Gå til innhold

solboy

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av solboy

  1.  

     

     

     Fitbits enheter kan ikke brukes til å infisere brukere med malware.

    Puh. Da slipper jeg altså å være redd for at jeg skal bli smittet av et datavirus. Enda godt, for jeg har nettopp kommet over en forkjølelse.

    For sikkerhets skyld, får du starte på en 10-dagers penicilinkur. Man kan aldri bli for sikker.

     

    ;-)

    Her er det vel snakk om potensielle virus, ikke bakterier, og da er nok penicilin enda mindre formålstjenelig enn det i utgangspunktet her ville være.

     

    :p

  2. Ser at mange maskiner leveres med 1680 x 1050 oppløsning på skjermen. Hva er det som er så bra med det? Ting blir jo bare smått. Mulig jeg bare er gammeldags, men når man skal bla over VG, vil jo sida bare dekke halvparten av skjermen. Hva skal man med den andre halvparten da? Jeg kjører ikke programmer i vinduer, jeg kjører alt maksimert. Da må det jo bli mye tom plass på høyresida? Og hvorfor akkurat 1680 x 1050? Det er jo ikke nok til å kjøre 1080p. 1280 x 800 kan jeg forstå, for da passer det bra med 720p, men jeg syns liksom 1680 x 1050 blir for smått. Man må jo ha lupe for å se en filmsnutt på YouTube, jo...

     

    Hva er det jeg ikke har fått med meg? :hmm:

     

    Med fare for at jeg ikke har fått med med dette poenget i en tidligere post:

     

    MULITITASKING!

     

    Jeg har i en lengre periode i forbindelse med jobb brukt to 4:3 skjermer. Har veldig gode erfaringer med det i forhold til å holde på med flere oppgaver/programmer samtidig. F.eks. tekstbehandler på den ene skjermen og nettleser på den andre. For meg fyller skjermer med stor oppløsning noe av det samme behovet. Jeg kan gjøre noen oppgaver i åpne viduer i en del av skrivebordet, mens jeg gjør andre ting parallelt i andre åpne viduer på det samme skrivebordet. Avhengig av oppløsning og behov for størrelse på vinduene jeg jobber med kan jeg da ha 3-4 vinduer oppe slik at jeg lett kan: se oppdateringer nettsiden, se på video, skrive en tekst, holde øye med ytelsesmonitoren, samtidig!

     

    My two cents.

  3. hvis man logger seg på et åpent nettverk så skjønner jeg det er en risiko.

    Men hvor lett er det egentlig for andre å kunne "logge"/se hva jeg surfer på osv..

    Er det basert på IP adressa?

    9507082[/snapback]

     

    Det er faktorer som avstand, utstyr, programvare og kompetanse som spiller inn her, men bruker du et åpent nettverk og sender ukrypterte data i dette er det veldig enkelt for "hvem som helst" å snappe opp/sniffe pakker som går mellom maskinen din og aksesspunktet du bruker.

     

    MEN, for å svare på spørsmålet ditt: Nei det baserer seg ikke på IP-adressa til maskinen din når man "logger" aktivitet på trådløse nett. MAC-adressen er den som brukes.

  4. For å oppklare ytterligere: (eventuelt skape mer forvirring)

     

    Enkelte videokanoner har mulighet for en ekstra tilkobling til pc. Jeg har sett dette med PS/2 kabel. Da kan videokanonens fjernkontroll brukes til å gå frem og tilbake i presentasjonen.

     

    Men som andre har sagt, gyromus eller egne presentasjonsverktøy er nok å foretrekke.

  5. Noen som har tips til middagsmat som er rask og enkel å lage?

    må selvsagt være noe som er godt. Greit om du kommer med framgangsmåten på hvordan du lager det, visst det er noe særegent :)

    6988853[/snapback]

     

    Sett ovnen på 200 grader

     

    Spagetti - kokes som vanlig

    Pølser ( bruker vanligvis middagspølser) - Skjæres i biter

    Posepotetmos - lages i henhold til oppskrift på posen.

    Revet ost

    Posesaus - Brun saus m/løk - lages i henhold til oppskrift

     

    Smør en ildfast form. Ha pølsene i formen. Ha kokt spagetti over. Dekk med potetmos og strø revet ost på toppen. Gratineres i ovnen i 20 min til osten er gyllen. Serveres med brun saus til.

     

    Høres sært ut, men det er DIGG! Pleier å lage dette av 4-500 gram pølse, 1 pakke spagetti ( 500g) og 2 pakker potetmos. Det holder i massevis til 2, tilogmed i 2 dager hvis du ikke har en som sniker rester i kjøleskapet om kvelden. :w00t:

     

    God fornøyelse.

  6. Da jeg har null peiling på mekking av pc, tror jeg heller at jeg vil sende den til noen som har peiling på det.

     

    Vet du hva prisen på det eventuelt er?

    9213973[/snapback]

     

    Bytte av batteri på et HK i de fleste tilfeller en meget enkel operasjon. Du kobler fra strømmen, åpner kabinettet, tar i metallet i kabinettet, lokaliserer batteriet og vipper det enkelt ut. Sjekk bilder av hovedkort for å se hvordan batteriet ser ut. (Forvokste klokkebatterier)

     

    Her har du en mulighet til å lære noe! :thumbup:

  7. Jeg har vært borti behov for å starte feildiagnosering av maskin ved bestemte hurtigtaster under oppstart. Dette var i forbindelse med kontakt med telefonsupport hos Dell.

     

    Mulig dette er avhengig av data på disse ukjente partisjonene, men jeg synes det var merkelig med 2,75 GB til noe slik.

  8. De fleste laptoper har mulighet for å justere lysstyrke når den går på batteri slik at den kan spare strøm. Dette gjøres gjerne ved hjelp av en funksjonstastkombinasjon. På en av mine laptopper har jeg en Fn tast mellom alt og windowstasten og trykker jeg denne sammen med F9 eller F 10 kan jeg justere lysstyrken på skjermen. Sikkert noe tilsvarende på din Dell.

  9. Edit: Removed Qoute

     

    Kollegaen ved siden av forteller at dette var vanlig på enkelte desktopper og mindre pcer tidligere. Denne kunne brukes til utvidelse av hovedkortet slik at du f.eks fikk utvidelsesslotter( eventuelt flere). Husker hva det heter, men det er altså en slags tilkobling for flere muduler av hovedkortet.

     

    Ø.

  10. Hvis det er et internt trådløst kort kan du bruke Everest eller lignende program og finne ut hva slags maskinvare du har på maskinen din. (Gjør et søk på google;))

     

    Det du vet om kortet

    det eneste jeg vet om kortet er at det heter: Wireless LAN 802.11a/b/g Device..

    er kort sagt at det er et trådølst kort. Det er ikke produsent eller typespesifik informasjon.
  11. Men den som skjer er at når jeg har fulgt wizard'n å satt opp med WEP kryptering å prøver å koble til med datamaskinene så kobler den til, men jeg får ikke lengere IP addresse hos routern så jeg får begrenset eller ingentilgang så fort jeg skrur på WEP krypteringen..

     

     

    Hvis det er mangel på IP-adresse som er problemet vil jeg forslå å sette statisk IP på klientmaskinen(e) din(e). ( Med tilhørende nettmaske og DNS-servere)

  12. Jeg har formattert  den da jeg reinstallerte windows xp pro for noen dager siden.

    Jeg skrev inn kommandoen fdisk og formatterte. Det gjorde den på noen sekunder .

     

    Det er vel det som kalles for hurtigformattering eller noe sånt tror jeg.

     

    Dette er ikke godt nok da alt innholdet på disken ikke blir borte (flashbilde av Norton go back som ikke blir borte).

    7150701[/snapback]

     

    Hvis meningen er at du vil at innholdet på disken skal fjernes tilnærmet fullstendig er heller ikke en formatering godt nok. I så tilfelle bør du bruke programvare for å skrive over og reformattere hele disken gjentatte ganger.

     

    Skulle dette være det du er ute etter kan du begynne med HW-artikkel om sikker sletting av data

     

    Mvh

    Ø.

  13. Med forbehold om at jeg ikke er jurist. Arrester meg gjerne hvis dere mener jeg bommer på jus'en...

     

    Geir :)

    6886102[/snapback]

     

    Ingen arrestasjon, men en liten kommentar.

     

    De fleste av eksemplene du nevner i de første innlegget ditt er eksempel på straffesaker. Denne saken dreier seg om et sivilt søksmål. Det er vel forskjell på hvordan dette håndteres i internasjonale forhold.

     

    Øyvind! :hmm:

  14. Si at det da er en ruter /m innebygget ADSL modem. Jeg trenger egentlig da bare noe som erstatter nettverkskabelen, bare at det blir trådløst :)

    6727677[/snapback]

     

    Det du trenger da er to trådløse enheter som sender mellom hverandre og fungerer som repeatere ( signalforsterkere/videreformidlere). Har du en trådløs basestasjon eller accesspunkt trenger du kun en ruter eller accesspunkt med lan-kontakt slik at du får koblet til switchen. Oppgaven kan iogforseg også utføres av en datamaskin med trådløst kort hvis kortet støtter denslags trafikk.

×
×
  • Opprett ny...