Gå til innhold

Jaja111

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

Innlegg skrevet av Jaja111

  1. Jeg tipper du har funnet en hastighet der lockup legges ut og inn.

    Hva mener du? Det virker ihvertfall som at bilen på en måte ikkr klarer å legge seg i riktig gir når jeg gasser.

     

    tipper nærmere 100db ved fullt pådrag, om ikke mer..

    Viss en bil bråker i 100db, betyr ikke dette at man ved en f.eks 3 timers kjøretur vil kunne få hørselskade? Grunnen til at jeg spør om støynivået på bilene deres er egentlig fordi jeg etter en 3-4 timers kjøretur for det meste på motorvei nå har endt opp med permanent tinnitus (over 1 måned etter kjøreturen). Kan en bil virkelig bråke så mye?

     

    Bilen er en hyundai i10 fra 2012.

  2. Har aldri målt. Men støy er jo uansett avhengig av hvilken bil det er.

     

    Kan du heller forklare litt om hvordan lyden har endret seg, og hvor mye høyere det har blitt?

    Jeg syns den bråker mer når jeg holder inne gassen (og det gjør man jo stort sett hele tiden). Nå er ikke jeg noen bilekspert, men det virker nesten som at bilen ikke helt klarer å finne ut av hvilket gir den skal bruke sånn at den liksom ruser på feil gir (regner med at automatbiler også har giring på en eller annen måte?).

    Slipper jeg opp gassen så er det jo bare hjula og veien som bråker.

     

    Hva måler du lydtrykket med, og er måleren kalibrert?

    Jeg installerte en app på mobilen som måler og hadde den foran meg mens jeg kjørte.

  3. Ja det vil fungere, men dekningen blir elendig.

    Røsk av plasten på sidestolpen. Den er bare klipset på og enkel å montere\demontere.

    Det er ofte en airbag bak der som enkelt skal kunne utløses, så dekselet sitter veldig løst.

    Det er og myk plast. Du klarer ikke ødelegge den.

    Ok, kanskje jeg skal ta sjansen på å fjerne den da men er du sikker på at alle bilmodeller er lagd sånn at sidestolpa kan tas av?

     

    Og er det sjanse for at jeg kommer til å utløse airbagen viss jeg forsøker å ta den av? (Jeg tror det skal være airbag i sidestolpa på min bil..)

  4. Kan man installere/bruke C5 dab radioen med antenna uten å måtte jorde ledningen? (Den skal egentlig jordes, men jeg har ingen peil på bil og tørr ikke å åpne den sidestolpen i tilfelle jeg ødelegger den..)

     

    Det fulgte med aux også, men jeg vil helst bruke antenna dersom det funker å bare la jordingskabelen henge løst?

  5. Hvor arvelig er nærsynthet? Er nærsynthet en såkalt dominant egenskap?

     

    Både jeg og broren min ble nærsynte i barndommen, men så er det kun farmor av nærmeste slekt som også er nærsynt.

     

    Syns det er litt rart at begge to ble nærsynte når ikke foreldra våres er det..

     

    Noen innspill?

  6. La oss si jeg har -2.5 på begge øyne (nærsynt). Når jeg da kommer i 40åra og blir mer og mer langsynt, går nærsynet mitt gradvis nedover da? Altså at jeg blir egentlig ikke langsynt før nærsynet mitt har gått ned til først 0 og så +0.1?

     

    Vanskelig å forklare, men er det noen som vet?

     

    Eller finnes det 2 separate skalaer? Blir man mindre nærsynt når en blir eldre?

  7. Jeg tok FS-LASIK (femtosekund LASIK) hos Memira for ett år siden. De skjærer en liten flapp, løfter den vekk og former hornhinnen før de legger flappen på igjen. Etter en tre-fire måneders tid kan du fint være aktiv igjen, vet ikke hvem som har sagt at hornhinnen aldri gror; det er feil.

    Jeg har i dag ingen plager, bare perfekt syn. Angrer jeg på én ting så er det at jeg ikke gjorde dette mye tidligere.

    Det kan velldig godt hende at dette med at lappen liksom kan løsne og aldri gror helt igjen bare er tull.

     

    Ved lasek så er det vel sånn at det bare er den 1. Uke som er ille og så tror jeg ikke det gjør så vondt lenger

  8. Har du -3 eller mer vil jeg anbefale "smile" femto laser, som er en minimalistisk prosedyre.Ellers har både Lasik og Lasek fordeler og ulemper som må veies opp mot hverandre. Du bør helst spørre en spesialist på området.

    Jeg søkte på femto laser, men syns det er vanskelig å skjønne noe av hva forskjellen på alle disse forskjellige lasertypene. Mener du at ved femto-operasjonen så blir ikke hornhinnenen skjært bort? Eller kan du forklare enkelt hva forskjellen er og fordelen med den?

     

    Også har man jo også cten laser..

  9. Vurderer å ta laseroperasjon for å få bedre syn, og valget står da mellom de vanligste lasik og lasek.

     

    Men så har jeg lest at ved lasik så kan det hende at hornhinnen aldri gror helt fast og at den kan løsne. Og at det også er større sannsynelighet for varig nedsatt nattesyn. Noen som vet om dette stemmer?

     

    Håper noen her har erfaring med synsoperasjon. Det er jo så vanskelig å vite hva man skal gå for.☺

  10. Slike ting blir normalt plassert i tomte deler for å unngå slike ting som du er oppe i her, enda verre er det når de plutselig havner midt i en innkjørsel e.l. Dette kommer ofte av dette blir plassert ut FØR kommunen har delt/målt opp tomtene skikkelig, og at dette da blir plassert etter planskisser av utbyggings arealene.

     

    Dette er det som regel ingen fysiske problemer med å flytte på, problemet ligger i hvem som skal betale for dette. Som oftest ender det med at det er den som vil ha det flyttet som ender opp med regningen, da det fungerer fint som det er for både de som eier TV-skapet og lysmasten......... Såfremt det ikke er en tinglyst plassering som de ikke har fulgt, eller at det rett og slett er feilplassert.

     

     

    Selv jobber jeg som energimontør, og vi har mange ganger flyttet både strømmaster, lysmaster, kabelskap for netteier. Enkelte ganger så er det netteieren som må ta regningen for dette, mens andre ganger så er det grunneieren som må ta kostnaden, alt avhengig av hva som er tinglyst og planlagt og om det utført og plassert i henhold til dette.

     

     

    EDIT:

     

    Bare husk på at om du skulle få flyttet dette, så vil fremdeles kablene bli liggende nede i bakken. Og tv-kabler ligger gjerne veldig ‹‹grunt›› og er fort gjort å kappe med en spade, da de kan ligne på røtter og ikke tåler så mye, og det er kostbart.

    Så bestill gravemld, og få peilet hvor kabler ligger FØR du begynner å grave, er du riktig uheldig så kan det også ligge andre strømførende kabler i den samme kabeltraseen (kanskje både høyspent og lavspent), så spør først og grav siden.

    Nå er ikke jeg så god i slike ting, men når jeg gikk in på seeiendom.no så kom det hvertfall fram at det var tinglyst. Eller mente du at jeg må finne ut om lyktestolpen/tvboksen er tinglyst?

    Vet du hvem jeg må kontakte for å spørre er det strømselskap eller er det kommunen som har med det å gjøre?

     

    Også er det vel ikke sånn at man må stå med spade å grave opp boksen selv det gjør vel de som er ansvarlige for stolpen og boksen?

    Jeg vil igrunn ikke ha noe problem med å ta regningen av flyttinga såfremt det ikke koster flere titusener, men dersom jeg har loven med meg i at den kan flyttes på selskapenes reging så ønsker jeg jo helst det.:)

  11. Har kjøpt et hus og jeg ser at det står både en lyktestolpe og en tvboks inne på tomten (ca0.5-1m inn), jeg tenkte å sette opp hekk og ønsker selfølgelig å bruke mest mulig av den tomten jeg har kjøpt.. så vil det være mulig å fått noen til å flytte/fjerne dem? Noen som har vært borti lignende før?

×
×
  • Opprett ny...