Gå til innhold

ahrain

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ahrain

  1. Skal rulle ut VoIP til 7 klienter nå, og kikker på ulike PoE switcher for å slippe adaptere.

     

    Den bør være rackmonterbar og ha 8-12 porter. 10/100 er helt ok, skal kun kjøres voip over den.

     

    De jeg har sett på (og som ikke har kostet skjorta) har i de fleste tilfelle ikke vært rackmonterbare og/eller bare hatt PoE på noen porter.

     

    Noen forslag?

     

    Jeg kan anbefale deg Cisco Catalyst Express 500-24PC, vi har en del av disse switchene på jobben som brukes til IP-telefoni. Switchen har dog flere porter enn hva du spør etter, men med tanke på utvidelser i fremtiden og pris-per-port så er ikke prisen så ille.

     

    Fordeler:

     

    * Kan monteres i rack

    * Enkel å konfigurere, støtte for SSL(https)

    * Har 2 x uplink (10/100/1000) BaseT + SPF

    * God ytelse, ikke hatt noe problemer med disse.

    * Mulighet til å aktivere/deaktivere POE per port, ved behov.

     

    Ulemper:

     

    * Er ikke vifteløs, men bråker ikke mye

    * Managed, men denne har heller ikke CLI støtte

  2. Vi bruker TDC en del på Fiber og Shdsl linjer, våre erfaringer er også gode. Konkuransedyktige produkter som svært sjelden er nede. Vi har vel hatt ca 3. timer en gang på 4 år pga strømbrudd.

     

    Godt å høre at det er flere som opplever TDC som en god og stabil leverandør, det styrker argumentene for å kanskje velge de som leverandør. Skyldtes nedetiden strømbrudd hos dere, eller hos TDC?

     

    Det TDC eventuelt skal levere til oss er en IP-VPN løsning som omfatter alle kontorene våre i Norge. Løsningen skal brukes til IP-telefoni, der vi benytter vår egen software-PBX som skal stå i TDC sitt hostingsenter, all utgående telefontratikk til det offentlige telefon-nettet vil gå ut via 2x ISDN PRI på 30 kanaler hver seg.

     

    Siden vi er et firma som jobber innenfor shipping/transport bransjen så er telefonen absolutt vårt viktigste verktøy, derfor er kan vi ikke akseptere nedetid, selv om 100% oppetid aldri kan garanteres.

  3. Firmaet jeg jobber for vurderer IP-VPN løsning fra TDC(Song), i den forbindelse vil jeg gjerne høre hvilke erfaringer andre har med Song.

     

    Jeg har vært borti lignende løsninger fra TDC Song (tidligere Song Networks, tidligere El-Tele) blant annet i aksessnettet til Bergen Kommune og Stavanger Kommune. Har også kontakt med Song i en del andre sammenhenger som leverandør av mørk fiber eller rutede tjenester.

     

    Infrastrukturen er solid, og selskapet er stort sett service-innstilt. Greie priser, stabil leveranse og normalt sett bra feilrettingstid. Vi som husker Telenor-tiden jubler fortsatt :)

     

    (Nostalgisk tilbakeblikk: 34 Mbps E3 coax fra Telenor: 250.000/mnd. 100 Mbps fiberoptisk fra El-tele: 48.000/mnd.)

     

     

    Takk for rask tilbakemelding!

     

    Jeg sitter også igjen med et inntrykk av at de har en solid infrastruktur, ikke bare i Norge, men i resten av norden også. I utgangspunktet var jeg litt kritisk til TDC, fordi firmaet jeg jobber for brukte TDC en stund tilbake på telefoni, de leverte ISDN PRI via radiolink.

     

    Løsningen fungerte visstnok ganske bra i starten, men etter hvert fikk vi store problemer og følte at vi fikk varierende service. Dette var lenge før jeg ble ansatt, så forhåpentligvis har det skjedd store forandringer hos TDC siden den gang.

  4. I bedriften jeg jobber for skal vi snart opprette et nytt AD domene, som alle klienter skal logges inn i. Oppsettet vi har i dag består av i alt 6 lokasjoner som er linket sammen via VPN.

     

    Slik oppsettet er per i dag består av at hver lokasjon kjører sitt eget AD domene, dette gjør administrasjonen tungvin for oss som skal administrere det, spesielt med tanke på personer som reiser mellom lokasjonene og skal ha tilgang til ressurser ved de forskjellige stedene. Dette kan selvfølgelig løses ved hjelp av trust mellom domenene, men vi velger heller å gå for en OU løsning.

     

     

    Det vi ønsker er å kjøre samme AD domenet over hele fjøla med en lokal DC ved hver av avdelingene. Det er snakk om 150-175 klienter som må meldes inn i det nye domenet, derfor lurer jeg på om det er noen av dere som har noen gode råd for hvordan man kan gjøre dette mest mulig smertefritt for oss og for brukerne?

     

     

    De fleste av klientene er bærbare maskiner, profilene til brukerne ligger lokalt, slik at disse må da flyttes over til de nye profilene som blir opprettet ved at brukerne flyttes over til det nye domenet.

     

    Har tenkt litt på om det er mulig å scripte dette ved hjelp av vb-script eller eventuelt et batch script, slik at man slipper å gjøre dette manuelt på 150-175 klienter.

     

    Noen som har stått overfor den samme problemstillingen som gjort noe liknende?

  5. Godt du fant ut av det, og som sagt: ipconfig /all for å finne ut hvilken server klientene mottar IP adresse fra :D Du har vært utsatt for et ganske så klassisk scenario.

     

    Det som er morsomt var at ipconfig /all viste riktig DHCP-server, men scope-verdiene endret seg støtt og stadig. Jeg fant ut av problemet først når jeg skrudde av DHCP-server tjenesten på windows 2000 server maskinen og plutselig fikk ip-adresse fra en annen server.

     

    Men som du sa, dette er et klassisk scenario!

     

    Takk for hjelpen :)

  6. For det første, du kan bruke ipconfig /all på klientene for å se hvilken DHCP server de fikk IPadressen fra. Videre skal du være klar over at du ikke bare har scope options, men du har server options også. Og til slutt: Det kan være en idé å forberede seg på å gå vekk fra Windows 2000 Server, det er ikke så lenge til support er en saga blott på Windows 2000.

     

    Takk for svar!

     

    Jeg har kjørt iptables /all på klientene, det er riktig DHCP-server de får ip-adresse fra. Når det gjelder Server Options så skal ikke dette være nøvendig, da det er Scope Options som gjelder det gitte scopet jeg har problemer med, Server Options gjelder for alle scope.

     

    Helt enig i at det er på tide å få ut Windows 2000 Server, dette ligger i planene for det kommende året, men i mellomtiden må jeg ha en fugerende DHCP server som deler ut riktig Scope Options.

     

     

    Har slettet det gamle scopet som ikke fungerer, for så å sette det opp på nytt i håp om at riktige DNS-servere skal deles ut til klientene.

  7. Vi har en windows 2000 server i bedriften jeg jobber for, som fungerer som DHCP-server. I det siste er det blitt gjort en del endringer i infrastrukturen vår, blant annet er et par gamle DNS-servere blitt faset ut. Derfor er det blitt gjort endringer i DHCP-scopet, blant annet er DNS-server listen i "Scope Options" blitt oppdatert.

     

    Problemet er at klientene fortsatt mottar leaser med den gamle DNS-listen, dette gjelder også nye maskiner i nettverket som ikke har tidligere leas. Hvis jeg kjører en "ipconfig /flushdns" og "ipconfig /registerdns" får jeg den riktige rekkefølgen.

     

     

    For å kvitte meg med dette problemet har jeg prøvd å slette alle leaser, først etter at DHCP-tjenesten er avslått også startet tjenesten igjen, men det ser ikke ut til å fungere.

     

    Jeg har også en teori om at leastiden som er satt til 4 dager gjør at mange maskiner ber om den samme leasen, og at det å sette ned leastiden vil kunne "tvinge" maskinene til å be om en ny leas.

     

     

     

     

     

    Er det noen som har vært borti dette problemet før?

  8. sikkert dumt spørsmål, men har lyst til å sette opp mrtg på linja mi hjemme, men slik jeg har sjønt det må den enheten man skal lytte av støtte smnp, støtter linksys sine rutere dette?

    Evt får man støtte for det viss man installerer 3 parst firmware (dd-wrt)?

    9632055[/snapback]

     

    Ja, Linksys støtter SNMP, hvert fall med dd-wrt, husker ikke om orginal firmware støtter dette. :)

  9. Hardware.no har en ledig stilling som lærling fra og med høsten 2007. Fullfører du VK1 IKT-driftsfag i vår og har interesse for data bør du lese videre!

     

    Hardware.no har hatt lærlinger i bedriften siden 2003, og hver høst ansetter vi en ny lærling. Som lærling vil du være med å videreutvikle alle våre nettsider, blant annet Amobil.no, Diskusjon.no, Gamer.no og Hardware.no.

     

    Følgende kvaliteter vil bli vektlagt hos deg som søker:

    - Fullført VK1 IKT-driftsfag

    - Interesse for datateknologi

    - Kompetanse på Linux

    - Erfaring med ett eller flere av disse emnene: PHP, MySQL, XHTML, CSS

    - Pliktoppfyllende og moden

     

    Send inn din søknad med CV til oss på e-post til [email protected] innen fredag 16. mars.

     

    Du kan lese lese hele stillingsutlysningen på Hardware.no.

    8036915[/snapback]

     

    Hei, dette høres ut som en utrolig spennende jobb!

     

    jeg har et lite spørsmål, kan annen utdanning innenfor IT kompensere mot VK1 IKT-driftsfag?

    Har snart gått 2 år på Noroff, 1 år med "Nettverks og systemadministrator" og i år går jeg "Digital sikkerhet og etterretning". Har også gått allmennfaglig på vidregående med fordypning i IT.

    I tillegg har jeg flere års erfaring med Linux, samt ganske god kjenskap til PHP,MYSQL,XHTML og noe CSS.

     

    Har også vært med å drifte større nettverk på dataparties, vært å nevne er DigiLab. (http://www.digilab.no)

     

     

    Mvh Glenn Brekke / Student ved Noroff Oslo

  10. øh, tekstuerer?

    det er vel en del av mapping.

    man laker en boks og så stapper man ett bilde på denne boksen igjen.. også kalt bumpmapping

    5428335[/snapback]

    hmmm. Jeg husker bare godt at jeg spilte på noen uk-servere på cs_assault hvor det var reklame for de som hostet serverene. Selve reklamen "snudde" seg etter spilleren, så man kunne til en hver tid se hva som stod på "plakaten".

  11. Vi hadde en guide her å forumet her, men av en eller flere grunner har den blitt fjernet (sammen med flere guider).

     

    Men fortvil ikke, the world wide web har mange fine guider bare du søker en smule fornuftig.

     

    Men jeg tror fremdeles du mener disse reklamene som boomtown og diverse servere holder på med. Sist jeg sjekket brukte man ikke spraytags for å reklamere for noe.

    5427875[/snapback]

     

    Ja, jeg mener den typen reklame slik som boomtown bruker :)

  12. Takk for innleggene!

     

    Ønsker i utgangspunktet en "boks" i stedet for en PC, slik at man evt. kan ha en serviceavtale på den. Er ingen i den daglige driften som er teknikkere på dette nivået, som enkelt kan gjøre service på en linux maskin.

     

    Formulerte meg nok litt dårlig angående linjetype, men slik det ser ut i dag så vil vi nok gå for en 4Mbit SHDSL (Telenor eller BlueCom) som en start, men muligens går over til fiber etter hvert hvis behovet for båndbredde øker. I utgangspunktet behøver vi en blokk med 8 eller 16 eksterne IP'er.

     

    Hvordan er det med SHDSL, blir det levert på ethernet fra alle, eller kan det være PPPoE her også?

    5195061[/snapback]

     

    Jeg er litt usikker på hvordan det er med SHDSL sett i forhold til PPPoE, men jeg veit at f.eks Catch sin SDSL løsning ikke benytter seg av PPPoE. Dere får forhøre dere litt rundt og finne den ISP`en som kan oppfylle deres krav. Men jeg veit hvert fall at Catch leverer skikkelig stabile og bra linjer. Har også hørt at de er gode på kundeservice, som også er en viktig faktor.

     

    Mvh Glenn Brekke

  13. Vi er 2-3 bedrifter som skal flytte sammen i et lokale, og ønsker å dele en internett linje. Hver bedrift skal få hver sin eksterne IP adresse, og ha sin egen VPN bredbåndsrouter (med NAT+DHCP). Bak denne skal firmaets PCer være plassert.

     

    Eksempel (1.2.3.x er eksterne statiske IP adresser, tildelt av ISP):

     

    "Modem"

    |

    ---  VPN (1.2.3.1)

    |

    --- VPN (1.2.3.2)

    |

    --- VPN (1.2.3.3)

     

     

    Hvis "Modem" er et Telenor Bedrift ADSL abonnement, så betyr det at det er PPPoE. Da må det stå en boks etter modemet som dekoder PPPoE og switcher dette til VPN routerne. Det skal ikke være noen DHCP/NAT her, alt av pakker skal routes videre. Det som kan være av interesse er mulighet for trafic shaping.

     

    Noen som kan foreslå hva vi behøver...? Er veldig grønn når det gjelder ting som gjelder statiske IP'er og i det hele tatt hva som skjer på utsiden av en bredbåndsrouter.

     

    Takker for all hjelp :)

    5192355[/snapback]

     

     

    Hei! Leste igjennom innelegget ditt og fikk noen idèer. Når det gjelder ADSL og statiske iper så veit jeg at telenor har noen forskjellige løsninger. Men derimot å sette opp en løsningen med en fibertilkobling er mye lettere. Da slipper dere å tenke på autentisering i det hele tatt(PPPoE/PPPoA, og routingen av ip addresser er ikke noe problem. En enkel linux boks som kjører ip_forwarding og har to nettverkskort vil kunne utføre denne jobben på en ypperlig måte. Den vil da fungere som en hoved-router og det kan også kjøres firewall og IDS på denne som overvåker all nettverksaktivitet. Linux boksen vil nesten virke som en "transparent router", all trafikken vil bli dyttet rett igjennom. Si dere da får tildelt 4 eksterne ip adresser så sette dere opp VPN routere med hver sin eksterne ip-adresse. På VPN-routerene kan dere sette opp NAT/DHCP for hver bedrift. Tanken blir da at hoved-routeren(i dette tilfelle en linux-box) kjører en firewall som filtrerer det meste av trafikken, mens hver av VPN-routerene også kjører hver sin firewall som går litt mer i dybden.

     

     

    Oversikt

     

    ISP/Fiber -> Linux router(firewall) -> (ekstern ip)VPN1 -> dhcp/nat -> klienter

    (ekstern ip)VPN2 -> dhcp/nat -> klienter

    (ekstern ip)VPN3 -> dhcp/nat -> klienter

     

    Traffic-shaping og andre tjenester kan kjøres på Linux routeren, det er en stor haug med muligheter når man bruker en linux-løsning på hoved routeren.

     

    En fiberlinje på mellom 5 - 10mbit vil være en grei løsning når det er snakk om 3 bedrifter. Nå veit jeg ikke åssen bedriter det er snakk om, noen trenger mer båndbredde enn andre.

     

    Håper dette har hjulpet dere litt på vei :)

     

    Mvh Glenn Brekke / NSA Noroff Oslo

  14. Du må sannsynlig ha et bedre trådløst nettverkskort. Men så spørs det om det finnes andre krypteringstandardere enn WEP da. Og jo høyere kryptering du bruker jo dårligere er ytelsen (men det er jo ikke sikkert at du merker noen til dette avhengig av bruken)

    5188901[/snapback]

     

    Ja, det finnes andre krypteringsstanderer. Den mest kjente etter WEP er nok WPA (WiFi Protected Access), denne standaren er sikrere enn WEP og i mitt tilfelle bydd på mindre problemer. Så alle dere som har AP`er som støtter WPA, bytt ut WEP. NB! SP2 må være installert for å at denne standaren skal kunne benyttes.

  15. Hei,

     

    Jeg trodde det var nok å endre hosts-fila der det står 127.0.0.1 localhost til en annen adresse, men dette var tydelig ikke nok. Dersom det i det hele tatt er mulig, kunne jeg tenke meg å midlertidig endre localhost-peker til å peke til en annen server i nettet.

     

    Til tross for at hosts-fila nå har 172.x.xx localhost så får jeg "Reply from ::1: time<1ms" i CMD-prompt når jeg pinger "localhost".

     

    Er dette mulig å få til?

     

    Takk

    Hei!

     

    "localhost" vil alltid peke til 127.0.0.1, det er ikke mulig å peke den mot noen annen maskin. Hva skulle hensikten vært uansett, om det hadde vært mulig?

  16. Hei!

     

    Jeg skulle hjelpe en kompis med å sette opp en bredbåndstilkobling. Jeg har aldri gjort dette før, men prøver å hjelpe han iom at jeg har mer erfaring med data.

     

    Han har fått abonnement fra Catch, og eneste instrukser han har fått fra dem er en oversikt for ip-adresser som han skal bruke.

     

    Det jeg er usikker på, er hvor de forskjellige adressene skal skrives inn i forbindelse med oppsetting av bredbåndet.

     

    Han har fått fem ip-adresser, disse er:

    host

    netmask

    gateway

    broadkast

    net

     

    Netmask- og gateway-adressen er grei. Er det host-adressen som er hans ip-adresse og hvor skal de to siste skrives inn?

    Hei!

     

    Her kommer en liten forklaring på de forskjellige adressene du har fått tildelt fra Catch:

     

    Host: Dette er ip-adressen som skal brukes på maskinen.

    Netmask: Masken til ip-rangen, denne blir automatisk satt om det er en maskin som kjører windows.

    Gateway: Adressen til routern som skal brukes. "Veien ut på nettet".

    Broadcast: Settes også automatisk i windows.

  17. Jeg har akkurat fått tak på en gammel HP NetServer 5/60. Denne maskinen opererer med 5 SCSI disker på et gammelt Adaptech 7700 SCSI-adapter. Problemet mitt er at jeg får en feilmelding mitt under installasjonen av FreeBSD 4.7 der det står følgende; "Panic: non-maskeble interrupt", installasjonen ser ut til å gå helt fint, men plutselig spretter denne feilmeldingen opp. Noen som har hatt et lignende problem, eller vet hva problemet kan være? Selv tror jeg det er diskene som har et lite sync problem.

     

     

    Glenn R. Brekke - ahrain; [email protected]

  18. Hei :p

    Jeg lurte på om noen vet hvordan mann skal oppbevare pcen sin der? Siden det varer i 3 dager? Er det noen oppbevaringsskap der som mann kan bruke? For mann må vel ikke drakse på alt utstyret frem og tilbake hver dag? :-?

    Noen som har litt greie på hvordan det foregår, så er det veldig fint om dere svarer meg :wink:

     

    Takk for alle svar :p:p

     

    Jeg må seriøst si at jeg har problemer med å ta denne posten seriøst. Altså hva har oppbevaringsskap med en pc å gjøre? Altså så lenge man låser pcen sin hver gang man går ifra den over lengere tid, så tror jeg ikke dette vil være et stort problem.

     

    Med Vennlig Hilsen

     

    Glenn R. Brekke - ahrain - Infocrew OsloLan 03

×
×
  • Opprett ny...