Gå til innhold

aKid

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aKid

  1.  

    Visste du at tannlegen forlater rommet når de tar røntgen? :)

    …visste du at man faktisk tåler ti ganger så mye stråling som den gemene hop så snart du har tatt et offisielt sanksjonert strålevernkurs? Ikke? Jeg kan i hvert fall jeg ta den AMS strålinga med ro.

     

     

    En annen sak er sitatet: "Hvis hele Norge kommer hjem fra jobb og plugger inn elbilen på ladning og går og setter på middagen på induksjonskokeplata da vil vi trenge å forsterke nettet, sier hun."

     

    Ja, men så forsterk det nettet da! Det er tjenesten jeg etterspør, ikke nok en 'adferdskorrigerende' avgift i form av AMS. Send regning - den skal jeg fint være med på å betale, i motsetning til regninga for utrulling av AMS.

    På sikt er det faktisk billigere å installere AMS enn å være nødt til å forsterke nettet. Flere nettselskap har allerede spart flere titalls millioner på informasjonen man får, før man egentlig tar i bruk data, og før systemet skal være på plass.

     

    Regningen for utbygging av nett og /eller installason av AMS faktureres uansett over nettleien, så da er det vel positivt at denne regningen blir lavere?

    • Liker 3
  2. Det som startet som et utrolig enkelt konsept (enkle rør og luftputer) ser ut til å ha blitt veldig komplisert...

    Noen som vet hvorfor de har gått bort fra luftpute systemet?

    Slik jeg skjønte det må de uansett suge bort luft fra foran farkosten for å unngå trykkoppbygging, er jo grit da å blåse den nedover slik at de samtidig får gratis oppdrift på kjøpet. Med enkle rør og luftputer blir svingene også veldig enkle, siden farkosten selv legger seg riktig ut i svingen. Med maglev må vel svevesystemet gradvis justeres utover i svingene og skape masse kompleksitet.

     

    Grunnen til at man benytter maglev fremfor luftputer er at klaringen mellom kapsel og rør blir større meg maglev enn luftputer. Med luftputelevitasjon ville klaringen vært på rundt 5mm, hvilket ville stilt veldig strenge krav til rør-tunnellen.

     

    Det er beskrevet ganske OK et stykke nedi denne artikkelen: https://www.tu.no/artikler/her-svever-hyperloop-systemet-ved-hjelp-av-lufttrykket/363947

    • Liker 2
  3. Dette er noe som har irritert meg i nesten alle tunnelene i Norge, de svinger! Selv på de flottte nye E18-tunnelene i Vestfold må de gå i en slak sving. Hva er vitsen??

     

    Ser noen har svart på dette med at det skal være vanskelig å kjøre forbi. Jeg har og hørt at grunnen til svinging i tunnel er at hjernen skal være "nysgjerrig" på hva som skjer rundt neste sving, noe som gjør det noe lettere å holde konsentrasjonen og være årvåken, enn dersom veien gikk helt rett frem.

  4. Må si jeg synes denne overskriften var noe villedende, da det egentlig ikke er en negativ nyhet (som den bli vinklet), men heller er en veldig positiv ting at flere europeiske land har kommet igang emd storstilt fornybarprosuksjon.

     

    Norske kraftprodusenter sliter allerede med lav strømpris, så det å bygge ut masse mer fornybart er, som nevnt i artikkelen, litt dumt, da man ikke har overføringskapasitet. Dette kunne kanskje heller vært en vinkling, dersom ønsket er at Norge skal nytte mer av ressursene på kraftutbygging?

     

    Tallene til slutt var absolutt mest interressante, og sier vel egentlig at overskriften er feil?

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...