Gå til innhold

CMOTDibbler

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CMOTDibbler

  1. Hei. I helga fikk jeg høre en vits som var ganske morsom. Men var ikke akkurat edru, så jeg husker ikke så mye av den :blush:

     

    Dette er det jeg husker av den:

     

    Tror den startet med "det var en gang to", og den fortsatte slik med "tall"(en to tre fire femte seks sjuende osv.) opp til tyve. Det eneste jeg husker konkret er at det var noe med "sin femten år gamle sønn".

     

    Hvis noen kan denne vitsen og kan skrive den her, så hadde jeg vært takknemlig.

     

    :thumbup:

  2. Leste i Illustrert Vitenskap for en stund siden om en dings som kan peile små RFID-brikker som kan settes på tingene dine. Helt opp til 100 meter, og da er brikkene på størrelse med frimerker (nesten like tynne, og mindre også). Tror peileren kostet rundt 1000 kroner, og den hadde en slags skjerm.

  3. Jeg byttet nettopp ut hovedkortet og min gamle Athlon 2500+ med et nytt hovedkort med en Athlon 3500+ 64-bitsprosessor. Skulle tro det gjorde ting bedre, men jeg merket at maskinen ble langt tregere. Spill hakket mye mer enn med den gamle prosessoren. Da jeg så inn i BIOSen stod frekvensen på 200MHz. Er det noe annet jeg må stille på? Burde jeg innstallere skjermkortdrivere på nytt?

  4. Jeg tenker prisen på HDTVapparater i likhet med LCD-skjermene vil synke betraktelig om noen år. Rundt prisen hvor vanlige mennesker uten spesiell interesse for det likevel kan kjøpe en slik TV. Det er slik markedet fungerer.

     

    Jeg synes selv lav oppløsning er et irritasjonsmoment når en spiller på en stor skjerm. Det er veldig vanskelig å se objekter som befinner seg et stykke unna, detaljer, eller se forskjell på dem. Crappy divx-filmer som ser rett ille ut på dataskjermen min blir helt grei på en vanlig TV.

  5. Med ingenting å tape, prøver jeg meg på Rufatis forslag. Jeg har et dårligere G-Force-kort liggende. Vil jeg altså kunne rette på skaden på Radeon-kortet? Kortet fungerer heller ikke lengre med original vifte.

     

    Jeg tok ikke særlig hensyn til å fordele trykket på overflaten av kjernen. Kanskje skrudde jeg halvveis på den ene siden, så halvveis på den andre, så resten på den ene og resten på den andre.

     

    Må jeg avinstallere Radeon-driverne i tilfelle ting går galt og jeg må bruke G-Force-kortet?

  6. Da kan varmeproblemer utelukkes. Jeg demonterte kjølinga raskt, og prosessorkjerna på kortet var overraskende bra kjølt. På det første bildet kan dere se området som den nye kjøleren dekker på oversiden. Rammen rundt er nevnt i instruksjonsboka, men den blir ikke nevneverdig varm. Rambrikkenne var helt kalde. Jeg satte på originalvifta, og grafikken var fortsatt like rar. Originalvifta dekker heller ikke rambrikkene.

     

    Så da antar jeg at jeg ødela kortet med skrutrekkeren som glapp. Jeg kunne ikke finne noen skader på kortet etter den, men det er vel ikke noe gressklippermotor jeg skrur på.

    post-41503-1136733739_thumb.jpg

    post-41503-1136733754_thumb.jpg

    post-41503-1136733768_thumb.jpg

  7. Jeg har installert et vifteløst kjølesystem på skjermkortet mitt, et PowerColor Radeon 9800Pro. Det var veldig vanskelig, og jeg var kanskje litt hardhendt med kortet noen ganger. Når jeg satte det inn igjen, fant jeg rosa striper enkelte steder i windows (se vedlegg rareting.png). Jeg var da redd jeg hadde ødelagt skjermkortet mitt og startet et spill. Det var et rot, se det andre vedlegget.

     

    Kan jeg få en bekreftelse på at det er hardware som er defekt, og ikke drivere? Jeg vil nødig installere driverne på nytt..

    post-41503-1136727052_thumb.png

    post-41503-1136727091_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...