Gå til innhold

Tuss999

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

Innlegg skrevet av Tuss999

  1. Jeg ble truffet bakfra på en parkeringsplass når jeg stoppet for en fotgjenger i fotgjengerfeltet foran meg. Det var veldig travelt så farten til begge bilene var lav (gangfart). 

    Bilen min fikk kun noen overfladige riper som bare er synlig i riktig lys. Ryggesensoren falt også av, men det gikk fint å klistre den på igjen. Jeg tok det derfor med ro og sa at jeg mest sannsynlig ikke kom til å kontakte forsikringsselskapet med mindre jeg fant større skader når jeg kom hjem. Jeg prøvde å få han til å fylle ut skademelding på stedet, men han han sa han ikke hadde det og at han hadde dårlig tid, så jeg tok bare noen bilder og skrev ned telefonnummeret hans. Jeg fant aldri noen større skader, og tenkte derfor ikke mer på det. Han kjørte en større SUV med en støtfanger foran grillen som hadde en liten ripe (ca. 10 cm lang) hvor han traff bilen min.

    Når har jeg fått vite at han har kontaktet sitt forsikringsselskap og oppgitt at jeg har rygget på han. Jeg må derfor sende inn skademelding. Jeg har aldri vært i en ulykke før og heller aldri brukt forsikringa mi så er usikker på hva som skjer videre. Er det bare ord mot ord? Vil forsikringsselskapet tro på han fordi han rapporterte uhellet når jeg ikke gjorde det? Hvordan kan de egentlig bestemme hvem som har skyld? Vil de hente opptak fra evt. kamera på parkeringsplassen i hverfall?

    Føler meg dum nå som prøvde å være snill...

     

  2.  

    Som sagt synes jeg det virker interessant, uten at jeg kan sette meg dypt inn i det da jeg ikke kan noe om det heller. Når det kommer til datateknologi, er det mest gaming jeg kjenner til...

     

    Jeg lurer bare på om det er mulig for en som meg å ta disse utdanningene uten noe forkunnskaper, eller at man allerede må kunne det grunnleggende?

     

    Begge kan tas uten forkunnskap. Ser ikke helt poenget med å bruke mye penger på Westerdals, når du kan få en tilsvarende utdannelse på HIOA. 

     

    Går selv informatikk på UiO, og er godt fornøyd med faglig kvalitet og sosialt miljø. Ser at de komrmer med en ny linje til høsten kalt "Informatikk: digital økonomi og ledelse", og denne linjen tror jeg kommer til å bli populær. Fagsammensetning ser ut til å gi deg bra tyngde i informatikk, samt en god innføring i øk/adm.

     

    Uansett, sjekk om du trives med programmering og om du har en viss teft for det. Start med et greit språk (anbefaler Python), og løs noen enkle oppgaver. Hvis du planlegger å gå i gjennom en av utdannelsene du nevner uten teft eller interesse for logisk problemløsning (som jo matte er), tror jeg du bør tenke deg om.

     

     

    Takk for svar! Men tror du jeg vil ha gode jobbmuligheter med kun en bachelorgrad innen anvendt datateknologi? Ser forøvrig at man ikke er nødt til å ta noe annet enn grunnleggende programmering, så om det ikke er for meg kan jeg unngå det. Men da lurer jeg også på hva slags jobbmuligheter det finnes innen IT om man ikke kan programmere?

  3. Jeg har sett på Anvendt datateknologi ved HiOA og E-business ved Westerdals, og lurte på hva som er best å studere med tanke på jobbmuligheter (har lest at anvendt datateknologi er svadautdanning?). Noen som vet om det vil være enkelt å få relevant arbeid i England med disse utdanningene?

     

    Jeg er elendig i matte (P-matte nivå), som kan bety at jeg ikke er så logisk anlagt - eller bare mangler interesse. Jeg har heller ingen forkunnskaper innen IT. Hvordan blir det for meg å ta disse utdanningene? Har noen erfaring med å ta et slikt studie og starte helt grønt, uten noe forkunnskaper i det hele tatt?

     

    Jeg syns begge studiene virker interessante, men om jeg mest sannsynlig kommer til å slite hardt og samtidig ikke få relevant og greit betalt arbeid etter, så tror jeg ikke det er aktuelt.

     

    En siste ting, kvoterer de inn jenter?

  4.  

    Jeg har veldig lyst til å studere i England, men samtidig er en studiegjeld på rundt 700 000 kroner (eller mer?) skummelt. Hvert fall med tanke på at jeg ønsker en sosionomutdanning som betaler dårlig. 

     

    Er det noen som har erfaringer rundt dette? Er det helt på trynet å søke jobb i England etter endt studie da det er dårlig betalt der?

    Det høres mye ut, men om du setter det i forhold til et boliglån, som er mye mindre gunstig, er det ikke helt galt. Det skal jo betales ned over 20 år. Om du trives veldig godt i UK, ville jeg sagt at du kan søke jobb her, men du vil ha en lavere levestandard her enn i Norge, spesielt om du jobber i distriktene. Sosionomer jobber vel stort sett i det offentlige, og dette er bedre betalt i Norge enn her. 

     

     

    Tror jeg er nødt til å velge en annen studieretning som fører til høyere lønn isåfall.

     

     

    Er det noen som vet hvor lett det er å få jobb i England med norsk høyskoleutdanning innen HR/administrasjon og ledelse? Om man også utveksler til et universitet i England i løpet av studietiden.

  5. Jeg har veldig lyst til å studere i England, men samtidig er en studiegjeld på rundt 700 000 kroner (eller mer?) skummelt. Hvert fall med tanke på at jeg ønsker en sosionomutdanning som betaler dårlig. 

     

    Er det noen som har erfaringer rundt dette? Er det helt på trynet å søke jobb i England etter endt studie da det er dårlig betalt der?

  6. Noen som vet om det er mulig å starte første året av en bachelorgrad i England, for så å fortsette andre og tredje året ved en høyskole eller et universitet i Norge? Evt. omvendt - første året i Norge, og de to siste i England? Har lest overalt på nettet, men finner kun utvekslingmuligheter over et par måneder. 

     

    Studiet det gjelder er sosionomutdanning/sosialt arbeid/social work om det er viktig.

     

    Og er det noen som har studert social work i England, for så å fått jobb i Norge? Må man ta ekstrakurs i norsk juss/NAV for å i det hele tatt bli vurdert av arbeidsgivere?

  7. Takk for svar.

     

    I linken står det:

     

    • Du har nok penger til å klare deg selv og forsørge eventuelle familiemedlemmer du skal ha med deg til Norge. Hvis du er enslig, må du vanligvis ha minst 179 748 kroner i året før skatt. Hvis du har familiemedlemmer som du forsørger, må du ha mer penger enn dette. Pengene kan for eksempel være penger på konto eller pensjon. 

    Betyr dette at siden han ikke har egen inntekt så har han ikke lov til å oppholde seg i Norge? Eller teller min inntekt som vil forsørge han? Isåfall, gjelder fortsatt beløpet på 179 748 kr for begge?

  8. Jeg har lest reglene om opphold i Norge på nettet, men er fortsatt usikker på situasjonen min.

     

    Kjæresten min er fra England, og bor der nå. Kan han flytte inn til meg og oppholde seg i Norge uten å være i arbeid eller studier så lenge jeg forsørger han? Han tar nettstudier hos en skole i England, så planen var at han kunne gjøre det her i Norge da jeg kan forsørge oss begge. Han vil ha ingen form for inntekt. Er dette lov? Hvis ja - hvor lenge?

×
×
  • Opprett ny...