Gå til innhold

Nemi Lande

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nemi Lande

  1. Det skinner så jævlig igjennom at ingen hadde kjøpt elbil her i landet heller om de ikke kunne unngå dette, ingen gjør det for miljøet, eneste de kjøper elbil for er å snylte seg unna så mye de kan, ytterst få hadde gjort det.

    Morsomt at de ikke engang kjøper elbil når avgiften bare var 20% og 40%, jada, vi gjør det for miljøet, nei vent litt, må vi betale en avgift?

    Nei da vil vi ikke siden vi ikke får alt gratis.

     

    De fleste kjøper da en bil fordi de trenger en bil. Ikke fordi man er spesielt miljøbevisst. Biler og bilhold er alt for kostbart til det. Og da er det rimelig åpenbart at det trengs visse insentiver, som artikkelen jo viser.

    • Liker 3
  2. Så vidt jeg vet finnes det ikke land som aksepterer enmotors fly til bruk på hangarskip per dags dato grunnet mindre pålitelighet.

    Og angående India... de vil kreve nesten 100% lokal produksjon som betyr å overlate ALL informasjon om flyene til India. Så enten vil svenskene stole 100% på at India ikke selger den videre (svært usannsynlig), eller så designer de Gripen fra scratch (meget usannsynlig) eller så selger de en "dummet ned" variant og da kan India like greit sette en arresting hook på sine gamle MiG-21 og bruke de i stedet.

     

    F-35 er enmotors fly. F-35B og F35C er for bruk i hangarskip.

  3.  

    Rart debatten alltid går på at det enten skal være elbil eller hydrogenbil. Det er nok plass til begge deler. Honda og Toyota, som er japanske, tenker vel først og fremst for Japan. Der er hydrogen mest sannsynlig siden de har store tettbygde byer og mye folk og lite mulighet for infrastruktur for å lade millioner av elbiler. I Norge derimot så er det gode muligheter for mange å lade med strøm. Har selv en egolf som lades hjemme hver natt og det holder for meg til 99% av all bilkjøring. Om ikke mange år sies det at egolf får mulighet for inntil 430km på et nyere batteri (http://www.dinside.no/motor/kreisel-electric-skal-gi-e-golf-ekstra-lang-rekkevidde/60869029). Da er man ikke så langt unna Toyota Mirai som greier rundt 500km. Og alle som snakker om at Hydrogen er så fint.... Det blir neppe så mye billigere å fylle hydrogen på en stasjon enn for bensin i dag. Lader du elbilen din hjemme så merker du det knapt på strømregningen.

    Det er vel mange som mener at Hydrogen ikke er riktig for transport uansett land.

     

    Siden du nevner på Japan kan de dekke transportbehovet sitt med ca 11% økt strømforbruk fra ca 1000 TWh årlig til ca 1115 TWh årlig.  115TWh kan fremskaffes ved å sette solceller på japanske tak. i 2015 ble det installert ca 10GW paneler i japan som med deres solforhold er ca 15 TWh. Med denne utbyggingstakten har Japan nok strøm til å dekke batteribiler i løpet av 8 år.

     

    Dersom man istedet skal gå for Hydrogen trenger man enten å importere hydrogenet eller dersom det er plass, installere paneler i 32 år....

    Japan importerer jo olje i dag så om de fortsetter med å importere hydrogen så kan de vel det også. Problemet elbil vs hydrogenbil er vel at per i dag så har hydrogenbiler lengre rekkevidde og kan tankes på få minutter. Omtrent som for bensinbiler i dag. Elbiler har jo kort rekkevidde og må typisk lades hver dag. Det er vel det som er problemet i Japan om 10 millioner innbygger i Tokyo skal ha en plass å lade bilen sin hver dag og kapasitet i ledningsnettet.

    • Liker 1
  4. Rart debatten alltid går på at det enten skal være elbil eller hydrogenbil. Det er nok plass til begge deler. Honda og Toyota, som er japanske, tenker vel først og fremst for Japan. Der er hydrogen mest sannsynlig siden de har store tettbygde byer og mye folk og lite mulighet for infrastruktur for å lade millioner av elbiler. I Norge derimot så er det gode muligheter for mange å lade med strøm. Har selv en egolf som lades hjemme hver natt og det holder for meg til 99% av all bilkjøring. Om ikke mange år sies det at egolf får mulighet for inntil 430km på et nyere batteri (http://www.dinside.no/motor/kreisel-electric-skal-gi-e-golf-ekstra-lang-rekkevidde/60869029). Da er man ikke så langt unna Toyota Mirai som greier rundt 500km. Og alle som snakker om at Hydrogen er så fint.... Det blir neppe så mye billigere å fylle hydrogen på en stasjon enn for bensin i dag. Lader du elbilen din hjemme så merker du det knapt på strømregningen.

×
×
  • Opprett ny...