Gå til innhold

trdstvg

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trdstvg

  1.  

     

    For de som måtte lure så er skolestart for de som kommer inn i år 14. August :)

    Står på phs.no -> for studenter -> plan for studieåret

    Er dette for alle skoler? Jobber egentlig til 17 August. Katastrofe hvis man går glipp av de første dagene?
    Ja, det ser ut til å gjelde alle undervisningssteder.

     

    http://www.phs.no/for-studenter/plan-for-studiearet/

     

    Om det er katastrofe eller ikke vet jeg ikke, men jeg vil nesten tippe første dag er obligatorisk

     

     

    Vet at ved andre skoler (ikke phs) så vil du miste plassen din hvis du ikke møter opp første skoledag.

  2. Løpinga var faktisk ikke så ille som jeg trodde. Får du høre at du ligger 30 sek foran skjema, så er det bare å holde tempoet. Altså, er du i dårlig form så kommer sikkert syra kjapt.. men har du trent slik du burde foran opptaket så er det no stress. Hørte at det faktisk er flere jenter som stryker på lav bom, enn på svømming eller løp. SLAPP AV, pust med magen, så går alt bra. 

  3.  

    Hvordan ligger dere jenter an med treningen?

     

    Jeg startet sent, for bestemte meg for å søke når fristen var, så har bare holdt på i 2-3 uker. Er det noe håp? :ohmy:

     

    Tar 20 kg benk nå, men klarer ikke helt å få stanga i balanse, det vingler liksom litt. Noen tips?

     

    Har en PT som jeg har hatt en runde med, og skal ha en runde til neste uke :) Svømming, dykk og undervannssvømming er ikke noe problem.

    Søkte selv ganske tidlig, men har vært slått ut av en vedvarende og sta forkjølelse, noe som har satt meg ut av spill for trening de siste tre ukene. Men nå er jeg klar for å starte opp igjen. Er i ok form fra før, men er i motsetning til deg ikke så stødig på svømmingen, så antar jeg kommer til å plaske i et basseng flere ganger i uken fremover ;)

    Hvor er det dere jenter her holder til hen, og hvor søker dere phs? :)

     

    Jeg er i Stavanger, og har søkt Oslo og Stavern :)

    Jeg svømmer som en gammel dame

  4.  

    Hvordan ligger dere jenter an med treningen?

     

    Jeg startet sent, for bestemte meg for å søke når fristen var, så har bare holdt på i 2-3 uker. Er det noe håp? :ohmy:

     

    Tar 20 kg benk nå, men klarer ikke helt å få stanga i balanse, det vingler liksom litt. Noen tips?

     

    Har en PT som jeg har hatt en runde med, og skal ha en runde til neste uke :) Svømming, dykk og undervannssvømming er ikke noe problem.

    Jeg er litt usikker på svømminga, men resten er i boks for meg funket det å gjøre det sammen med noen andre så jeg kunne veksle mellom forskjellig vekt. Gjorde også mye push ups i begynnelsen. Du kan jo gjøre push Ups hver kveld og i TRX på treningssenter? Da får du bygget opp balansen håper det hjelper!

     

    Startet også nå i senere tid, kondisjonen er på plass, og styrken er der snart. Det jeg skulle ha startet med for lenge siden er svømminga, da den der det jeg er mest redd for...

  5. Angående punkt 3 på følgebrevet om vandel, skal man bare krysse av, legge ved legeerklæringen og sende det. Så vente til man får innkalling til opptaksprøver, for så å søke om og sende inn politiattest? :hmm:

     NEVERMIND, fant det ut haha. Litt for kjapp i svingene her...

     

    "VIKTIG: Politiattest skal ikke dokumenteres innen 20. mars. Det er kun søkere som innkalles til fysiske tester som skal innhente uttømmende og utvidet politiattest. Søkere vil få egen e-post med informasjon om dette."

  6.  

    Da har jeg levert inn mine 4 på lista og, satt stavern først og Bodø deretter, men er veldig usikker på om jeg ikke kommer til å omrokkere slik at Bodø står øverst. 

     

    Noen her inne som har stålkontroll på hva som skal leveres til gitte tider og har lyst og poste dette? 

    Alt dette står inne på samordna opptak når du trykker på "Se hva du må laste opp"

     

    Legeerklæringen skal vel sendes i posten sammen med politiattest om jeg har forstått det riktig? Er det da eventuelt bilde av førerkort som skal lastes opp på samordna?

  7.  

     

     

    Er det noen som kan si noe positivt om Oslo som studiested? Valget sto mellom Stavern og Oslo, men tenker å flytte nedover med en venninne til Oslo, så da regner med det blir det. Har 5,6 i snitt, men tror det er svømminga som blir det største problemet for min del. Nå som svømmehallen i Stavanger er stengt så er det ikke like lett å få de svømmetimene man trenger...

     

    Holder på å skrive en bachelor akkurat nå, og ser at fagene er inndelt i helt andre "poeng" enn de tipoengersfagene jeg er vant til. Hvordan fungerer dette?

    Det er en svømmehall på Hundvåg som du kan trene i, hvis du bor i Stavanger :) Korte åpningstider og en god del folk, men ellers helt grei.

     

    Et spørsmål, må man til optiker for synstest, eller er dette noe fastlegen kan gjøre?

    Tok synstesten hos fastlegen i går, så kan bekrefte at det lar seg gjøre. :)

    Sikker på at det er godkjent når du sender inn papirene? I fjor tok jeg hos legen fordi da stod det ingenting om optiker. Men i år står det spesifikt at synet skal sjekkes av optiker, derfor sendte jeg Mail til PHS som igjen svarte med at fra og med i år skal synet sjekkes hos godkjent optiker fordi en vanlig fastlege i utgangspunktet ikke kan sjekke om du har godt nok syn for utrykningskjøretøy.

     

     

    Med tanke på synskravene, "det godkjennes bruk av linser for å oppfylle kravet. Briller godkjennes ikke." Vil det da si at jeg som bruker linser automatisk kvalifiserer til dette? :hmm:

  8. Er det noen som kan si noe positivt om Oslo som studiested? Valget sto mellom Stavern og Oslo, men tenker å flytte nedover med en venninne til Oslo, så da regner med det blir det. Har 5,6 i snitt, men tror det er svømminga som blir det største problemet for min del. Nå som svømmehallen i Stavanger er stengt så er det ikke like lett å få de svømmetimene man trenger...

     

    Holder på å skrive en bachelor akkurat nå, og ser at fagene er inndelt i helt andre "poeng" enn de tipoengersfagene jeg er vant til. Hvordan fungerer dette?

×
×
  • Opprett ny...