Gå til innhold

JosteinS

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JosteinS

  1. Du må nok bite i det sure eplet å bla igjennom Legathåndboken selv.

     

    De vanligste kriteriene for tildeling av stipender slik jeg ser det er:

    Bosted(mange stipender er svært spesifike geografisk)

    Kultur(støtte til kunstnere)

    Forskningsstipend(ikke vanlige studier)

    Studiestipender(knyttet til et spesiellt studie eller studiested)

    Sosiale stipender(for vanskeligstilte)

     

    Er du som meg, dvs kommer fra en middels stor by, ikke er kunstner, studerer en litt for vanlig studieretning, standard familieforhold(økonomisk og sosialt), er frisk hvit, hetrofil, ikke religiøs mann mellom 20 og 45 er det knapt en krone å hente på disse stipendene.

     

     

     

    Lånekassen er nevnt i posten over, der får du snaue 90 000 samlet i stipend og lån med helt standard borteboer stipend

  2. Kjenner ikke til intervjuprosessene til Statoil, men i svært mange bedrifter går sprøsmålene i første runde mest på å finne ut hvem du er som person og din motivasjon for jobben. I mange bedrifter er det kun representanter fra personalavdelingen tilstede under førstegangsintervjuet. mens det i andre runde er mer faglig fokus og representanter fra avdelingen du har søkt hos tilstede.

  3. Det du trenger er en 12V lensepumpe og en flotør.

     

    En flotør er kort fortalt en nivåbryter som gir strøm til lensepumpen når det er en viss mengde vann rundt flotøren.

     

    Et eksempel på hva du kan bruke er et slikt sett med både pumpe og flotør.

     

    Alternaltivt kan du bruke en slik som er litt mer avansert.

     

    produkter fra Flak kan bestilles direkte på nettsidene deres eller via deres gode forhandlernett.

     

     

    Alternaltivt kan det kjøpes rimeligere på Biltema eller liknende, men da er det veldig avhengig av hvem du snakker med i forhold til råd til montering og valg av utstyr.

  4. Svarer med et sitat fra Lånekassen sin nettside:

    "Betaler du skolepenger, kan du få ekstra lån.

     

    Du kan få inntil 53 730 kroner per år i lån til skolepenger i Norge eller Norden. Er skolepengene høyere, må du dekke resten selv.

     

    Du trenger ikke søke spesielt om skolepenger. Ekstra lån til skolepenger legges automatisk til hvis du søker om fullt stipend og lån på den vanlige søknaden.

     

    Beløpet kommer i tillegg til det du får i vanlig stipend og lån. Lånet blir ikke vurdert mot inntekten og formuen din.

     

    Lån til skolepenger kommer på første utbetaling hvert semester"

     

     

    52K i skolepenger til BI er dermed ikke noe problem på kort sikt. Du vil ha like mye å rutte med hver måned som andre studenter på offentlige skoler. Når du er ferdig å studere derimot vil du sitte igjen med omtrent dobbelt så stort studielån som de som har studert på offentlige skoler.

     

    Men er det en utdannelse du brenner for på BI som i tillegg har ok jobbutsikter er det ikke noe å lure på!

  5. Jeg har ikke oversikt over alle mastere som er aktuelle for bygningsingeniører, men kan liste opp noen av de jeg har oversikt over, som jeg vurderte før jeg endte opp med indøk ved uia. Rene konstruksjonsutdanninger forstår jeg det som at ikke er av interesse, selv om disse finnes ved UiS og NTNU.

     

    UiA:

    Indøk

     

    UiS:

    Indøk

    Risikostyring

     

    NTNU

    Prosjektledelse

    Eiendomsutvikling

    Som nevnt over master i bygg med anlegsledelse som spesialisering

    (kommer ikke inn på indøk i trondheim med bachelor bygg)

     

    UMB

    Eiendomsutvikling

    Indøk

    Bygg master, samme resonement som for bygg master på ntnu

     

    ellers er det sikkert noen muligheter innen prosjektledelse og generell ledelse på BI

  6. Forstår jeg deg rett går du i 10. klasse og skal søke på videregående, og har satt idrettsfag på førstevalg. Og sånn sett er det en stund til du skal ta høyere utdanning. Det som er viktig for det på videregående er da å få deg studiekompetanse, det er mange veier til studiekompetanse, og det har forhåpentligvis en veileder på skolen din forklart, så det gjentar jeg ikke her. Idrettsfag er en av de mulige måtene å skaffe studiekompetanse.

     

    Som nevnt er en relevant ingeniørutdanning en sansynlig vei inn i Aker Solutions. Og til det trenger du noen matte og fysikkfag. Du bør i utgangspunktet ta disse på videregående, men det er muligheter for å ta disse etter vgs også.

     

    Så og si enhver ingeniør eller økonom i Aker tilbringer mesteparten av dagen foran en pc. Hva du legger i "Noe innen IT som fikler med data og sånt." må du nok utdype litt mer. Om du ønsker å bruke pc som verktøy for å gjøre en eller annen jobb, eller om du feks. ønsker å programmere styringssystemer til borreutstyr.

  7. Hei, hvis du tar en kikk på Denne artikkelen fra Båtmagasinet, får du en del oppklarende svar på spørsmålet ditt.

     

    Konklusjonen fra artikkelen:

    Jord skal koples til skrog/motorblokk!

     

    Selv om kravene i ISO 13297 kan være noe uklare, mener DBE og Sjøfartsdirektoratet at det ikke er noen tvil: Dersom det ikke benyttes en skilletransformator om bord i båten, skal landstrømmens beskyttelsesjord koples til båtens skrog og/eller motorblokk.

  8. Så vidt jeg vet er Indøk linjen på UMB en femårig mastergrad som ikke følger 3+2 modellen. Og derfor ikke automatisk gir deg noen avsluttet bachelor i ingeniørfag helt uten videre.

     

    Fra nettsidene til indøk på ntnu:

    Sivilingeniørutdanningen industriell økonomi og teknologiledelse (Indøk) har ikke et eget toårig masterstudium for ingeniører. Søkere som har gjennomført treårig ingeniørhøgskole må derfor søke om opptak via Samordnet Opptak. De som kommer inn må deretter ta kontakt med våre studieveiledere for individuell innpassing i årskurs (normalt til tredje årskurs)

     

    Så såvidt jeg forstår ender du opp med å måtte søke på de samme plassene som resten av førsteklassingene, med tilhørende skyhøye opptakskrav som i allefall undertegnede hadde slitt med å klare...

     

    Det er mange muligheter for å ta indøk etter hvert. Mulige løsninger slik jeg ser det:

    *5-Årig indøk på NTNU

    *5-Årig indøk på UMB

     

    *Bachelor ingeniørfag på vilkårlig høgskole i Norge og:

    *2-årig indøk UIA (her jeg går)

    *2-årig indøk UIS

    *2-3 årig indøk på NTNU (avhengig av hvor mange fag du får godkjent)

    *2-årig indøk UMB

     

    Vil forøvrig anbefale deg kombinasjonen av teknologi og økonomi. To morsomme emner og en svært nyttig kombinasjon å ha i nærlingslivet. Det er også verdt å merke seg at de forskjellige indøk linjene er lagt opp nokså forskjellig faglig. Fordelingen mellom økonomiske og tekniske fag varierer en del, og enkelte steder har du også mulighet til å påvirke denne fordelingen noe.

  9. Noen tanker om prosjektet ditt.

     

    Først litt avklaring, du skal bare ha lys og lanterner i den? det er ikke en vannskimast du har planer om å lage?

     

    Jeg bare vært om bord i Buster Magnum noen få ganger og kjenner ikke i detalj til hvor det er lurt å feste den. Men noen kontrollspørsmål du må spørre deg selv er:

     

    -Hvilken vei blir belastningen? husk at en stor plate er mindre stiv enn en mindre plate med samme tykkelsen.

    -Hvilken retning kreftene virker er også viktig for hvordan du plasserer skruene.

    -Er det mulig å komme til under for skruer?

    -Mulig å sveise på det aktuelle området uten å skade skumkjernen i skroget?

    -Ønsker du å kunne dele den på noen måte for å kunne få båten inn i en garasje på henger?

     

    For å få styrke i bøylen må du trolig ha to fester, et i forkant av feltet du har markert, og ett i bakkant.

     

    Er du usikker på tykkelsen på skroget, kan det være mulig å legge inn forsterkningsplater på baksiden for å fordele belastningen over et større område.

     

    Bruker du pulleren til å fortøye i vil jeg fraråde deg å flytte denne opp i targa bøylen. Det kommer til å bøye targabøylen i første bølgen...

     

    Angående hvem du skal få til å gjøre jobben ville jeg tatt for meg gulesider og sett etter mekaniske verksteder eller sveiseverksteder i nærheten av der du bor. For å så frakte båten på henger til verkstedet så de kan ha båten der når de gjør jobben så de får innfestingen til å passe 100%. på grunn av helling i to retninger der, og dårlig med plass ville jeg vært skeptisk til å bare få den produsert langt unna på grunnlag av en skisse.

  10. Husk å isolere med rockwoll, og gipse etterpå som nevnt her. Garasjen din blir jo da en branncelle når du skal ha oppholdsrom over den.

     

    Om du velger Glava eller Rockwool spiller ingen rolle brannteknisk. De er så vidt jeg vet likestilte når det gjelder testverdier for brann. At Glava skal smelte ved svært høye temperaturer er muligens sant, men da er det så god fyr at resten av huset har brent opp for lengst...

     

    Edit: knotete formulering endret

  11. Fuktsperren skal ligge på den varme siden Dylert, det har du helt rett i. Du har også mulighet til å legge op til 25-30% av isolasjonen på innsiden av fuktsperren, men det er ikke aktuellt av praktiske årsaker i ditt tilfelle.

     

    Å droppe fuktsperre her høres risikabelt ut, uten at jeg har regnet på gulvet ditt. Jeg ville tro at en uoppvarmet garasje må regnes som uteområde, og ikke på noen måte gir deg noen gevinst i form av noe særlig mindre fuktproblem.

     

    Isolering gjør du som nevnt tidligere i tråden nedenfra uten noen store problemer. Kapper du isolasjonen riktig, henger den av seg selv til du får på gips eller sponplater.

  12. Høres ut som at du har en rimelig klar sak her, spørsmålet er om utleier lurer deg med overlegg eller ikke. Uansett bør du kreve at han betaler tilbake alle utgifter du har hatt, med en sikkerhetsmargin, og rentekostnader.

     

    Har du misstanke om at du er lurt med overlegg, ville jeg hørt med jussfolket i jussforumet her ( Forum > Samfunn > Juss) om du kan vurdere en anmeldelse for bedrageri, kontraksbrudd eller lignende. Lovanvendelse er ikke min sterkeste side.

     

    Har du av en eller annen annen grunn lyst til å flytte, har du også en gylden mulighet til å flytte uten å tenke på oppsigelsestid slik jeg ser det.

     

    Til sist, ikke finn deg i dette! Det er nok av useriøse utleiere som ødelegger for de seriøse aktørene!

  13. En mulighet er den middelveien jeg tar, en sivilingeniørutdanning i Industriell økonomi. Dette gir deg en mastergrad som dekker flere interessante økonomiske emner, og gir deg en teknisk kompetanse innen et fagområde som interesserer deg.

     

    For å ta denne løsningen trenger du å ordne matte og fysikk problemet dit med forkurs eller lignende.

  14. Dine manglende matte og fysikk fag fra vgs er ikke noen hindring nei. Mulighetene du har til å skaffe deg matte og fysikk kompetansen slik jeg ser det er:

     

    -Privatist: Les fagene på egenhånd, og ta privatisteksamen. Dette er veldig krevende, og er ikke noe jeg ville gjort. Matte og fysikk er ikke egnede fag å lese på egenhånd.

     

    -Tresemester ordning(Tress): Litt forskjellige opplegg for dette på de forskjellige høgskolene, men i hovedsak går det ut på at du følger undervisning på dagtid noen uker før studiestart på høgskolen du begynner på, og at du har noen timer ekstra i uken gjennom det første studieåret. Dette er alternaltivet jeg ville valgt om jeg manglet fysikk og matte.

     

    -Forkurs: du tar matte og fysikk undervisning ved høgskolen et eller to semestere før du starter på ingeniørutdanningen. Dette er det desidert enkleste, men det vil forsinke utdannelsen din med et år.

     

    Angående valg av studie, se igjennom søkerhåndboka til samordna opptak og lag deg en liste over studier som kan høres relevante ut. Sjekk så ut studiebeskrivelsene på nettsidene til de aktuelle skolene

  15. Jeg vurderte selv å dra på bilferie i usa neste sommer men planene ser ikke ut til å bli noe av. Uansett gjorde jeg litt research i høst

     

    Å kjøpe bil som turist uten social security number(SSN), eller fast adresse i usa virket som en komplisert prosess, som ikke nødvendigvis lar seg gjennomføre i alle delstater. De jeg lest om som hadde gjort det hadde brukt mange dager i starten av ferien bare på å få registrert og forsikret bilen. Mange anbefalte å sette av bortimot en uke på kjøp av bil.

     

    Skal man dra på en virkelig lang tur over flere måneder, kan man jo ta seg tid til slikt. men for de som tenker på 2-4 uker blir dette mindre aktuellt. En annen problemstilling er jo å få solgt bilen i enden av turen til en grei penge før flyet går.

     

    Ved å kjøpe bil har man mulighet til å kjøre biler som ikke er typiske utleiebiler, det vi så på var mulighetene for å kjøpe corvette, challenger, eller mustang som er relativt prisgunstige i usa.

     

    Leier du bil, kan du hente bilen på flyplassen, og levere den på den siste flyplassen, og komme i gang med turen med en gang.

  16. Jeg ville prøvd med en "light versjon" av Inge Rognmo sin løsning først, dvs med orginal skrue og trepropp størrelse. Større skruer/propper passer trolig ikke i hengslet du skal bruke, og krever derfor vesentlig mer jobb. To komp lim som Aralditt, eller en eller annen form for epoxy lim ville jeg prøvd først. Fyll i skruehullene, og i kontaktflaten mellom hengsler og skapveggen.

     

    Prøv å få fjernet mest mulig løst før du limer, de sprekkene som er der nå, vil trolig bare bli større. samt at løse fliser gir deg ikke noe hold.

  17. Er det høyere utdannelse du er på jakt etter er det nok en ingeniørutdanning du bør sikte deg inn på hvis du vil jobbe offshore. Det er også en del større og mindre kurs du kan ta, men disse gir deg i hovedsak en smalere kompetanse enn hva du vil oppnå med en ingeniørutdanning. Disse kursene må jeg innrømme at jeg har dårlig oversikt over.

     

    Det er mange forskjellige ingeniørutdanninger som vil kunne føre til jobb offshore. Maskin, petroleum, kjemi, elektro, gelologi osv. Manglende matte og fysikk fag fra vgs er ikke noe problem, forkurs, sommerkurs, tre-semester ordninger er løsninger på det problemet.

     

     

     

    En annen mulighet kan jo være en mer tradisjonell sjøfartsutdanning? Og satse på jobb på supplybåt, seismikkfartøyer osv?

×
×
  • Opprett ny...