Gå til innhold

BIstudent16

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BIstudent16

  1. Du stiller allerede sterkt med en grad fra NHH i det norske arbeidsmarkedet. Andre faktorer som språk, annen utdannelse etc. vil være positivt i søknaden din, og følgelig gi deg bedre sjanser til å komme på intervju.

     

    Imidlertid ville jeg først fokusert på om du oppfyller kurskravene som NHH stiller for direkte opptak til masterstudiet, slik som Knewt skriver. Et raskt søk på emneplanen til studiet ditt viser at du mangler flere kurs, slik at disse må tas for å få direkte overgang innvilget.

    Jeg vil nok ikke kunne overføre meg til NHH, så derfor blir jeg å starte helt fra starten av med første 3 år deretter 2 år. Så en helt ny utdanning med andre ord. 

  2. Hei! Har et lite spørsmål som jeg håper noen her kan svare på eller bare komme med sin mening. Studerer internasjonal markedsføring på BI nå og når jeg er ferdig med bacheloren på BI har jeg tenkt å ta en master på NHH og bli siviløkonom. Hva tenker dere, vil jeg stå sterkt i arbeidsmarkedene med disse to utdanningene? I tillegg blir jeg å benytte alle mulighetene jeg har for utveksling hvor jeg først skal til Frankrike så Canada og Østerrike. Så når jeg er ferdig vil jeg i tillegg beherske 5 språk. Ikke minst er det jo to veldig gode skoler. Så hva tror dere? 

  3.  

     

     

    Hei :) noen som er ferdig som kan fortelle meg hva de tok med i oppgave 1 ? ☺

    Hei! Jeg har akkurat begynt på oppgaven. Jeg har lest litt i boka. Om du har ikke har gjort det så synes jeg du burde lese i boka før du begynner. 

     

    Jeg tenker å sette opp oppgaven min slik: Kort om hvordan multinasjonale selskaper ble dannet (tredje industrielle revolusjonen), globalisering, fordeler og ulemper og så CSR. 

     

    Hva med deg? Hva tenker du? :)

     

    Hei :) noen som er ferdig som kan fortelle meg hva de tok med i oppgave 1 ? ☺

    Hei! Jeg har akkurat begynt på oppgaven. Jeg har lest litt i boka. Om du har ikke har gjort det så synes jeg du burde lese i boka før du begynner. 

     

    Jeg tenker å sette opp oppgaven min slik: Kort om hvordan multinasjonale selskaper ble dannet (tredje industrielle revolusjonen), globalisering, fordeler og ulemper og så CSR. 

     

    Hva med deg? Hva tenker du? :)

     

     

    Har lest alle i boken å tenkte egentlig en lignende oppsett. Har bare så sykt skrivesperre Vet ikke helt hvor jeg skal begynne liksom.

     

     

    Du kan begynne med å skrive om globalisering og trekke kort inn revolusjonen. Hvordan globalisering og multinasjonale selskaper fikk gjennbruddet. 

     

    Håper det hjelper :)

     

     

     

    Hei :) noen som er ferdig som kan fortelle meg hva de tok med i oppgave 1 ? ☺️

    Hei! :) Jeg startet med å skrive kort om globalisering her trakk jeg inn blant annet BRICS, NAFTA, EU osv. Deretter skrev jeg om OLI modellen til Dunnings da den forklarer veldig godt hvorfor bedrifter ønsker å bli multinasjonale og flytte sine virksomheter til utlandet. Når jeg hadde skrevet om de to punktene oppsummerte jeg kort på grunnlag av det jeg skrev hvilken forhold som er avgjørende for at man skal ta sin virksomhet til utlandet. Har ikke tatt med revolusjonen da. Burde man det eller? 

     

    Nå skriver jeg på den andre delen, og sliter egentlig litt med den. Ønsker å ta med sweatshops og tekstilindustrien men vet ikke om det er innafor da oppgaven går ut på å bedrifter som flytter virksomhet til fremvoksende økonomier og tekstilindustrien befinner seg som oftest i ikke fremvoksende økonomier. Ka tenker dere om del samfunnsansvar? Noen tips? 

  4. God kveld alle sammen! Da er vel de aller fleste i gang med eksamen i Bedriften så tenkte det var lurt å starte i gang en tråd for alle BI studenter så kan vi hjelpe hverandre hvis noen har spørsmål eller trenger litt hjelp og inspirasjon til hva man skal skrive. 

    Oppgave 1
    De siste 10-15 årene har vestlige multinasjonale selskaper flyttet stadig større deler av sine virksomheter til det som blir kalt fremvoksende økonomier.

    Bruk det du har lært i kurset i Bedriften til å gjøre rede for hvilke forhold som ligger til grunn for denne utviklingen. På bakgrunn av dette, drøft hvilket samfunnsansvar de multinasjonale selskapene har når de driver virksomhet i andre land. 


    Oppgave 2 
    Gjør rede for hva som forstås med prinsipal-agent teorien/problemet. Gjør rede for hvorfor det ble mer oppmerksomhet rundt prinsipal-agent ved inngangen til den tredje industrielle revolusjon. Drøft deretter positive og negative sider og konsekvenser ved denne tankegangen. 

    Har selv valgt oppgave 1 og har brukt tiden frem til nå på å gå gjennom de relevante kapitlene som Multinasjonale selskaper og globalisering og CSR- samfunnsansvar. 

    Har tenkt å starte oppgaven med å nevne litt historie om globalisering, multinasjonale selskaper osv. Og på den måten da forklare hvordan vi har klart å få den utviklingen som vi har i dag da. Og deretter begynne med drøfte delene om CSR. Har ikke kommet så langt på å tenke på den og er enda litt usikker hva jeg skal trekke inn i den delen. 

    Hvordan går det med dere da? Hvordan har dere gått frem?

  5. Hei! Sitter og jobber med en arbeidsoppgave i Bedriften og har litt problemer med å finne ut hva jeg skal skrive. Håper noen andre BI studenter eller noen som har peiling kan hjelpe og komme med forslag! Vi har fått utdelt denne artikkelen og de to oppgavene som er knyttet til den finner dere nederst. 
     

    Hylekoret

    Dagsavisen 19.11.2005 Forfatter: Hege Ulstein

    I morgen synger Sissel Kyrkjebø for Frelsesarmeen. Ville hun sunget for noen som diskriminerer svarte?

    Frelsesarmeens store julekonsert i Oslo Konserthus i morgen mønstrer noen av Nor- ges mest populære artister. Sissel Kyrkjebø synger og Nadia Hasnaoui stiller for NRK som programleder. I tillegg har Kvinner På Randen laget armeens juleplate.

    Ingen av dem vil svare på de ubehagelige spørsmålene som har meldt seg om Frel- sesarmeens intoleranse denne uka.

    Frelsesarmeen har dimittert en soldat fordi han er homofil. Det er ikke en beslutning de har grunn til å være stolte av. Å diskriminere på grunn av seksuell legning er dumt, gammeldags og slemt.

    Ifølge norsk lov har armeen likevel lov til å diskriminere på denne måten. Det er unn- tak for homodiskriminering for trossamfunn i Norge.

    Så hvis Frelsesarmeen absolutt ønsker å gå gjennom blod og ild for å opptre som in- tolerante mørkemenn, har de adgang til det. Problemet er bare at armeen ikke ønsker å framstå slik. Siden midten av 90-tallet har de drevet bevisst merkevarebygging der de har framstått som stadig mer moderne og kule, godt hjulpet av flinke markedsføre- re, populære artister og ikke minst den verdiradikale avisen Dagbladet.

    Mørkemenn som prøver å være hippe faller aldri heldig ut. Det er hult, ikke kult.

    Men de virkelige skurkene i denne historien er ikke Frelsesarmeen. Skurkene er de popvenstreradikale støttespillerne som toer sine hender og støtter opp om organisa- sjonen den ene dagen mens de refser dem for homosynet den neste.

    I realiteten smykker de seg med en toleranse de ikke besitter. De sier at det ikke er så farlig med litt homodiskriminering i krokene så lenge uteliggerne får suppe og såpe.

    De sier at homodiskriminering ikke er så farlig som annen diskriminering.

    Jeg har tidligere lansert det såkalte negerargumentet. Det kler av dem som forsøker å late som de er mer tolerante enn de faktisk er når de diskuterer likestilling mellom homofile og heterofile. Negerargumentet går ut på at du bytter ut ordet «homofil» med ordet «neger» i utsagnene til de liksom-tolerante.

    Verken Dagbladet eller hyklerartistene består testen. For hva ville de gjort hvis Frel- sesarmeen hadde sparket en svart soldat og forklart det med at «han er jo neger»?

    De ville brutt samarbeidet tvert.

    Derfor er det ynkelig når forfatter og Di Derre-vokalist Jo Nesbø sier at «Generelt bør det være mulig å ha to tanker i hodet samtidig; å være mot Frelsesarmeens homofili- syn og samtidig støtte hjelpearbeidet deres».

    Ville han sagt at det er mulig å være mot Frelsesarmeens rasisme og samtidig støtte hjelpearbeidet?

    Ville rapperen Diaz sagt at saken er uheldig, men at han likevel alltid vil stille opp? Ville Halvdan Sivertsen sagt jo visst er dette trist, men jeg vil foreslå dialog? Ville Vamps Øyvind Staveland sagt at dette var da sørgelig, men vi stiller opp likevel?

    Selvsagt ikke.

    Kaizers Orchestra-gitarist Geir Zahl er aller mest patetisk når han sukker og utbryter at «jeg forstår ikke helt hvorfor homofile er så ivrige etter å dyrke en martyrstatus».

    Det ville han aldri sagt dersom det var en mer «verdig» gruppe som ble diskriminert.

    Dagbladet nøyer seg på sin side med å skrive en halvhjertet leder og ta en prat med Frelsesarmeen en gang over jul.

    Det finnes nok av organisasjoner som jobber hardt for å hjelpe fattige og forfulgte i Norge og mange andre steder i verden uten at de ser seg nødt til å diskriminere homo- file av den grunn. Og i motsetning til hyklerartistene gjør de det hver dag hele året.

    Skal du lette din egen samvittighet i adventstiden, finnes det derfor flust av mulighe- ter til å gjøre det uten at du samtidig sender et signal om at du synes det er greit å dis- kriminere homofile.

    Hege Ulstein er fungerende leder av Dagsavisens kulturavdeling.

    Oppgaven

    Spørsmål 1

    Bruk det du har lært i kurset i Bedriften til å begrunne hva du mener om sa- ken, om du støtter eller ikke støtter Hege Ulsteins kritikk? – og om artistene bør boikotte eller ikke boikotte Frelsesarmeen?

    Spørsmål 2

    Bruk deretter det du har lært i kurset i Bedriften til å argumentere mot ditt opprinnelige standpunkt.

    Takk på forhånd! 

     

×
×
  • Opprett ny...