Gå til innhold

z0nic

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av z0nic

  1. Bøyde pinner ja. Du bør sende bildet til butikk, og høre om du får et nytt. Merk at kortet kan fungere, sålenge det blir riktig kontakt mellom sokkel og CPU. Ville uansett ikke tatt noen sjanser - så send mail til butikk først. :)

    Takk for rask tilbakemelding. Jeg antok at det ikke var så lurt å koble det opp, så da får man ta kontakt med Komplett!

     

     

  2. Hei,

     

    Jeg skulle montere et nytt hovedkort i kabinettet mitt i dag, men da jeg tok hovedkortet ut av plastikken og fjernet den lille plastplaten som ligger oppå CPU sokkelen, så ting slik ut i det ene hjørnet:

     

    cpu_socket.jpg

     

    ...og det ser vel kanskje ikke HELT riktig ut, vel?

     

    Større versjon her.

     

    Nå har ikke jeg superpeiling, men tatt de andre "pinnene" i betraktning, så ser dette litt feil ut.

     

    Noen med litt mer peiling som kan gi sitt synspunkt?

     

     

    Forøvrig, med "nytt hovedkort" så mener jeg ikke-tatt-ut-av-esken-før-i-dag-nytt :) I tilfelle det skulle være noen tvil.

     

     

    På forhånd takk for hjelpen,

     

    Stian

  3. Jeg har ved to anledninger oppdaget noe rart ved sending av SMS fra HTC Hero.

     

    Eksempel 1:

    Jeg sender en melding til en venninne. Meldingen dukker opp i listen over SMS'er sendt til denne venninnen. MEN, meldingen ble sendt til min far.

     

    Eksempel 2:

    Jeg sender en melding til en kompis og spør om han kan ringe meg. Meldingen dukker opp i listen over meldinger sendt til en onkel. Kompisen ringer meg.

     

    Heldigvis for min del var det ingenting skummelt i noen av meldingene, men det er jo svært irriterende, og kan skape en hel del hodebry når feil person svarer på en SMS som mobilen sier er sendt til en helt annen person, ehm, eller omvendt.

     

    Har noen andre opplevd noe lignende?

  4. Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut hvor jeg kan få lastet ned norsk OS til HTC TyTn II? Har lett masse rundt omkring på nettet, men har ikke funnet noe ennå. Også lurer jeg på om det er mulig å finne ut på en eller annen måte når mobilen er kjøpt? Jeg har kjøpt den hos en annen person som deretter har kjøpt den hos en annen person. Og han jeg kjøpte den hos vet ikke når den var kjøpt ny og han får ikke tak i den personen som han kjøpte den hos. Så går det an å bruke imei nummeret eller ett eller annet sånt for å finne ut når den ble kjøpt?

     

    http://www.htc.com/europe/SupportDownload....=2&dl_id=21

    Skriv du inn serie nr så kan du få lastet den ned gratis wm6.1 rom... :thumbup:

     

     

    Ok. Er det noen som vet hvordan jeg kan finne ut når en telefon er blitt kjøpt eller når den ble startet opp for første gang?

     

    Svært tvilsomt at dette er noen data som lagres på mobilen.

    Det burde imidlertid være mulig å finne ut hvilken dato mobilen ble produsert, men det trenger ikke bety noe som helst.

     

    Sjekk eventuellt med gutta på XDA forumet. De sitter med en hel del kompetanse på nevnte telefonmodell.

  5. det er ikke nødvendig å konfigurere mailserveren så lenge du skal bruke Activesync på datamaskinen til å synkronisere.

     

    Jeg ser poenget, men som jeg skriver skal jeg synkronisere med Exchange, ikke Outlook, og da må noe konfigureres på Exchange boksen.

     

    Men for å presisere ytterligere: Jeg vil konfigurere Exchange 2007 i et Windows 2008 miljø for å kunne bruke PushMail-funksjonen så jeg kan synkronisere e-post mens jeg sitter på bussen på vei til jobb.

  6. Hei,

     

    Det er skrevet mange fine artikler om hvordan man kobler f.eks en HTC telefon med Windows Mobile til en Exchange boks for å synkronisere e-post, kalender etc, men jeg har til gode å se en artikkel som forklarer hva som må konfigureres på Exchange Serveren for at disse enhetene skal kunne snakke sammen.

     

    Kan noen fortelle meg hva som må gjøres?

    Jeg får det rett og slett ikke til, og finner ingen god nettside som kan gi meg en step-by-step guide.

     

    Jeg kjører idag Windows 2008 med Exchange Sever 2007 SP1.

     

    All hjelp mottas med takk!

  7. Hei.

     

    Jeg kjøpte meg for litt siden ny hardware til min arbeidsmaskin, og gjorde muligens en halvdårlig jobb med å velge riktige komponenter.

     

    Hovedkomponentene består av følgende:

    • Asus P5KC
    • Core 2 Quad
    • OCZ DDR2 PC2-8500 (1024x4)

    Jeg ble plutselig oppmerksom på at idet jeg starter maskineriet og den sjekker at alle komponentene er på plass, så viser den at RAM-brikkene kjører som DDR2-667 MHz.

     

    Såvidt jeg vet er brikkene mine 1066 MHz ref produsentens flotte presentasjon.

     

    Når jeg så drar frem Everest viser den følgende: mb-spd.jpg

     

    Det er nå jeg begynner å susse litt, for øverst i bildet er det antageligvis instillingene som er "akkurat nå", men under (Enhanced Performance Profile) viser den hvordan det kunne vært..?

     

    Nå begynner jeg å bli ganske gammel etterhvert, (30-tallet kommer i alle fall stadig fortere mot meg), så jeg skal ærlig inrømme at jeg datt ut av dette RAM/CPU/Hovedkort-eventyret for mange år siden.

     

    Nå er BIOS innstillt på AUTO på det aller meste, men jeg har prøvd med forskjellige instillinger, blandt annet ved å velge DDR2 1066 MHz til DRAM frequence, med det resultat at det ikke fungerte, og jeg måtte restarte maskinen og endre instillingene i BIOS tilbake til default.

     

    Jeg vet at hovdekortet skal være godt skodd med tanke på FSB, og støtter 1333 MHz CPU-brikker, men Core 2 Quad saken min kjører på 1066 MHz.

     

    Jeg driver primært med video og bilderedigering på denne maskinen, så at RAM'en er litt rask er en fordel.

    Jeg har forsåvidt ikke noe å utsette på systemet slik det er nå, men hvis det er slik å forstå at det kjører med flagget hallveis oppe er jo det litt kjipt, følgelig vil jeg gjerne forstå hvordan jeg kan få utnyttet kapasiteten til sakene best mulig.

     

    Så dersom noen skjønner bæret av hva jeg mener her, evt har noenlunde samme oppsett gående hos seg, fortell meg hvordan jeg kan få hovedkort og RAM til å snakke bedre sammen.

     

    PS: Jeg tar forbehold om at jeg ikke aner hva jeg snakker om, og at jeg på det grunnlag muligens driter meg litt ut.

    FSB og SPD... ASL?

     

    Takk for meg.

  8. Hei!

     

    Går det ann å installere Mac på en vanlig datamaskin (32-bit) ?

    Har blitt så lei Windows så, og har lyst til å prøve meg på Mac. Er det stor overgang? Omtrent som fra windows-> Linux? Er tilgang på programvare like bra på Mac som win?

     

    takker for svar :)

     

    Hei, dette er fullt mulig.

     

     

    Jeg kjører selv OS X Leopard på en Dell Inspiron 9100 uten de helt store problemene;)

  9. Hmm vel teknisk sett burde det vel fungere som du sier så lenge bios-chippene er like og bruker samme bios-system. Jeg har bare aldri hørt om onen som har prøvd det før.

    Jeg har både lest om dette, og vært med på det. En kamerat havnet i en situasjon hvor vi hadde alt å vinne på å prøve, så vi utførte hot-swapping etter å ha funnet en force-parameter i awdflash (DOS-utgaven). Så lenge brikkene er fysisk like burde det ikke spille noen som helst rolle hva slags BIOS de inneholder. Jeg husker nemlig at absolutt alle blokkene ble overskrevet, i motsetning til når man oppdaterer en original BIOS i sitt "riktige" kort. Da hender det jo ofte at enkelte områder hoppes over.

     

    Jeg har forsåvidt allerede fått en RMA sak tilsendt av XD.no nå, så jeg er egentlig fornøyd, bare synd jeg sannsynligvis må vente til etter jul før jeg får nytt kort tilsendt.

     

    Jeg trøster meg med at jeg har litt for mange maskiner å leke med i mellomtiden :p

  10. dette skjedde også med mitt p5b dlx kort her for noen uker siden. prøve alt med crashfree bios og alt.

     

    men så leste jeg på asus forum at hvis har flashet fra et x64 OS (som jeg gjorde) er det ikke håp.

     

    jeg sendte inn kortet til komplett og fikk RMA. jeg begrunnet det med at asus ikke hadde opplyst på x64 bugen.

     

    i dette tilfellet fikk jeg igjen penger siden de ikke førte varen lenger så nå sitter jeg med et maximus formula.

     

    Det var faktisk 64-bit versjonen av Vista jeg brukte da dette gikk dårlig...

    Synes igrunn at det da er litt rart at Asus Update programmet finnes både for 32-bit og 64-bit når det ikke fungerer for 64-bit.... Tror kanskje at noen hos ASUS skulle hatt seg et spark i ræven.

     

    Jaja... Shit happens, then you die.... eller noe i den retning.

     

    God jul..?

  11. Det er flere her som ikke vet forskjellen på BIOS og CMOS virker det som. Du kan slette instillingene dine som BIOSen har ja, men du kan ikke resette programmeringen for BIOSen, det gjør du via flashing. Din flashing har tydeligvis feilet, og ingen mengde med CMOS resetting vil da hjelpe.

     

    Les opp på hvordan du bruker crashfree bios funksjonen og bruk den.

     

    -Stigma

     

    Lest, forstått, testet, feilet...

  12. Litt skeptisk her, for skjermen kommer ikke engang på før maskinen slår seg av igjen.

    Så ja, det kan hende jeg har klart å ta livet av hele CrashFree funksjonaliteten...

     

    BIOs styrer alt ja, inkludert det som kommer opp på skejrmen. du vill ikke få on-screen instruksjoner når du bruker crashfree. den vil bare reflahe bios automatisk med filen du gir helt udiskiminerende dersom det er en fil der med riktig navn, og så restarte.

     

    Du kan ikke ta knekken på crashfree eller ligjende funksjoner ved å flashe feil BIOS. Det er no nettop spesifik for å rette feile BIOS flashe at denne funksjonen er laget...

     

    -Stigma

     

    Vel, det fungerer i alle fall ikke.

    Har boota den både med CD og USB-drive med original BIOS rett fra ASUS CD-en... det skjer ingenting dessverre..

  13. CrashFree BIOS 3

    Simply restore corrupted BIOS data from USB flash disk

    The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.

     

    Ifølge Asus sine sider har ditt HK denne funksjonen. Bla litt i brukerveiledningen så finner du ut hvordan den fungerer. På P5E er det bare å sette i driver cden som fulgte med. Kan virke som om du har tatt knekken på hele crash free bios saken.

     

    Du kan forsøke å koble fra alt unødvendig hardware (inkludert rambrikker, dersom du har mer enn 1 da).

     

    nms

     

    Litt skeptisk her, for skjermen kommer ikke engang på før maskinen slår seg av igjen.

    Så ja, det kan hende jeg har klart å ta livet av hele CrashFree funksjonaliteten...

  14. Jeg er ikke akkurat supergo med pc, men jeg vet at om du egentlig ikke trenger noen oppdateringer så i stede for å svi av masse penger på nærmeste "datasjappe" kan du ta systemgjennoppretting som kan gjøres i sikkerhetsmodus om du kommer deg så langt.

     

    Vel, sikkerhetsmodus høres veldig fint ut, men som jeg skriver: Slår den på, den booter i 3 sek, så slår den seg av. Så går den på igjen, fremdeles kun i 3 sek før den slår seg av igjen...og igjen...og igjen...osv..... så går det heller dårlig.

     

    Jeg har forresten prøvd meg på det gode gamle "ta ut batteriet og teste clear cmos via jumper-trikset" uten hell...

  15. Hoj.

     

    Prøvde meg på noe ASUS Update Utility greier idag, det skulle jeg kanskje aldri gjort, for nå er dritten dau.

     

    ASUS P5K hovedkort.

    Oppgraderer BIOS etter oppskriften.

     

    Den sletter EEPROM - OK.

    Den flasher EEPROM med ny BIOS - OK.

    Men når den skal verifisere den nye BIOS versjonen går det dårlig.

     

    OK, crap, prøve på nytt... da finner den ikke ut hvilken BIOS den har, og programmet kræsjer.

     

    Plutselig finner Vista på at det var en god idé å kræsje også, så da går maskinen ned for telling, og nå fungerer den dårlig.

     

    Slår den på, den booter i 3 sek, så slår den seg av. Så går den på igjen, fremdeles kun i 3 sek før den slår seg av igjen...og igjen...og igjen...osv..

     

    Jeg husker i gamle dager da det var en ekstra BIOS-chip-sak på hovedkortet, som man kunne bytte til hvis den første skulle finne på å dø på seg... det fant jeg ikke på dette kortet gitt...

     

    Hva skjer? Har jeg driti på draget? Burde dette dekkes av garantien på noen måte? Eller blir det første og beste datasjappen som får seg noen tusenlapper førstkommende mandag?

     

    Hvis det på noen som helst måte skulle være relevant, så gjaldt det oppgradering fra versjon 603 til 704..

  16. Jeg har 7 katodelys koblet i maskinen, 3 av de er koblet direkte i molex kontakter, og de 4 siste er koblet til en Sunbeam Sound Control. Når jeg starter maskinen med kun de 3 lysene som er kobla direkte i molex, starter den helt fint, MEN når jeg slår på de 4 resterende lysene skrur skjermen seg av. Jeg har sjekket kablingen drøssevis av ganger, og kjøpt ny strømforsyning på 550W. Problemet vil ikke gi seg. Noen som har opplevd det samme? evt har noen gode tips?

     

    -z0nic

     

    :woot:

  17. Hei og hå...

     

    Har en 19" rack-skap-ting-sak som er i standard kjedelig pc-hvit farge, har kommet så langt som å finne ut at jeg skal lakkere det i en annen sprek farge, men der stopper også tankeprosessen min... Hvordan kan jeg sprite opp et rack?? trenger gode tips... evt lenker til andre sider med gode tips..!

     

    :woot:

     

    -z0nic

×
×
  • Opprett ny...