok for de fleste. Mobilnettet er ikke bygget for at alle folk i landet skal streame video på maks kvalitet!

    Du må jo forstå at alle folk i landet ikke sitter samtidig og streamer YT videoer i høy kvalitet samtidig.

    Ikke minst, så ser ikke alle mobilbrukere på YT heller.

    Dette er bare en dårlig unnskyldning av operatørene å få oss til å tro at ALLE i Norge begynner å streame video i høy kvalitet hvis de gir tilgang til ubegrenset data med maks fart.

    Hvorfor har de ikke dette "problemet" i andre land?

  6. På tide at de gjør som på fastnett.

     

    Først hadde de mengdebegrensning (Telenor ADSL 10GB), så skifta de til fartsbegrensning (Telenor Adsl 20mbit). Navnet gjorde det åpenbart at det var en hastighets og ikke bruksbegrensning, og gjorde det lett for forbrukeren å sammenligne tjenester og pris.

     

    De reklamerer jo masse med "Norges raskeste nett" og 500mbit hvaenn, uten å nevne at å bruke denne farten tømmer kvota di på noen minutter! Juks... Det er greit at hastigheten cappes til 3mbit, men da skal navnet inkludere dette. "Telia X 40gb/3mbit" f.eks. Så kan neste fribruk-abbonnement konkurrere på større inkludert data og/eller høyere hastighet uten mengdebegrensning.

     

    Telenor reklamerer med "Norges raskeste nett", dette er Telia.

  7. Gi elbiler de samme avgifter som alle andre biler. Hva vil skje med «revolusjonen» da?

     

    For en uintelligent kommentar. Selvfølgelig vil salget av el-biler faller DRASTISK hvis de får samme avgifter som andre biler. Jeg har kjøpt el-bil kun av disse årsakene; lavere/ingen avgifter, gratis bomring og ingen drivstoffutgifter.

     

    Dette er helt vanlig. Du har garantert gjort det samme, bare at det ikke har vært bil. Du har sikkert kjøpt en ting for at DU skal spare penger på det. TV på tilbud, støvsuger på opphørssalg, du skjønner tegninga. Det ligger i vår natur at vi ønsker å spare mest mulig og betale minst mulig.

  8.  

    Hvorfor er det ikke noen som bare dropper front kameraet?? Jeg ville gjerne tatt en uten frontkamera. Ville jo vaert billigere å produsere å..

    Fordi folk er så selvsentrerte og må ha bilder av seg selv ørtenogfjaksti ganger om dagen.

    Er enig at frontkamera hovedsakelig brukes av selvsentrerte mennesker med mindreverdighetskomplekser. Men, det er en fordel for en stor del brukere som bruker mobil til videoanrop. For disse er frontkamera nærmest en nødvendighet.

     

    Tenk alle familier som bor langt fra hverandre, hvor fint er det ikke for de å kunne se hverandre, i stedet for å bare høre stemmen.

    Tenk på mor eller far som er på plattform 2-3 uker i strekk. Hvor fint er det ikke for vedkommende å ha en videosamtale med familien hjemme, å kunne se sine barn daglig.

     

    I stedet for å bare fokusere på selfie-idiotene, så er det en stor fordel med frontkamera for de som har litt mer vett i hue.

  9. Hva med ladetider?

    1. Normall-lading, tid, effektbehov

    2. Hurtiglading, tid, effektbehov

    3. Slitasje-faktor på batteri, ved hurtiglading.

    Disse 3 faktorene er SENTRALE, dersom ikke sammenligning av EL-biler skal ende opp som ei sammenligning av EPLER & BANANER!

    (med forbrukeren som den uopplyste, i bananrepublikken. Men pengene våre, vil dem ha ...)

    Har TEK.no noen som helst av disse opplysningene?

    Bryr man seg om forbrukernes informansjonsbehov, seriøst, så har man dem, og oppgir!

    Så lenge spesifikasjoner på disse punktene ikke er standardisert internasjonalt, og oppgitt på et standard, lettfattelig og 100% sammenlignbar format, på disse så sentrale egenskaper ved en EL-bil, så er det IKKE seriøst, fullgodt informasjonsarbeid som bedrives.

     

    Strengt tatt så var vel dette en artikkel om offisiell rekkevidde. Andre opplysninger som ladetider, slitasje og forbruk, som du etterlyser med en "krass" tone til TEK.no, kan garantert innhentes hos Tesla, når denne bilen blir tilgjengelig.

     

    At TEK.no publiserer èn ting ang. denne bilen, så er de ikke pålagt å innhente all teknisk informasjon vedr. denne bilen også. TEK.no selger ikke denne bilen, dette blir en sak mellom kjøper og selger.

     

    Er du så interessert, så ring Tesla og spør.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...