Gå til innhold

Anonym2200440

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonym2200440

  1. Hvilke gruppeoppgaver kan vi forvente oss på opptaket? 

    Evnt hva har vært tidligere i denne delen av testingen?

    Heisann! 

    Gruppeoppgavene er jeg redd for at ikke kan nevnes ordrett, verken nye eller gamle. Dels på grunn av taushetsplikt, og dels på grunn av at det legges vekt på at alle søkere skal stille likt til opptaket. Det finnes imidlertid noen pekepinn til hva opptaksnemda ser etter under hele egnethetsvurderingen:

    Åpenhet og inkludering

    Viser respekt og nysgjerrighet overfor annerledeshet, og er aktivt inkluderende

    Samhandling

    Samarbeider godt med andre. Viser empati og gode kommunikasjonsferdigheter.

    Modenhet

    Fremstår som trygg, engasjert, tillitsskapende og viser selvkontroll i krevende situasjoner.

    Handlekraft

    En strukturert og besluttsom person som tar ansvar, gjør selvstendige vurderinger og viser mot.

    Integritet

    Evner å handle på en saklig og upartisk måte, har plettfri vandel og fremstår som skikket.

    I vurderingen av søkers integritet inngår eventuelle opplysninger fra politiets registre og/eller egenrapportering knyttet til tidligere kontakt med politiet.

    Analytisk evne

    Viser evne til læring og til å se essensen i en kompleks fremstilling. Er reflektert og gjør rasjonelle vurderinger.

     

    Kilde: https://www.phs.no/studietilbud/bachelor/opptakskrav/egnethetsvurdering/

    Videre på siden finner du også litt praktisk informasjon om gjennomføringen av egnethetsvurderingen. Lykke til! :) 

  2. Hallo!

     

    Jeg har et kjapt spørsmål til dere som tidligere har meldt dere opp til fysiske tester og gjennomført egnethetsvurdering. Jeg sitter i en liten knipe der jeg i praksis kun har mulighet til å få gjennomført opptak i uke 19-20. Basert på tidligere opptak ser dette ut til å være blant de ukene det tidligst lar seg å gjennomføre testen (om det i hele tatt blir i disse ukene i 2018). Spørsmålet mitt er: Er det "vanskelig" å få plass den dagen du vil når påmeldingen legges ut? Er det sånn at nesten alle prøver å logge seg på? Hva er cirka dager mellom fysiske tester og egnethetsvurdering?

    Hei! Jeg var med i opptaket 2017, og kan prøve å svare etter beste evne. :)

    For å svare på spørsmålet ditt om det er vanskelig å få plass på den dagen man ønsker, så kommer det helt an på hvilken dag man har tenkt seg ut. Det jeg la merke til under innmeldingen av forrige opptak var at de tidligste datoene og de seneste datoene var de som ble fortest fullbooket (Oslo). Og ja, det blir mye kluss med systemene ettersom det er så mange som prøver å logge seg inn samtidig. Det greieste er kanskje å ha bestemt seg på forhånd om et par datoer man kunne tenkt seg, istedenfor å bruke tid på å bestemme seg når en først er inne (datoene blir fort booket). Jeg hadde i tillegg problemer med passord, så anbefaler å dobbeltsjekke at alt stemmer før innmeldingsdagen!

    Når det gjelder lengde mellom egnethetsvurdering så tror jeg det spørs litt på hva som er ledig (dvs. at om man er tidlig på fysisk opptak så er det større sjangse for å kunne få velge litt selv når du vil ha egnethetsvurdering), og hvor langt du har reist for å komme til opptaksstedet. Når vi skulle registrere oss til egnethetsvurdering så fikk personen foran meg testen sin dagen etter, ettersom han hadde tatt fly for å komme til Oslo. Jeg som bodde en og en halv time unna måtte vente i ca. en måned. Håper dette opplyste saken litt, og lykke til!

  3.  

    Må man betale for førerkort for uttrykkningskjøretøy (kode160)? Eller dekkes alt dette av PHS? Ser paramedic studenter for ambulanse må bekoste dette selv.

    Dette dekker også PHS. Eneste utgiftene man har på studiet er bøker og mat på leiropphold omtrent.
    Betyr dette at middagene som blir tilbudt på skolene ikke koster noe?
  4.  

    Pensumlista for B1 2017/2018 har kommet og jeg er mer forvirra nå enn før.

     

    Det er så sinnsykt mange bøker man må kjøpe og en masse kompendium.

     

    Har hørt at man bør kjøpe alle kompendium for det er mye pensum for "lite" penger og at de er verdt det, men hvordan er det med bøkene? Burde jeg kjøpe alle?

     

    Og er det verdt å kjøpe en hel bok når det bare er 14s som er pensum i boka?

    Hvor fant du pensumlista ?

     

    https://www.phs.no/Documents/5_Studenter/Fagplaner/Pensumliste%20B1%202017-2018%20120717.pdf

  5. Heisann! 

    Jeg kom inn på politihøgskolen i Oslo nå 2017, og ville bare si at jeg gjerne vil assistere kommende studenter og kollegaer med neste års opptak. Fjorårets tråd var personlig til ekstremt mye hjelp, og jeg håper jeg kan gi i hvertfall litt tilbake! Nå har jeg jo ikke enda startet førsteåret, men om det skulle være noen spørsmål om opptak så kan jeg prøve å svare etter beste evne. Kan også etterhvert som tiden går prøve å svare på eventuelle spørsmål angående Oslo som studiested.

    Ikke nøl med å sende en PM om det skulle være noe dere tror jeg kan hjelpe med! 
    Lykke til alle sammen! :)

  6.  

    Hvor fant du den? Kommer det informasjon på mail eller SO om studiestart eller regner de med alle finner fram til velkomstbrosjyren? :p

     

    Jeg bare lusket litt rundt på phs sine "for studenter" sider, og fant frem der. Det sto forøvrig noe på samordna også, men husker ikke helt hvor jeg fant dette :p 

  7.  

     

     

    Er det noen som har fått eller kjenner noen som har fått avslag i dag? Noen som eventuelt har turt å spørre kontoret om de er ferdige?

    Er bare å sende mail å spørre det. Er på ferie i utlandet, så får ikke sjekket mail annet enn innimellom.
    Har allerede blitt skjelt ut én gang her for å plage opptakskontoret, denne gangen får noen andre gjøre det ;)
    Fikk du ikke til svar at de var ferdig i slutten av uken å sende mail, eller var det en annen masete kar?

    Det var meg. Det var også jeg som spurte og fikk svar om avslagene gikk alfabetisk, etter som det var mange som teoriserte om det. Ja, jeg er nok masete, men håper det går an å se det litt fra mitt (eller vårt, kanskje noen som er i samme båt) synspunkt ettersom vi har måttet vente hele uken, til forskjell fra fjoråret, der de var ferdige på onsdag. Med det sagt så hjelper dette forumet veldig på stresset, mange hyggelige og hjelpsomme mennesker her. :)

    • Liker 2
  8.  

    Er det noen som har fått eller kjenner noen som har fått avslag i dag? Noen som eventuelt har turt å spørre kontoret om de er ferdige?

    Er bare å sende mail å spørre det. Er på ferie i utlandet, så får ikke sjekket mail annet enn innimellom.

    Har allerede blitt skjelt ut én gang her for å plage opptakskontoret, denne gangen får noen andre gjøre det ;)
    • Liker 2
  9. Du er ganantert inne i Kongsvinger, Even! Verre med meg, har 48.2 og håper på Kongsvinger!

    Takker, hyggelig sagt av deg! :) Jeg vil tørre å påstå at 48.2 også vil være godt innenfor hva snittet i Kongsvinger blir i år, med tanke på at snittet i fjor var 47,4, med supplering på 46,9. Hørte også på en eller annet radiosending at det er færre som søker Oslo og Kongsvinger, men fler som søker Bodø og Stavern. Men akk, så klarer jeg ikke å se inn i fremtiden, så krysser fingrene for oss begge!
×
×
  • Opprett ny...