Gå til innhold

NysgjerrigHans

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NysgjerrigHans

  1.  

     

     

    Det er strengt tatt ingen som har fratatt deg muligheten. For de som vil finnes det fortsatt adapter, både til iPhone og Android telefoner uten dedikert minijack. Jeg skisserer simpelthen opp at alternativene fungerer bra - ingenting å ta seg nær av. Det at samtlige produkter støtter begge er jo fint under en overgangsfase.

     

    Eksempelet ditt med kompisen din er forøvrig å dra strikken litt for langt, du vet rimelig godt at jeg ikke sikta til tilfeller som dette. Skal sykehuset i tillegg begynne å selge nettverkskabler i tilfelle en stakkar uten trådløst nettverkskort også stikker innom?

     

    Hovedargumentet er jo å kutte trådene på et mobilt produkt. Det er jo fint når man er på farten, trener, jogger, sykler etc. Som nevnt vil adapteret antageligvis leve i beste velgående i god stund fremover, så vi overlever alle sammen.

  2. Det er forøvrig morsomt å se hvor «salty» enkelte blir så fort det er snakk om iPhone. Enkelte her inne går også så langt som i å dømme folk som bruker produkter fra Apple på grunnlag av hvilken telefon de kjøper.

     

    Ta en dyp pust folkens. Det er faktisk bare snakk om en telefon. Er den for dyr kjøper du noe rimeligere som passer deg og dine behov.

  3. Bakoverkompatibel med den mest utbredte standarden for lyd som finnes? Ja hvorfor ikke?

    Enten jeg skal koble til TVen, PS Vita, 3DS, Nintendo Switch, datamaskin til en høytaler eller øretelefoner så kan jeg fint gjøre det med en 3.5 mm jack. Dette er også en standard som støttes av de mest populære øretelefonene på markedet nå og dersom det er krise og du trenger noen billige øretelefoner så finner du lett noen til samme pris som en adapter for lightning eller USB C på billigbutikkene.

    Det å måtte huske på adaptere som kun skal brukes når man skal koble til telefonen er en uting. Har du en grunn til at det er en god ting å gå bort fra å være kompatibel med mesteparten av lydutstyret på markedet ut av boksen eller er det kun fordi det er "utdatert" og at "verden må gå fremover".

    Har du et argument mot universal kompabilitet eller gjentar du bare markedsføringen til Apple om at det er et fremskritt?

    Denne diskusjonen har vel stort sett gått i reprise siden iPhone 7. Det feteste argumentet er fortsatt «tenk om du trenger et billig headset i hu og hei»! Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har havna i denne situasjonen, men kan hende andre er mer vimsete enn meg. Ei heller ser jeg poenget i kabler på et ellers mobilt produkt.

     

    Jeg har minijack på min telefon, men den har jeg faktisk ikke brukt på god stund nå. Har propper, headset og NC headset som alle kjører trådløst. Det samme gjelder lyden bilen og leiligheten (Sonos).

     

    Men hva om jeg er på en fest hvor verten (av en eller annen merkelig grunn) ikke har avspiller fra dette århundre eller ordnet egen streamingtjeneste?? Da får vi vel bare kose oss uten musikk.

     

    Men for all del, smak og behag. Jeg ser dog ikke poenget i å syte om denne utgangen gang på gang. Når du allerede er glad i å styre med små kabler hengende fra øret gjør vel ikke et lite adapter stort innhogg hverken det praktiske eller estetiske.

     

    Stem med lommeboka, så ser vi hvor vi ender opp.

    • Liker 1
  4. Det som er helt utrolig,er at dere betaler uansett hva det måtte koste,fordi det er akkurat det samme som en Louis Vuitton veske eller lignende,den er lagd av de samme materialene har samme funksjon,men merke forteller andre rundt dere at dere har smak penger og er en del av en slags eksklusiv klubb.??

    Plager det deg?

     

    Har alltid lurt på om folk som deg går rundt med de samme tankene for alt de ser.

     

    «Se på han der da, kjøper seg Nora Hjemmelaget syltetøy fremfor FirstPrice! Alle vet jo det er laga på samme fabrikk. Tror vedkommende at han er medlem i et ekslusiv klubb eller noe?».

    • Liker 5
  5. Fint for deg at du er så observant, alltid lurt på hvem som er mest negativ, sånn som meg, eller sånne positive som deg som klager på folk som du ikke liker meningene til.

     

    En slags moderne Catch 22 der altså.

     

     

     

    Som sagt; det må være slitsomt å være fastlåst i dette tankemønsteret. Du bør uansett lese artikkelen før du kommenterer i fremtiden, det vil være til glede for alle parter.

    • Liker 1
  6. Jeg gir fulle fem i Apple Pay. Full støtte fra meg DNB!

     

    Allikevel skulle man tro folk flest var interessert i valgfrihet, noe som alltid har frontet bla. Android. Google Pay og Samsung Pay vil møte samme motstand.

     

     

    Jeg sliter skikkelig med å se nytten i dette. 

     

    Bankkortet mitt gjør jo akkurat det samme - med unntak av trådløs biten. Er det virkelig en så stor forbedring med den trådløse biten? Eller er det noe jeg ikke har fått med meg her?

     

    Folk har da ulikt bruksområde. Jeg har til eksempel Apple Watch og Garmin pulsklokke med støtte for "Garmin Pay" (også disse støttet av Nordea). Klokka har også innebygd musikkspiller, noe som har gjort at jeg kan la bankkortet og telefonen hjemme mens jeg jogger. Muligheten er der jo - og det fungerer. Det er dog ingen stor sak å ta med seg et tynt plastkort, så det er strengt tatt ikke noe mer enn en liten greie som gjør hverdagen bittelitt bedre.

     

    Nei til et lukket Apple system, takk.

     

    Nå omhandler saken støtte for Apple Pay via NFC. Google Pay, Samsung Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay etc. møter samme motstand hos disse bankene.

     

    ApplePay medfører økte kostnader for butikkeier som igjen fører til økte priser for deg og meg.

    BankAxept koster 24 øre pr. transaksjon (+150 kr/mnd) mens Visa og MasterCard som AppelPay er knytta opp til koster 1,75% av kjøpesummen i gebyr. Om Appel tar noe oppå det hele igjen skal ikke forundre meg, men det har jeg ikke funnet ut av. Så alle kjøp under 13,71 kr lønner seg med Visa/MasterCard for selger mens alle over er billigere med BankAxept. De 150 kr/mnd er kjapt tjent inn i forhold til ApplePay

    Så kort sagt; jeg styrer unna.. både fordi jeg ikke har iPhone eller liker tanken på at Apple skal få enda mere makt og info om brukeren. Tror ikke det er helt sunt i det lange løp...

     

    Det er godt mulig disse løsningene blir å støtte BankAxept på sikt. Sakset fra DN:

     

    "En Apple-representant beskriver lanseringen i Norge overfor E24 som «en begynnelse» og at de etter hvert håper å kunne tilby lokale kortløsninger som Dankort i Danmark og bankaxept i Norge."

     

    Alternativt kan vi gjøre som danskene; betaler du med noe annet enn DanKort vil det ikke bli akseptert - eller så betaler kunden gebyret.

     

    ..men du må ha med deg en telefon til 10000

     

    Nei, du kan bruke iPhone 6 om du vil, evt. iPhone 5 med Apple Watch. Disse går relativt rimelig på Finn. Du kan dog bruke vanlig bankkort med NFC om du heller vil det. Det hele handler vel om muligheter.

     

     

    Helt enig, banker bør sikte på plattformfrie betalingsløsninger.

     

    Selv er jeg skuffet over att Sbanken tar inn dette, og dermed mener att kun folk med iphone Iwatch skal kunne mobilløsninger hos dem.

     

    Synes ikke det er bra att en bank setter retningslinjer for hvilken plattform kunder skal ha på mobilen sin.

     

    Spesielt med Sbanken er at dem rett og slett sier att de andre mobil systemene er skal dem ikke starte med. (Det må jo først være en norsk bank som vil starte med det, før google pay, Android pay eller Samsung pay skal kunne lanseres i her)

     

    Da er det bedre som DNB gjør. Venter eller dropper hel greia, til det er en løsning som funker på alle plattformer. Slik at dem da ikke prioriterer kunder med feks iphone.

     

    Flere vil da komme på sikt. Det er ikke Sbanken som bestemmer når Samsung Pay eller Google Pay skal lanseres i Norge. De vil garantert støtte også disse når tjenestene rulles ut i Norge.

     

    Alternativt kan du også bruke Fitbit pay eller Garmin Pay med følgende kort:

     

     

    Circle-K Mastercard: MASTERCARD

    Danske Bank: MASTERCARD

    Eika Kredittbank AS: MASTERCARD

    Eurocard: MASTERCARD

    Finnair Plus Mastercard: MASTERCARD

    GlobeCard: MASTERCARD

    Landkreditt Bank Mastercard: MASTERCARD

    Nordea: MASTERCARD

    Nordea: VISA

    Nordic Choice Mastercard: MASTERCARD

    SAS Eurobonus Mastercard: MASTERCARD

    SEB Selected: MASTERCARD

    Sparebanken Sør: VISA

    Volvo Mastercard: MASTERCARD

     

     

    Har brukt Google Pay og Apple Pay med samme betalingskort i utlandet. Det er ingen forskjell og banken jeg brukte støttet begge (også Samsung Pay).

     

     

    Vipps finnes jo til iPhone, så hva f er problemet?

     

    Får vel være grenser for hva den Apple sekta MÅ ha.

     

    Og de kommer alt for sent til festen, så dra hjem og grin.

     

     

    Har lagt merke til at du ofte gnåler og griner om ting du ikke liker. Må være slitsomt å være så negativ hver gang man hamrer løs på tastaturet (heller ingen overraskelse at du ikke har lest saken, basert på hva du skrev her). Vipps brukes hovedsaklig mellom person til person, evt. noen kiosker og boder. Appe Pay prinsippet (som også gjelder Google Pay, Samsung Pay, Fitbit Pay eller Garmin Pay) er basert på NFC betaling i butikk. De fleste terminalene i Norge er klargjort for dette. 

     

    De kommer forøvrig ikke for sent til festen: pr. dags dato er det kun Garmin/Fitbit Pay og Apple Pay som fungerer i Norge med norske banker (dog, få, som artikkelen tydelig fremhever).

     

    • Liker 7
  7.  

    Kommer Tesla-ladere til å slippe andre bilmerker inn på sine ladere nå eller etterhvert?

     

    Eller kommer grunneier til å forplikte seg til å utvide med parkeringsplasser til andre ladertyper, fordi det allerede er lagt strøm til stedet?

     

    Det sier litt om hvor sterkt eierskapet og "vi" følelsen er blant Tesla-folk når de blindt bedyrer Teslas uskyld også til de spørsmålene dine. Det er liksom ikke snakk om at det er Tesla som gjør noe feil/er kjipe/tar en Apple her.

     

    Hva er det som får folk til å føle sånt egentlig? Det burde vært forsket mer på slike folk.

    Nå har vel Tesla vært ganske tydelig på at de vil åpne for andre, så jeg ser ikke helt argumentet ditt her. I tillegg har de risikert stort ved å bygge ut dette SC-nettverket over hele EU og USA for å bevise at konseptet fungerer. Dette har åpnet øynene for mange om elektriske biler - til og med andre bilprodusenter.

     

    Ang kommentaren din på slutten her...

     

    Det er jo ikke rart denne "vi" følelsen oppstår med tanke på mengden søppel de får slengt etter seg på sider som DIskusjon.no, VG etc.

     

    Jeg syns heller forskerne burde fokusere på såkalte nettroll. Mennesker som sprer hat og negativitet uten grunn. Dette er et veldig sært fenomen. Fra det jeg har sett på VG (om innvandrere, Apple, Tesla og alt annet som ikke er "tradisjonelt") virker det som majoriteten som skriker har lavere utdannelse. Jeg mener ikke lavt utdanna folk er dumme, tvert imot - men noe må det jo være som får folk til å spre negativitet uten grunn.

    • Liker 1
  8. Bruker T-banen daglig mellom to stasjoner i utkanten av Oslo. Jeg kan telle på fingrene hvor mange kontroller jeg har opplevd de siste sju årene.

    Kjøper uansett billett da. Oslo har et råbra kollektivtilbud og prisen for 30-dagers billett er ikke noe å klage på. Enkeltbilletter er i overkant dyre, der kunne de godt ha justert litt.

     

    Nettopp. Tar selv banen fra og gjennom sentrum hver dag, og selv om antall kontroller kan telles på en hånd (på 4 år) føler jeg månedskortet er verdt hver krone. Kollektivsystemet fungerer bra, og da er jeg villig til å betale for meg.

     

    Det er ALLTID en fryd å se folk bli tatt.

    • Liker 1
  9.  

     

     

     

     

     

    Dette handler vell mest om usikkerheten min men....

     

     

     

    Vi kan egentlig stoppe der, for her ligger problemet. 

     

    Ja. Men føler problemet er uløselig. Helt siden barndommen har jeg hatt det vondt med meg selv og sett på meg selv som et mindre verdt menneske. Terapi hjelper ikke, jeg vet det meste jeg trenger å vite, men å sette det til livs er nærmest umulig. Jeg kan si og snakke så mye fint om jeg selv som jeg bare klarer og tenke så fint om meg som jeg kan, men ikke huleste om det går inn.. Er egentlig innforstått med at det bare forblir sånn. :( Det hadde hjulpet om jeg var tynn og vakker, men vakker kan jeg ikke bli. Plastisk operasjon er jo et alternativ, men noe sier meg at jeg ikke blir så veldig mye vakrere. Har store ønsker om å fikse på mye men er redd det bare blir verre, ville vært så typisk

     

    Anonymous poster hash: 83af8...481

     

     

    Hva som er vakkert eller ikke er vel ikke etter din definisjon? Du må aldri glemme folk flest ikke bryr seg om du er vakker eller ikke, de er rundt deg pga din personlighet. 

     

    Om du virkelig tror vekten vil gjøre deg til en blidere person må du nesten begynne å trene. Kjøp deg en PT med et hav av klipp (koster fort en god del, men det er vel verdt det?). Jeg er fullstendig klar over at det er vanskelig å starte med slike prosjekter. 

     

    Gjør noe for deg selv som den fremtidige deg vil takke deg for. Ta deg en daglig gåtur - gå gjerne 10.000 skritt om dagen. Bli vandt med å bevege deg litt, så vil du fort havne i et mønster hvor trening er blitt en del av hverdagen. Det ER vanskelig, men det er strengt tatt ingen grunn til at du ikke skal begynne etter du har lest dette.... 

     

     

     

    Sånn som akkurat nå.. 

  10. Alltid noen som vil ha luft vs vann, men med dagens kjølere både på luft og vann, så lenge du går for riktig modell er det ikke så stor forskjell.

    Har en del kjøligere cpu med min corsair h100i v2 enn jeg får med noctua D14, men jeg har da bytta corsair sine stock flyjetmotor vifter som ikke er så bra mot egne stillegående med ganske høy satic pressure (2.8mm)

    Merkelig du får andre resultater enn folk flest, må da skyldes viftene du bytta?

     

    Eneste grunnen til å velge vann er for estetikken. Mindre bevegelige deler er alltid en fordel, og for en vifteljøler er det strengt tatt bare viftene som roterer. Jeg hadde definitivt valgt luft over lukka-vannsystemer. Et kjapt Google søk, spesielt mot H80i som OP har satt opp, viser at både støy og temperatur er bedre med noctua d14/d15.

  11. Har jobbet som selger i større el-kjede i noen år. Det hendte at folk pruta, men det var sjeldent - og som oftest folk fra midtøsten. Husker det var et par mennesker som "truet" med å forlate butikken om de ikke fikk varen til foreslått pris, og da lot jeg dem like gjerne gå (dette skjedde også på annonserte varer, som er tapsvarer i utgangspunktet). 

     

    På Finn opplever jeg folk pruter selv om jeg priser varen godt under tilsvarende varer. De gidder jeg ikke å svare. 

    • Liker 1
  12.  

    Jeg fikk høre av en resepsjonist på legevakten at dersom man stiller opp på fastlegekontoret når det åpner, kan de ikke avvise deg - du vil bli tildelt akuttime. Vet ikke om dette er en lov eller praksis, på lokal eller nasjonal basis.

    Hmm. Kan dette stemme da? Fastlegen min er en vrang megge, så hun kommer nok til å nekte meg med mindre jeg henviser til noe annet enn mine ord. 

     

     

    Hvorfor i all verden beholder du en fastlegge du karakteriserer som 'vrang megge'? Det er veldig enkelt å bytte fastlege, noe du burde gjøre. 

     

    Først glemmer du timen - deretter syter du om å ikke bli prioritert foran andre pasienter?

     

    Uansett. Et familiemedlem slet med det samme. Ho endte med å fjerne hele neglen. 

  13. Hei, 
     
    jeg trenger litt hjelp med brøkregning. 
     
    Jeg skal finne chart?cht=tx&chl= v_1 i følgende stykke;

     

     

    chart?cht=tx&chl= A_0 v_0 = A_1 v_1

     

    chart?cht=tx&chl= v_1 = \frac{A_0 v_0}{A_1} hvor chart?cht=tx&chl= A_1 = \frac{A_0}{4}

     

    Da får jeg

     

    chart?cht=tx&chl= v_1 = \frac{A_0 v_0}{ \frac{A_0}{4} } 

     

    Slik tenker jeg videre: 

     

    Jeg ganger 4 med alle ledd på begge sider, for og så stryke ut disse på venstre side. Deretter stryker jeg chart?cht=tx&chl=A_0 fra venstre side. Da står jeg igjen med chart?cht=tx&chl=v_0=v_14. Jeg skal også finne v1, og da blir denne v1=v0/4.. og det er galt. 

     

    Hvor tenker jeg feil? 

  14. Jeg har en tabell med atomradier målt i Å (eks. H: 0,37, C: 0,77). 

     

    Skal benytte meg av disse verdiene til å anslå bindingslengder. Noen som kan forklare fremgangsmåten her? Fant ikke noe om dette i boka. Takk

     

    Edit. 

     

    Fant ut det bare er å legge verdiene sammen. eks. C-C = 1,54 Å, C-Cl = 1,76 Å etc.. 

×
×
  • Opprett ny...