Gå til innhold

Grimmy

Medlemmer
  • Innlegg

    502
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grimmy

  1. Kjenner jeg nesten blir litt hektet på alle disse Kickstarter-prosjektene... Jeg har til nå støttet: Double Fine, Leisure Suite Larry, Wasteland 2 og Grim Dawm, men vurderer også Jane Jensens Pinkerton Road prosjekt. Keep it up gamer.no, det er flott at dere finner og skriver om disse prosjektene når de dukker opp. Gøy at det nå er mulig å likevel få spill som har blitt litt "glemt" i bransjen.

  2. Selv om jeg på mange måter er en Microsoft fanboy, så skal jeg være enige med de som sier at èn versjon er nok.

    Det er tross alt et klient operativsystem, og forskjellige utgaver er bare forvirrende.

     

    Dersom man går litt i detaljene her så blander nok mange hva som faktisk er forskjellig mellom versjonene; BitLocker? Remote Desktop (host)? Aero, Windows Media Center? osv osv.

    Lisensmessig er det også dumt, man sier f.eks. at Windows Enterprise er for bedrift mens Windows Ultimate er for privatmarkedet - et nytt produkt hvor bare lisensen er forskjellen? Og når man først går inn på lisenser, uff nei... glem at jeg sa det...

    I tillegg har man også 32-bit/64-bit/ARM.

     

    Windows er et flott produkt, men versjonene og lisensieringen er utrolig rotete og forvirrende. Skulle ønske Microsoft hadde hatt baller til å gjøre noe med dette.

     

    Microsoft har vel ikke offisielt utalt seg om hvilke versjoner Windows skal komme i, så det er fremdeles håp.

  3. Du har fått råd om hva som bør gjøres, så det er opp til deg å gjennomføre det.

     

    1. Ta sikkerhetskopi av det som er viktig for deg (dokumenter, bilder, filmer, save games, osv) til en ekstern kilde (usb-harddisk, minnepinne, dvd...)

    2. Installer Windows på nytt

    * Start maskinen fra Windows 7 DVDen din

    * Under installasjonen velger du "custom install" - ikke upgrade

    * Nå får du muligheten til å slette partisjonene ved å velge "advanced" eller noe i den dur

    * Du kan forsåvidt slette alle partisjonene, så velge å installere Windows på den upartisjonerte diskplassen. Windows vil da opprette en systempartisjon (ca 1-200 MB) og installere Windows 7 på den gjenværende plassen.

     

    Da er det bare å trykke next next next ...

    Når Windows er installert, må du sørge for å få inn alle driverne, og et antivirus program før du legger tilbake data.

     

    Her er en guide til installering av Windows 7:

    http://www.techtalkz.com/windows-7/514412-windows-7-installation-guide-tutorial.html

     

     

    Lykke til

  4. Svaret på ditt første spørsmål er ja, det finnes antivirusprogramvare i MSI-format.

    Svaret er også ja på ditt andre spørsmål, du kan f.eks. bruke startup skript, WPKG, SCCM, rulle ut et sysprepet OS med AV, det er mange muligheter her...

     

    Konkret hvordan du skal løse denne oppgaven for bli opp til deg selv. Et hint kan være å søke etter et gratis antivirusprogram og legge til stikkordet "silent install".

  5. For å starte Windows Update, trykker du på startknappen nede vil venstre hjørne. Der har du et felt hvor du kan skrive, skriv "Windows Update". Så skal det komme som et alternativ.

     

    Alternativt kan du trykke på windowsknappen + R, på tastaturet

    lim inn dette "%windir%\system32\wuapp.exe startmenu" uten ""

    trykk OK

     

    I Windows Update må du trykke på "Check for Updates", så ser du om den finner noe.

     

    Og hvordan du ser om du har noen shell extensions til Windows Explorer i ShellExView, det er det programmet viser - så det du ser er nettopp det ;)

    Du er på jakt etter shell extensions som ikke burde eller trenger å være der, som kan være ustabile. La oss f.eks. si at du finner noe fra nVidia der, eller fra 7-zip, så kan du forsøke å disable de for å se om det hjelper.

     

    Er det forresten bare Windows Explorer som henger, eller henger andre programmer og når det skjer?

  6. Har du noen programmer som integrerer seg inn i Windows Explorer? f.eks. et antivirusprogram, komprimeringsprogram(winzip, winrar, 7-zip mm..) eller andre programmer?

    Da kan du forsøke å deaktivere shell integrasjonen og se om problemet løser seg.

    Her er et program som kan hjelpe deg med å se hvilke programmer som integrerer seg, hvor du også kan velge å deaktivere den funksjonen:

    http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html

  7. Det er så flott at så mange er villig til å hjelpe deg!

    Jeg sitter bare her og måper sjokkert over at du har brukt litt over 23 000 kr på en maskin du ikke har peiling på hva inneholder :o . For meg virker det heller ikke som om du har erfaring med å sette opp en PC hverken når det gjelder software eller hardware. Det skremmer meg derfor litt at du roter inni kabinettet på denne PCen som du har brukt så mye penger på, og jeg håper derfor at du ikke ødelegger den f.eks. med statisk elektrisitet.

  8. World of Warcraft er noen år gammelt nå, men her har du systemkravene til spillet:

    http://www.worldofwarcraft.com/info/faq/technology.html

     

    Du har med andre ord for god CPU, for godt skjermkort, mens minnet treffer akkurat på hva som er anbefalt.

     

    Her har du altså mulighet til å spare penger på å velge eldre/dårligere komponenter for å spille WoW. Penger som kan brukes for å holde abonnementet levende enda lengre ;)

  9. Herlig at det finnes folk der ute som myhken, og at de fleste som svarer på de to postene han har gående om dette temaet støtter han. Jeg har ofte erfart på diverse forum at folk tar for lett på software som et produkt, at de ser det som mer logisk å betale for en harddisk enn innholdet på den.

     

    Hyggelig at vi her ser at arbeidet hans bærer frukter, og at både selgeren og noen kjøpere tar det alvorlig og ønsker å gjøre det rette.

     

    Godt jobbet! Vi ser mange gode folk med gode holdninger på forumet nå :)

  10. Selv om de skulle lansert verden beste spill, ville jeg aldri kjøpt det på grunn av DRM beskyttelsen. De gjør dette fordi de kan, noe vi ikke burde akseptere. Derfor er det å ikke leie/"kjøpe" spillene med denne DRM-beskyttelsen det eneste effektive virkemiddelet vi har.

     

    Hvis salgstallene synker, sammen med publisitet på hvordan kundene nekter å godta denne formen for DRM, så vil den forsvinne.

  11. På PCene dine, som ikke er servere, så skal de motta nettverkskonfigurasjon (ip, dns, gateway...) automatisk fra DHCP-serveren (som er på din router). Så dette trenger du ikke sette manuelt på de, det gjelder bare serverne dine.

    Da skal PCene virke både hjemme, på skolen og andre steder uten noe ekstra magi.

     

    Når det gjelder fordeler med å knytte PCer til domenet, så er det neppe et kort svar på det.

    Hvis en PC er med i et domene, så kan domene styre PCen ;) PCen dine havner da i Active Directory, hvor du kan ha Group Policy Objects som konfigurerer nesten hva som helst på PCen.

    En annen ting, er at du oppretter brukere på domenet ditt (Active Directory), og da kan disse konti brukes på alle maskiner som er i domenet ditt.

    Hvis du ikke har noen spesielle kunnskaper om dette, så ville jeg latt vær å bruke det. Det er et hav av konfigurasjoner og mye å ta hensyn til, det blir fort veldig komplisert og spesielt unødvendig i din sammenheng.

     

     

    Det høres egentlig ikke ut til at du har noe som helst behov for en domenekontroller, det er ikke akkurat noe som er vanlig å kjøre privat. Det er noe som brukes i bedriftsmiljø og testlab'er for å styre maskinen i maskinparken.

     

    Til ditt bruk hvor du egentlig bare ønsker en filserver og kanskje kjøre noen webtjenester, så hadde du hverken trengt DC eller DNS server.

     

    For en vanlig privat bruker, så er det som oftest mer ønskelig at du selv har kontroll over din egen PC der og da. Uten at domenekontrolleren skal "sperre" noen instillinger som er satt i en GPO.

×
×
  • Opprett ny...