Gå til innhold

Kjell Thomassen

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kjell Thomassen

  1. Fanen reises høy og egoismen ligger i tykke lag.

    Presenterer noen et godt tilbud med mulighet for store datamengder, da skal dette maxes ut. Når man gjør det på pur faen er det på sin plass at de stenger.

    Jeg har stor forståelse for at de stenger. Noen kunder er rett og slett ute etter å ødelegge mest mulig og driter i om dette går ut over andre. De samme kundene er de første å klage om nettet er overbelastet og blir tregt.

    Operatørene burde innføre svarteliste slik at vi andre slipper å ha disse hyenene i våre nett.

    • Liker 9
  2. Skremmende tanke at driftssystem på så kritiske anlegg er online. Selv om de sier at det er beskyttet av brannmurer og eventuell kryptering, så er risikoen der.

    Vi har eksempler på innbrudd i de fleste typer systemer og jeg ser ikke noen årsak til at driftsystemene til Statoil skulle være noe unntak.

    Slike systemer bør være offline systemer uten mulighet for ekstern styring via delte kommunikasjonslinjer (Internett, vpn mm)

    All kommunikasjon må skje på sort fiber uten andre systemer. Vi snakker her om så kritiske systemer at dette burde vært regulert ved lov.

    Husk det gjelder ikke bare mongstad.

    Det koster mer, men man har kontrollen. Og det gir arbeidsplasser i Norge.

    • Liker 1
  3. De påstår altså at de sa han opp grunnet det dårlige offshoremarkedet. En mann som allerede har gjort 4 oppfinnelser som kan tjene millioner av kroner til firmaet. Forventer de at vi skal tro på det?

    Dette er typisk korttenkthet. Han kunne tjente gode penger til firmaet hvis de kunne vist litt takknemlighet og kompensert han.

    Håper rettsvesenet lar dem betale dyrt for dette. Vi er avhengige av nyvinninger i dette landet, men hvis ikke oppfinnere får betalt for sine ideer så vil de heller gå til utenlandske selskaper.

     

    Har en mistanke om at det blir tynt med nye oppfinnelser og ideer for marine aluminium fremover. Slike saker inviterer ikke til innovasjon.
    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...