Gå til innhold

Jennymr

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jennymr

  1. Hjelp, jeg har oppkjøring 29. desember!! Jeg skjønner virkelig ikke at jeg skal klare å bli flink nok til å kjøre før den tid. Jeg har ikke hatt langkjøring og resten av det obligatoriske enda, det kommer om litt over to uker. 

     

    Jeg sliter sånn med den informasjonsinnhentingsbiten! Det å se langt nok fram, og hente inn info, både fra skilt og trafikkbildet ellers. Også det å ta luker synes jeg er vanskelig, mye fordi jeg ikke er god nok på å bedømme andre bilers fart på lang avstand, og en hel del fordi jeg ikke riktig får med meg alt som skjer enda (f.eks. i rundkjøringer, hvis de til venstre for meg får vikeplikt for en som kommer fra motsatt side av rundkjøringen som meg, da hadde jeg kunnet kjøre samtidig som den de får vikeplikt for. Dette får jeg aldri med meg før det er for seint, og jeg sier "åh, der kunne jeg jo kjørt"). 

     

    Ellers fikk jeg prøvd meg på skikkelig vinterføre med tett snøfall og mye snø på veien på forrige kjøretime. Dette var også skikkelig vanskelig. Det er lenge siden jeg har vært så varm og rød i kinna på en kjøretime! Kjørelærer sa jeg så solbrent ut:p Jeg har i tillegg en lei tendens til å spørre kjørelærer eller ledsager om ting jeg egentlig vet. Lite selvstendig!! Trinn 3 er dritt, ass. 

     

    Meeen, jeg får bare kjøre og kjøre, mase på samboer om å kjøre med meg, og gjøre mitt beste. Så vurderer jeg samtidig konstant om jeg kanskje burde avbestille den oppkjøringa. Har mareritt om det om nettene allerede nå, haha! Lurer en del på hvor mye flinkere jeg egentlig kan rekke å bli på 5 uker.  

    Nå er det en stund siden du skrev dette, men hvordan går det nå? 

    Synes du skal gi deg selv litt ros for at du har kommet langt og snart er klar for oppkjøring. Du har en måned til på å bli enda bedre, så bare kjør på! Og dette med avstander og sånn kommer etter hvert. Det vil alle med lappen være enig i. For det er ikke lett! 

     

    Når det kommer til luker i rundkjøring; øv på dette! Det var hovedgrunnen til at jeg strøk 1. gangen. Jeg var for forsiktig og tok ikke de lukene som kom! :) 

  2. Ugh, hadde veiledningstime for nivå 3, og det gikk dritdårlig. Hun sa på forhånd at jeg fikk velge hva vi skulle gjøre i den timen - og jeg tok det jeg føler jeg er dårligst på, altså stoppskilt/stopplinje, ut i 70-sone, og stor rundtkjøring rett etterpå... med en del mindre rundkjøringer, deretter kort tunnell før man er tilbake i stor rundkjøring.

     

     

    Basically "strøk" jeg på alle punkter på veiledningstimen fordi jeg ble sjukt stressa. Jeg hadde gjennomgående for høy fart inn mot og mellom rundkjøringer (er 4 rundkjøringer på rappen i det området, og jeg kjørte 30-35 kmh mellom dem mens maks var 25 kmh) - det var første gang jeg kjørte i regn, så jeg måtte i tillegg ta på og av vindusviskerne hele tiden pga tunnellen. Kjørelæreren mente at jeg ikke kjørte selvstendig, komfortabelt, miljøvennlig eller med god flyt. Andre pkt fordi jeg hadde så stor fart mellom rundkjøringer at jeg måtte bremse ned hardere enn det som var behagelig for henne som passasjer.

     

     

    Positivt var kun at jeg sjekket blindsonen, gjorde gode feltskifter og klarte det "teoretiske" i rundkjøringene greit - selv om hun måtte gripe inn en gang fordi det kom en racer av en bil kjørende i sikkert 50 kmh inn i en rundkjøring til venstre for meg.

     

     

    Snakk om nedtur. Likevel lar hun meg fortsette til nivå 4, noe jeg ikke helt skjønner bæret av. Er kjøreskolen seriøs? Jeg gjorde det så dårlig på veiledningstimen og likevel får jeg fortsette? Vurderer sterkt å utsette oppkjøringen, men skal se hvordan det går på langkjøring og kartkjøring.

     

     

    Oppkjøringsdato er neste uke.

    Skjønner veldig godt at du ble stressa. Mitt tips er; ikke heng deg opp i feilene dine. Vær klar over hva du gjorde, prøv å ikke gjøre de igjen. Positivt er at du vet om hva du gjorde feil! :) Selv har jeg aldri kjørt så dårlig som dagen før oppkjøringen min. Kjørte på rødt, lå feil i nesten alle rundkjøringer, kvelte motoren. Ting jeg aldri gjorde ellers. Men jeg stod dagen etter. Mitt tips til selve oppkjøringen er: konsentrer deg 100 %, IKKE snakk med sensor (altså ikke si du vil småprate, dette er utrolig distraherende, evt ha på radio svakt). Det var det som hjalp meg mest! :) Dette går nok bedre enn du tror. Men kjenner du at du absolutt ikke er klar for oppkjøring, bestill en annen dato. 

    • Liker 1
  3.  

     

    Har oppkjøring på mandag, nervøs... strøk sist gang og mistet motivasjonen, nå har jeg kjøpt bil, flyttet langt, og har virkelig et stort behov for å bestå, men har nesten bare kjørt automat da det er svært få jeg kjenner her som har manuell, og kjøreskolen har ikke automatbiler :(

    SPENT! :-P 

     

     

    Må vist prøve igjen ja... :(

     

    Uff da, hva skjedde? 

  4. Avlyst to ganger! Hadde først 09:30, så fikk jeg ny time 13:55, men ble avlyst den og. Har ny i morgen klokken 08:10. Blir jo bare enda mer nervøs så det har blitt og blir så mange ekstra timer å vente.

     

    Forholdene var jo katastrofe. Biler lå strødd i veikantene og i rundkjøringene. De første som fikk prøve seg på oppkjøring i dag tidlig brukte 2 timer.

     

    Uff...

    Bestod du til slutt, Kiiis?! 

  5. Ja, fra Billingstad mot Nesbru, så opp til Ikea, også til E18 mot Asker svingte inn mot holmen kjørte til Heggedal ish et sted så kjørte vi derfra til Asker sentrum for og teste høyreregelen kjørte litt i sentrum også rett tilbake til Slependen. Dette var den jeg bestod på.

     

    Den første rute jeg strøk på var, fra Billingstad mot sentrum og de runkjøringene under storsenter, så videre mot Hønefoss, svingte inn mot Rykkinn også til belset eller noe sånt, kjørte til Skui også tilbake fra Skui langs Tangen og Sandvika elven. 

     

    Lykke til :)

    Skal ha oppkjøring på torsdag 9.30. Nervøøøøs! Noen siste tips, innspill hjertesukk på mine vegne? :-P

  6. Har oppkjøring på mandag, nervøs... strøk sist gang og mistet motivasjonen, nå har jeg kjøpt bil, flyttet langt, og har virkelig et stort behov for å bestå, men har nesten bare kjørt automat da det er svært få jeg kjenner her som har manuell, og kjøreskolen har ikke automatbiler :(

    SPENT! :-P 

  7. Da har jeg gjennomgått min fjerde, og hopefully, min siste oppkjøring! Prøven ble bestått  :)

    Da som jeg har hatt fire oppkjøringer, fire sensorer, fire sikkerhetsspørsmål og tre ruter (jeg hadde to ruter to ganger), så ville jeg gjerne dele min erfaring og hjelpe noen av dere som gruer dere til oppkjøring!

     

    1. Oppkjøring: Jeg var veldig nervøs, sensor grep inn, jeg kjørte en rute som var ukjent og til helhet, så failet jeg spørsmålet. Dette var i november. Selv om det er en rute dere ikke kjenner til, så er det argumentet irrelevant i ettersom at alle norske veier er helt like, med like regler, like kjørefelt og mye mer. Så du må nesten føle deg komfortabel med regler, veier og ha OVERSIKT over alt. (klokka var 10:30, og da kjørte jeg mot e18 drammen, mot slemmestad og vettre) Sikkerhetspm var (Sikkerhetsspørsmål: Kontroller om bremsene har skjevtrekk, hva kan være årsaken til skjevtrekk) 

    2. Da følte jeg mer mer sikker og trodde jeg skulle bestå, jeg kjørte fint, men jeg strøk på fart. Jeg kjørte for fort, og hadde kort avstand til kjøretøy foran. Svingene mine ble for store og det skapte forvirring. Her kjørte jeg mot Hønefoss klokka 08.10. Sikkerhetspørsmålet ordnet jeg til, men dette var ikke god nok til helhet vurdering. Dette var i januar.(Sikkerhetsspørsmål: Kontroller at nødsignallyset virker, i hvilke situasjoner er det viktig å bruke dette)

    3. Tredje gang var jeg enda mer nervøs, tenkte at jeg skulle bare ta sjansen, men det er en dum ide. VÆR SELVSIKKER! Det viktig. Sensor grep inn når jeg kuttet i rundkjøring for andre kjøretøy. Jeg husker faktisk ikke hvor jeg kjørte, men tiden var vel 13:10 og var i februar. (Sikkerhetsspørsmål: Kontrollere alle bilbeltene, hva er risikoen ved å bruke bilbeltet med slappe belt strammere)

    4. Siden jeg tok det i mai, så hadde jeg ventet neste tre mnder og tok tiden min veldig godt. Jeg konsentrere på skolen og jobb mer, men øvde på å kjøre. Jeg kjørte opp 08:10 fordi her kjører de som regel ofte mot Hønefoss og E16 Bergen, og jeg bor rundt det området og kan veien veldig godt. Grunnen til dette er vel fordi det er trafikk om morgningen og de gidder ikke å vente på motorvei og slik. Sikkerhetsspørsmålet var jeg både og bra til å svare.  (Hva er største tillate totalvekt på tilhenger etter denne bilen? 2. Hvilke konsekvener kan det få å få kjøre med for tung tilhenger.)

     

    I helhet, så hadde jeg jo selvfølgelig fellestrekk mellom de tre oppkjøringene. Brems mye lenger før en rundkjøring og bytt gir til 2, selv om det er biler der eller ikke, fordi da blir svingene dine mye mer komfortabelt og miljøvennlig. Ikke lag forvirring i trafikken, tenk i hodet ditt at det skal være plass til en annen bil ved siden av deg i rundkjøring, så derfor velg riktig plassering. Hvis du er et stykke unna trafikklys, og du ser det lyser mot rødt, kjør så rolig og sakte at du slipper å stoppe opp, og du kjører sakte slik at det kjører mot grønt og du kan gasse videre. Brukt alltid høyeste gir, selvfølgelig ikke gir 5 i 50 km, men vurder gir 4. Vis andre trafikanter, som syklister og mennesker at du viser hensyn til dem. 

    -Trafikkavvikling

    -God sammenhandlig

    -Farttilpasning

    BRUK TEORITENTAMEN.NO / OPPKJØRING, mye hjelp!

     

    Jeg vil også tipse til å velge en god og riktig trafikkskole. Hør med andre folk, og hør andres vurderinger. Jeg valgte feil trafikkskole som var ute etter andre ting enn min lykke. Ved siste oppkjøring så valgte jeg en skole som nesten alle besto, og tok en kjøretime med en flink kjørelærer. Jeg fortalte alle notatene sensorene fortalte meg og han hjalp meg under 45 minutter og jeg besto et par dager senere når jeg øvde med mor og far. Jeg brukte 30k selv, mine egne penger på veien til lappen. Så vil hjelpe dere til å spare så mye penger og tenke fornuftig. ØV MASSE HJEMME!

     

    Lykke til, og still gjerne spørsmål hvis det er noe dere lurer på!

     

    PS, denne PDF siden har absolutt ALLE sikkerhetsspørsmålene som sensor stiller. Siden jeg har hatt fire spørsmål, så fant jeg alle fire heeeelt like her: http://www.abc-trafikkskole.no/filestore/SikkerhetskontrollklasseB.pdf Så øv gjerne på de!

     

    Hilsen, en som vil hjelpe :)

    Hallo :-)

    Hvilken rute kjørte du 2 ganger? 

  8. Skal ha oppkjøring på Billingstad om en uke. Strøk på Risløkka fordi jeg ikke utnyttet luker i de ørten rundkjøringene jeg måtte gjennom midt i rushen.. :-( Var også ekstremt nervøs, som gjorde at jeg kjørte helt annerledes enn til vanlig. Har kjørt en god del i løpet av disse trege ukene til min 2. oppkjøring, men lurer på om noen har noen tips til oppkjøring uti Billingstad-område? Noen erfaringer? Noen ruter jeg kan øve mye på? 

     

    TAKKER! :-D

     

    Hilsen en smånervøs jente...

  9.  

     

    Hei hellofriday. Takk for meget nyttig innlegg. Selv strøk jeg på oppkjøring på Risløkka for noen dager siden og er helt knust. Vurderer å ta den i Lillestrøm, så redd jeg ble etter Risløkka-tilfellet, til tross for at jeg KUN kjører i dette området, samt rundt om i hele Oslogryta. Vil si jeg er en ganske god sjåfør og følte meg klar til oppkjøring, men nervene gjorde så jeg ikke samhandlet nok, dvs brukte for lang tid inn i rundkjøringer og smatt ikke inn i ledige luker. Det var siste oppkj. den dagen, kl var 14. Sensor ba meg også rygge inn i en bakke langs et rødt gjerde der det også kom biler bakfra (wtf!). Og ba meg rygge inn på p-plass. Æsj, skikkelig redd for ny oppkjøring, fullstendig mistet trua på meg selv. Vet ikke om det hjelper å undersøke hvilke ruter som finnes i Lillestrøm, billingstad eller risløkka. Akkurat nå skremmer alt meg, uansett hvor. Det er jo så vanskelig å kjøre bra med flyt OG kjøre riktig. Man vil jo ikke "kaste" seg uti rundkjøringer på selve oppkjøringsdagen akkurat! Usj... Er det en trafikkskole du anbefaler, der du kun tok den ene timen før siste oppkjøring?  :)

     

    Takk for svar <3

    Hei! Jeg anbefaler Svein Svendsen. De har som regel oftest alltid bra reviews. Ta oppkjøring når du er 100% sikker! Jeg var 18 år og var ute etter å få lappen for å bare "ha" lappen, når det er mye mer i grunn til å ha lappen. Vi må ta hensyn til alle sammen der ute. Du må også komme i følelse at lappen er en dyrebar greie å ha, og vi må ta godt vare på den. Du vil klare det! Jeg trodde etter 3 oppkjøring at jeg kunne like godt gi opp, men jeg tok tiden min og øvde og øvde. Ta tiden skikkelig! Dette klarer du :) Good luck!

     

    Takk! <3 Så du stod 4. gangen? Kjørte du opp på Billingstad?

     

    Ja, guri, det er jo du som startet tråden. My mistake! ;) 

  10.  

    Hei hellofriday. Takk for meget nyttig innlegg. Selv strøk jeg på oppkjøring på Risløkka for noen dager siden og er helt knust. Vurderer å ta den i Lillestrøm, så redd jeg ble etter Risløkka-tilfellet, til tross for at jeg KUN kjører i dette området, samt rundt om i hele Oslogryta. Vil si jeg er en ganske god sjåfør og følte meg klar til oppkjøring, men nervene gjorde så jeg ikke samhandlet nok, dvs brukte for lang tid inn i rundkjøringer og smatt ikke inn i ledige luker. Det var siste oppkj. den dagen, kl var 14. Sensor ba meg også rygge inn i en bakke langs et rødt gjerde der det også kom biler bakfra (wtf!). Og ba meg rygge inn på p-plass. Æsj, skikkelig redd for ny oppkjøring, fullstendig mistet trua på meg selv. Vet ikke om det hjelper å undersøke hvilke ruter som finnes i Lillestrøm, billingstad eller risløkka. Akkurat nå skremmer alt meg, uansett hvor. Det er jo så vanskelig å kjøre bra med flyt OG kjøre riktig. Man vil jo ikke "kaste" seg uti rundkjøringer på selve oppkjøringsdagen akkurat! Usj... Er det en trafikkskole du anbefaler, der du kun tok den ene timen før siste oppkjøring?  :)

     

    Takk for svar <3

    Hei! Jeg anbefaler Svein Svendsen. De har som regel oftest alltid bra reviews. Ta oppkjøring når du er 100% sikker! Jeg var 18 år og var ute etter å få lappen for å bare "ha" lappen, når det er mye mer i grunn til å ha lappen. Vi må ta hensyn til alle sammen der ute. Du må også komme i følelse at lappen er en dyrebar greie å ha, og vi må ta godt vare på den. Du vil klare det! Jeg trodde etter 3 oppkjøring at jeg kunne like godt gi opp, men jeg tok tiden min og øvde og øvde. Ta tiden skikkelig! Dette klarer du :) Good luck!

     

    Takk! <3 Så du stod 4. gangen? Kjørte du opp på Billingstad?

  11.  

    Haha, så bra! Gratulerer i alle fall. Jeg er nokså nervøs i og med at jeg strøk første gang (på Risløkka). Vet du noe særlig om rutene (og sensorene) på Billingstad? Kjørt mest i Oslo....

     

    Takker for svar :)

    Jeg kjørte opp på Billingstad for noen måneder siden. Kjørte mot Sandvika, gjennom tunnelen under storsenteret,så mot vøyenenga, snudde på parkeringsplass der, så mot bærums verk, så rykkinn, så noen småveier inni et nabolag hvor jeg måtte rygge, deretter tilbake til sandvika og opp på e18 til billingstad igjen.

    Gjorde noen feil og var nok litt i grenseland slik som Sjulimann, men det gikk jo greit.

     

    Andre ruter er inn mot oslo (men bare utenom rushtid så hvis du får oppkjøring før ti eller etter to så er du trygg med tanke på Oslo) eller mot Asker sentrum.

    Bærum er generelt ganske enkelt. Hvis du ønsker øve litt i forkant så anbefaler jeg å øve på tunnelene under Sandvika ettersom noen av de kan være litt forvirrende og sandvika området har en del trafikk. Det er nesten ikke ordentlige lyskryss i bærum. Det er et lyskryss ved kolsås hvor brynsveien/bærumsveien krysser som kan være greit å øve litt på (øv på plassering når du skal til venstre).

     

    Når det kommer til Asker så er det Asker sentrum hvor folk flest gjør feil. Det er et par steder med utkjøringer som ser ut som parkeringsplasser, men hvor høyreregelen faktisk gjelder og du må vike for de. Det er også noen veier med enveiskjøring der og enormt med fotgjengere å passe på.

     

    Angående selve Billingstad trafikkstasjon, så er det en liten parkeringsplass hvor du starter og slutter oppkjøringen. Nå du er ferdig med å kjøre må du rygge inn på en av ca 6 parkeringsplasser på venstre side der du startet.

    Bare ta det rolig og bruk speil.

     

    En liten obs: Du kan ikke kjøre ut av billingstad den veien du kjører inn. Der står det et innkjøring forbudt skilt. Du må kjøre til venstre ut av parkeringen og hele veien rundt trafikkstasjonen før du kommer deg ut. Det er egentlig ganske tydelig merket, men jeg hørte at det er noen som kjørt feil der likevel

    Så jeg nevner det nå ettersom det hadde vært utrolig kjipt å stryke før man har kjørt ut fra trafikkstasjonen. :p

     

    Lykke til. Du klarer det nok. :-)

     

    Ah, TUSEN hjertelig takk for et skikkelig hjelpende svar :) Skal virkelig ta med meg alle tipsene dine.

  12.  

    Men du stod? :D

     

    Ja, det var 2-3 busser jeg burde stoppet for, eller som endte litt sånn på kanten. Resten av oppkjøringen gikk ganske greit. Derfor var det litt kjipt når jeg skulle oppsummere for sensor hvordan jeg selv syntes det gikk, for akuratt da glemte jeg helt det med bussene, og jeg hadde jo lyst til å påpeke eventuelle feil for å vise at jeg forstod hva som var feil.

     

    Men heldigvis kom jeg på det etter litt tenking, og da sa sensor noe sånt som "Jaaaa, jooo, den lappen hang i en veldig tynn tråd, men jeg skal la det gå. Men jeg er sikker på at du havner i siden på en buss en dag!"

     

    Jeg har vært veldig flink til å stoppe for busser etter det :p

     

    Haha, så bra! Gratulerer i alle fall. Jeg er nokså nervøs i og med at jeg strøk første gang (på Risløkka). Vet du noe særlig om rutene (og sensorene) på Billingstad? Kjørt mest i Oslo....

     

    Takker for svar :)

  13. Hei hellofriday. Takk for meget nyttig innlegg. Selv strøk jeg på oppkjøring på Risløkka for noen dager siden og er helt knust. Vurderer å ta den i Lillestrøm, så redd jeg ble etter Risløkka-tilfellet, til tross for at jeg KUN kjører i dette området, samt rundt om i hele Oslogryta. Vil si jeg er en ganske god sjåfør og følte meg klar til oppkjøring, men nervene gjorde så jeg ikke samhandlet nok, dvs brukte for lang tid inn i rundkjøringer og smatt ikke inn i ledige luker. Det var siste oppkj. den dagen, kl var 14. Sensor ba meg også rygge inn i en bakke langs et rødt gjerde der det også kom biler bakfra (wtf!). Og ba meg rygge inn på p-plass. Æsj, skikkelig redd for ny oppkjøring, fullstendig mistet trua på meg selv. Vet ikke om det hjelper å undersøke hvilke ruter som finnes i Lillestrøm, billingstad eller risløkka. Akkurat nå skremmer alt meg, uansett hvor. Det er jo så vanskelig å kjøre bra med flyt OG kjøre riktig. Man vil jo ikke "kaste" seg uti rundkjøringer på selve oppkjøringsdagen akkurat! Usj... Er det en trafikkskole du anbefaler, der du kun tok den ene timen før siste oppkjøring?  :)

     

    Takk for svar <3

×
×
  • Opprett ny...