Gå til innhold

Kim-Kyrre Khomeini

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kim-Kyrre Khomeini

  1. 7 hours ago, Ola Norman said:

    Har nok glemt større L2 cache i denne sammenligningen som påvirker ytelse. (4090 har 20% L2 disabla om jeg husker rett

    *edit*

    Angående L2 cache: 4090 har 72mb, 4090 TI/super kan teoretisk ha 96mb

    72 / 96 = hele 33% forskjell.

    Sikkert her mye av forskjellen i powerdraw også ligger...

    4090 450w vs 4090 TI/Super 600w

    600/450 = 33% igjen ^^

    Angående 4090 Super er 96 MB den L2-mengden som forespeiles i videoen også, jeg bare glemte å ta det med. Pluss at GPU oppgis å bli 12,5 % "bredere" og 14 % høyere båndbredde. Men 600 w TDP synes jeg likevel hørtes voldsomt ut.

    Dersom spesifikasjonene stemmer så får altså 4080 en 37 % økning i antall CUDA/SM. 4070 bør også bli betydelig raskere med 4 GB ekstra og 33 % høyere båndbredde. (4 GB ekstra gjelder altså alle utgaver unntatt toppmodellen).

  2. Vanskelig å si, og det er klart at mye vil avhenge av pris. I videoen spekuleres det i at 4080 Super bare vil "overta" for standardutgaven og komme på rundt $1200, noe som høres optimistisk ut...

    Men spesifikasjonsmessig synes jeg det gir mening å legge 4080-utgaven et steg nærmere toppmodellen.

  3. Basert på foreløpige rykter om nVidias RTX 40xx Super-serie har jeg laget en tabell for å sammenligne med de nåværende utgavene. Dersom spesifikasjonene stemmer ser jo mellom-modellene ut til å bli klart mer fornuftige valg, med betydelig økning i både kjerner, minnemengde og båndbredde. Særlig 4080 Super ser spennende ut, med den største oppgraderingen av GPU, og per idag er jo gapet mellom 4080 og 4090 temmelig stort.

    _Table_nVidiaRTX40-series_Super2.thumb.png.52f19f3f27b2aadb2ddfe6b63d459ffe.png

     

    • Innsiktsfullt 1
  4. Etter at Rhaegar falt i kamp ble både han og barna hans gjort arveløse av Aerys. Viserys ble utnevnt som tronarving. I AGOT får vi vite at Daenerys naturlig nok er Viserys arving. Jon har ikke rett på verken IT eller Dragonstone. 

     

    Daenerys ligner ikke på faren sin i det hele tatt heller. Noe av det dummeste jeg har hørt på lenge. Aerys ble kåt av å brenne ihjel små barn, det er faen meg et insult mot Daenerys å sammenligne henne med han. 

    Du siterer et av mine innlegg, men det er sannelig ikke godt å vite hvem du egentlig snakker til...

     

    Mot slutten av TV-serien har Daenerys selv sagt at Jon er den første i rekken til tronen. Jeg har ikke gjort noen evaluering av hans ønske om å få tronen, eller hans egnethet som konge. Noen rangering av de "galeste" karakterene i GoT har jeg heller ikke prøvd på.

     

    Men jeg utelukker altså ikke en sterk fremtidig reaksjon fra Daenerys, og at hun kan vise hittil ukjente sider av seg selv. Dette betyr selvsagt ikke at jeg sidestiller henne med faren, så det må du ta nesten ta opp med de som måtte være av den oppfatningen. Du virker jo også åpen for tanken om at det er nokså grenseløse tilstander i denne sistesesongen med D&D ved roret.

  5. Jeg tror ikke man kan kalle det å bli sur fordi fienden din først ødelegger flåten din, deretter bryter løftet om våpenhvile og hjelp i nord, dreper en av dragene dine og halshugger en av dine beste venner for galskap eller sammenlignebart med The Mad King. Jon har da blitt forbannet for mindre ting, men ingen kaller han gal eller på kanten. 

     

    Det jeg tenker mest på er den sjokkerende avsløringen om Jons opphav, og hans rett til Jerntronen. Hun har i uminnelige tider ment at hun er den rettmessige tronarvingen, og denne nyheten mener jeg allerede har fått frem andre sider av henne. Nå som hemmeligheten etter alt å dømme blir kjent for allmennheten, vil nok folket bli enda mer skeptiske til henne. Så vi har neppe sett det siste av hennes reaksjoner på den biten...

  6. Missandei sa i praksis det samme som "the mad king" -> "burn them all!". 

     

    Jeg tipper at vi får se Daenerys bli mer og mer lik sin far.

     

    Dette styrker jo min teori om at det blir Brannmann Sam som får Jerntronen...  :shrug:

     

    Så likegyldig har det nesten blitt. Jeg er oppgitt over hvor fort serien har kollapset. Lærdommen får bli at man ikke må glede seg til noe som helst lenger. Da blir man bare skuffet.

  7. Neida, denne episoden var bare det endelige dødsstøtet etter stadig grovere tortur av seriens opprinnelige format gjennom flere sesonger nå. Episoden kunne knyttet sammen mye av det man har vært innom i serien tidligere, men i stedet bestemte produsentene for å kaste alt i dass til fordel for "kule scener" som tok seg bra ut og.

     

    Jeg kommer til å tvinge meg til å se resten av episodene fordi jeg har kommet så langt. Men jeg legger forventningene på et ekstremt lavt nivå så jeg ikke blir altfor skuffet.

    Jeg ser også på dette som et nådestøt, men hadde absolutt håp om å få en spennende og meningsfull oppsummering. For min del kom det to elendige episoder på rappen, noe jeg ikke har opplevd før. Men episode tre var mye mer "aktivt ødeleggende" for helheten enn episode to, som mest var en "filler".

     

    Problemet mitt er først og fremst at dette ikke lenger føles som den samme serien, og at alle nyansene er blåst til pokker. Jeg blir nok også å se slutten for å fullføre, men med svært lave forventninger. Nå kan det nesten like gjerne bli Brannmann Sam som får Jerntronen til slutt.

     

    Dette blir litt som om Beatles plutselig skulle blitt et sadistisk black metal-band på slutten av karrieren. De ville ikke lenger vært det samme bandet, og mange av deres opprinnelige fans ville ha vendt dem ryggen.

  8. Ja, hvor mange ganger var ikke noen av hovedkarakterene oversvømmet av zombier, og så kuttet det til ny scene? Og neste gang man vendte tilbake til dem så var zombiene mirakuløst borte igjen.

     

    Helt utrolig elendig.

    Jeg har nesten ikke ord. Det burde ikke være mulig å avvike så fullstendig fra seriens tidligere prinsipper. GoT var jo lenge en slags motpol til klisjeer som plot armor. I episode tre er det rett og slett utallige tilfeller av billige triks for å krampeaktig styre handlingen i riktig retning (*kremt*). At kvaliteten har vært dalende er ingen nyhet, og mangelen på fullført kildemateriale er selvsagt en ulempe, men det er ikke i nærheten av å unnskylde denne totalkollapsen.

     

     

    Ja, enda en idiotisk ting der Jorah tidligere overlevde på grunn av rustningen sin da han ble truffet av et skarpt sverd eller noe, men når det er en butt trestokk så går den gjennom nærmest som den var laget av smør.

    Udugelige, ubrukelige produsenter og forfattere. Spark hele gjengen.

     

    Vent, for sent! De ubrukelige, udugelige tullingene har fått gjøre seg ferdig og sannsynligvis bare gjort ting enda verre videre! Denne serien kan ikke reddes.

    Enda så sterkt jeg ønsker å tenke det motsatte, er jeg helt enig. Den spennende og bunnsolide serien som engasjerte oss i flere år er nå bare et fjernt minne. Avslutningen skulle liksom være det store klimakset, men dette søppelet kaster en skygge over det hele. Åtte års oppbygging til dette her, liksom...  :dontgetit:  :nei:

    • Liker 1
  9. Etter å ha sett noen av de svært kritiske analysene har jeg bare blitt enda mer oppgitt over den katastrofale tredjeepisoden. På en måte var det godt å se at jeg langt ifra er alene om dette synspunktet. Jeg har sett flere kommentere at den har ødelagt hele GoT, noe jeg faktisk er enig i. Det plager meg ikke at D&D virkelig blir satt i gapestokken for dette her, og jeg vil nok bevisst styre unna eventuelle fremtidige prosjekter fra den kanten...

     

    Trøsten får bli at denne episoden har gitt enorm grobunn for Memes og morsomme kommentarer. Mine favoritter så langt:

     

    "The night is dark and full of errors"

     

    "The Night King is pretty stupid! Why leave that trampoline right behind him?"

     

    "This episode gave me cancer. Luckily, they cut away so I was fine"

     

    "The plot armor in this episode was so thick that even Sean Bean would have survived"

     

    "GoT jumped the Stark"

     

    "Plate armor no longer works but plot armor does!"

  10. Etter å ha ventet i spenning på sesong 8, og virkelig sett frem til en storslagen avslutning, sitter jeg nå veldig skuffet tilbake. Sant å si er jeg nesten nummen.

     

    I forkant tenkte jeg at kvaliteten på episodene ikke nødvendigvis ville spille så veldig stor rolle, bare man fikk noen etterlengtede svar og det ble nøstet opp i den omfattende handlingen. Men den siste episoden har på smått spektakulært vis klart å ødelegge veldig mye for min del. Dette vil kaste en mørk skygge over hele seriens bakteppe, enda så høy kvaliteten tidvis har vært på tidligere sesonger.

     

    Var det virkelig denne svadaen alt bygget opp til? Helt ulogisk kamptaktikk, enorme logiske brister, og plot-armor som får Rambo til å fremstå som en liten kattepus. At store slagscener fremstår som kaotiske kan i prinsippet være positivt, da det kan skildre nerven og forvirringen som oppstår i strid. Men i tredjeepisoden skjedde dette på helt feil måte, uten sammenheng, og ble mest brukt som et billig "verktøy" for at hovedkarakterene skulle slippe unna de mest håpløse situasjoner. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg tenkte at "nå er nok han ferdig", etter at en sentral karakter var fullstendig omringet av wights. Men så ble det klippet over til noe annet, og senere viste det seg at 90% av fiendene tilsynelatende hadde forsvunnet på magisk vis, mens "helten" sto igjen med et lite skrubbsår i panna...

     

    Episode to syntes jeg var for langsom i forhold til hvor lite tid som er igjen, og hvor omfattende jeg så for meg at "krigen" mot WW ville bli (og eventuelt krigen mot Cersei). Den langdryge "peiskosen" kunne gitt litt bedre mening dersom flere av karakterene hadde blitt drept i episode tre, men nå vet vi jo at det ikke skjedde. Jeg mener at episode to og tre er de desidert svakeste i hele serien. Rett og slett elendige!

     

    Er dette virkelig den samme serien som vi begynte å digge for flere år siden? GoT var jo en gang et svært uforutsigbart, nådeløst univers, hvor ingen var trygge, selv ikke svært sentrale karakterer. Nå sitter vi igjen med en platt, klisjefylt action/fantasy-smørje preget av lettvinte løsninger og lite substans . Dette har jo alltid vært en fantasy-univers, men nå har det blitt en verden hvor alt er mulig, og hvor vi vet at de som fortsatt har en funksjon i handlingen vil overleve hva som helst. Fortsettelsen er jeg nå nesten likegyldig til, og det er *ingenting* som vil kunne rette opp det som har blitt ødelagt i sesongens første halvdel!

    • Liker 1
  11. Jeg oppgraderte nylig fra iPad mini 4 til 5, og er absolutt fornøyd. Selvsagt hadde det vært kjekt med større effektiv skjermflate og en mer helhetlig modernisering, men for oss som foretrekker den kompakte størrelsen er dette fortsatt et interessant produkt. Ved surfing og lesing av bøker synes jeg 4:3-formatet gir en vesentlig fordel kontra store mobiler.

  12. De ansatte vet jo ikke mye om hva som vil skje nå siden de høye herrer diskuterer boets fremtid. Men det er ikke usannsynlig at Soundgarden "gjenoppstår" ettersom boet nok har en del verdier. Da er det trolig at Soundgarden kvitter seg med ulønnsomme butikker, og står igjen med halvparten så mange eller færre med et mer Hi-Fi rettet fokus ettersom det var der de tjente penger så langt jeg har skjønt. Da blir det neppe et konkurssalg, men salg av det de slutter å føre. 

     

    Jeg vet ikke dette sikkert, men det er så langt jeg har fått med meg en mulighet,  

    I går diskuterte jeg saken med ansatte på SWSG, og de bekreftet at det enda forhandles om kjedens fremtid. De fortalte også at noen av lydspesialistene fortsatt har gått med greit overskudd, og at disse muligens får leve videre. Dersom kun "duppeditt"-butikkene legges ned blir det nok et slags konkurssalg på småvarer som mobiler, hodetelefoner og spillkonsoller, men neppe på dyrt stereoutstyr. De butikkene har nok lite av sistenevnte på lager, og det de eventuelt har blir trolig bare overført til lydspesialistene.

  13.  

    Har hatt qc35ii i litt over en måned nå å har slitt med software en del. Hakking i bluethooth og play/pause knapp som ikke funker til tider. Bose har ingen løsning på problemene, men har heldigvis fungert å gå til tidøigere programvareversioner.

    Har selv hatt 4 stk av QC35 II. Hakking på bluetooth på samtlige. Ligger telefon i venstre bukselumme, så kan man ikke gå på tur med de, da tilkoblingen blir brutt. Legger man hånda "over" høyre klokke, blir koblinga brutt. Sendte inn 2 til bose og fikk 2 nye i retur, de nye er like dårlige.

     

    Akkurat det samme opplever jeg - man må ofte ta hensyn til hvilken lomme den ligger i, og om jeg legger hånden over enten telefonen eller høyre klokke så stopper avspillingen helt. I kulde er mine ekstra ømfintlige, og det kreves da enda kortere avstand mellom kilde og QC35 for at de skal fungere som de skal.

     

    Navigasjonsknappen slet jeg lenge med, men nå har etterhvert innsett at man må bruke ganske langsomt tempo ved dobbelt -og trippelklikking. Men her er noe sveipe-funksjonen på Sony uansett klart mer brukervennlig.

     

    QC35 er jeg jevnt over fornøyd med, men de har sine skavanker. Tror absolutt jeg drøyer med neste oppdatering...

  14. Må man fysisk laste ned oppgraderingen eller gjør den det uten din viten. 

    Sist jeg åpnet appen på iPhone så begynte nedlastingen av siste oppdatering automatisk, til tross for at jeg kun var tilkoblet via 4G. Selv når jeg har vært på et raskt trådløst nettverk har oppdateringen tatt cirka halvtimen. Men det skjer ikke "i bakgrunnen", i hvert fall ikke så lenge du passer på å avslutte appen.

    • Liker 1
  15. Når det gjelder portable hodetelefoner har jeg ikke all verdens med sammenligningsgrunnlag, men jeg er likevel forbauset over noen av karakterene dere gir til QC35 II. At de får "middels" på både lydkvalitet, design og byggekvalitet er jeg veldig uenig i, og ville uten å nøle gitt "meget god" på alle tre.

     

    Dette er ikke for å forsvare et produkt som jeg selv "tilfeldigvis" har kjøpt - så jeg kan starte med hva jeg opplever som negativt, uavhengig av deres omtale:

     

    * Navigasjons-knappen fungerer heller dårlig. Dobbeltklikk for neste sang, og trippelklikk for å gå til forrige sang blir ofte "feiltolket" av QC35. I følge en kamerat som har Sony fungerer swipe-funksjonen svært bra, og de har jo også noen flere funksjoner, så her tror jeg absolutt at Bose har endel å ta igjen.

     

    * Bluetooth-paringen er upålitelig når man veksler mellom forskjellige avspillere. Når jeg har brukt den på iPhone, og deretter skal pare dem med iPaden kreves det ofte to forsøk. Tilkoblingen er heller ikke helt overbevisende stabil, og jeg må noen ganger tenke på hvilken lomme telefonen ligger i.

     

    * Støt forplanter seg gjennom kroppen og kan bli svært hørbare - selv ved nokså "myk" gange er dette litt sjenerende. Dette trakk Lyd & Bilde frem som en spesifikk ulempe ved Sony-modellen, og mente at Bose ikke hadde dette problemet, noe jeg stiller meg svært undrende til (men for alt jeg vet kan dette fenomenet være sterkere på Sonys modell).

     

     

    Så over til de punktene hvor jeg mener testen er altfor kritisk:

     

    * Designmessig ville jeg plassert QC35 på førsteplass av disse fire, med PX på en sterk andreplass, og Sony på en soleklar sisteplass. I mine øyne leverer Sony rett og slett et gørrkjedelig design, med et tydelig plastpreg. Klokkene på QC35 er også smart utformet i det at store ører får plass til å legge seg på skrå bakover, så de er mer romslige enn de ser ut som.

     

    * Lydkvaliteten vil jeg si er meget god i denne klassen - altså til å være en svært portabel Bluetooth-modell. Jeg har et heftig stueoppsett, med blant annet K701 og Burson Soloist,  som selvsagt er i en annen liga, men det blir liksom ikke en rettferdig sammenligning. Den største lydmessige svakheten til QC35 vil jeg si er at bassen kan bli for kraftig til tider.

     

    * At byggekvaliteten skal være middels er jeg også totalt uenig i - de er både svært smidige og robuste. Mine er ikke synlig brukte, og det samme gjaldt mine gamle QC25, som var mitt faste reisefølge i halvannet år.

×
×
  • Opprett ny...