Gå til innhold

Dag Sunde

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dag Sunde

  1. Takk, Tor Hansen!!!

    Jeg blir så vanvittig frustrert når njeg leser slike artikler som dette.

    Om en ungdomskole- eller vgs elev har fått fri fra viktig basisundervisning for å leke med byggeklossprogrammering er fullstendig bortkastet faglig, og gir vedkommende INGEN konkurransefortrinn.

    Få "koding" som dere kaller det ut av barne/ungdomskolen, og styrk basisfagene!

     

    • Liker 1
  2. Så enig med pedagogene som er skeptiske!

    Samme med "lær kidsa koding"...

     

    Totalt meningsløst, og vil skape ennå flere tapere. Å programmere er en meget kompleks disiplin, og vil kun hjelpe de få som "får dilla". Resten vil slite ennå mer i fagene.

     

    Samfunnet trenger absolutt *ikke* at flertallet som kommer ut fra grunnskolen kan programmere. Det er et 100% blindspor som en haug politikere har svelget rått.

     

    Trist sløsing med ressurser som burde vært brukt på lærerene.

    • Liker 6
  3.  

    Jeg synes det er merkelig at vi i Norge fremdeles har et romantisk forhold til hvor fantastisk outsourcing er. Da jeg gikk på skolen (for snart 10 år siden) hadde vi et foredrag hvor internasjonale funn viste at et meget stort flertall av bedriftsledere angret på outsourcing og ville flagge IT hjem igjen. Det var også en stor andel som mente det ikke hadde blitt noe billigere å outsource pga økte kostnader rundt oppfølging. Tok man bare hensyn til de som mente IT-avdelingen var blitt bedre av outsourcing, så snakket vi om en ensifret prosentandel av lederne ... Siden det er så lenge siden husker jeg verken antall internasjonale selskaper det var snakk om eller nøyaktige tall.

     

    Hvor mange tiår skal vi gå på denne outsourcing-smellen før det går opp for oss at det er lurt med kompetanse inhouse?

    Er vel ca 10-15 år delay på når common knowledge kommer hit. De driver jo fortsatt og romantiserer produktivitetskatastrofen åpent landskap på trass av mer eller mindre all forskning som sier det motsatte.

     

    Økonomer som ikke følger med i tiden har altfor stor makt her til lands.

     

    Amen, Brother!

     

    Utviklere i åpent landskap! Epic Fail! :-)

  4. Det er ingenting galt med verken outsourcing eller åpent landskap i seg selv, de er verktøy som kan benyttes både rett og galt. Jeg har ledet utviklere i India med stor suksess, men det var krevende og kostbart. Vi ansatte dem (ikke innleie!), ga gode betingelser, tok vare på folk, lot dem bestemme og laget fullverdige teams i India med like mye å si som teamene som satt i Norge. I tillegg var vi lederne i India et par måneder i året. Da fungerte alt helt fint - for utviklerne i seg selv er på ingen måte dårligere i India enn i Norge. Problemet kommer når man outsourcer uten kompetanse på det.

     

    Du ramser opp fallgruvene korrekt her...

    Problemet er at du er den første jeg har lest om i hele verden som har gjort noe med dette! :-D

    • Liker 2
  5. Kjenner jeg blir provosert. "Derfor _må_ de kjøpe inn tjenester". Den eksisterende konsulentbransjen i Norge lever nærmest utelukkende av å levere overprisede og middelmådige løsninger til kommune og stat. En næring som kun lever av dette, har den virkelig livets rett? Flertallet av nyutdannede utviklere forsvinner rett inn i konsulentbransjen, hva gjør egentlig dette med viljen og evnen til å innovere / skape noe nytt i IT-Norge over tid?

     

    Amen, Brother!

    Jeg, som utvikler i privat konsulentbransje, ble også jævlig provosert av den!

     

    I tillegg; I årevis har IT bransjen kriitisert offentlig it forvaltning for dårlig styring, manglende visjoner, etc, etc. mens de har melket hver enda krone ut av det offentlige på en måte som har gjort meg flau over å være konsulent.

     

    Det at Oslo kommune ser viktigheten av en seriøs og tung utviklerstab er fantastiske nyheter. Det vil føre til intern kompetanse og eierskap til løsningene, og et utviklerteam som er under press for å utvikle gode løsninger, ikke fakturere så mye som mulig!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...