Gå til innhold

Jacobo

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jacobo

  1.  

     

    Hvor leste du dette? Jeg kan aldri tenke meg at det er direkte enkelt å gå over fra årsstudium til sivilingeniør. NTNU slo allerede hardt ned på interne overganger mellom ulike sivilingeniørstudier for noen år tilbake.

     

     

    Står litt om det her: 

    http://www.ntnu.no/studier/opptak/overgang

     

    Jeg fikk nå i vår innvilget overgang til sivlingeniørutdanning i fysikk og matematikk. Så det er da mulig.

     

    Hei 

    Kan du pliss beskrive hvorfor du valgte fysmat?

    Er det vanskelig studie?

    Må man ha talent for matte og fysikk for å klare studie?

  2. Nei, jeg kjenner ingen som jobber innen rådgivende virksomhet. Har inntrykk av at det er en mer naturlig yrkesretning for de som har en utdannelse som belager seg på offentlige prosjekter. For eksempel de som har gått bygg og miljøteknikk, osv. Det er godt mulig at de får større bruk for det de har lært. De som jobber direkte i industrien er på mange måter mer utsatt. Som jeg har nevnt tidligere, så bruker bedrifter svært lite ressurser på utvikling. En del arbeid blir også outsourcet til utlandet, og så ender man på en måte bare opp med å koordinere og styre fra en base i Norge. 

    Kan du fortelle litt om hvordan arbeidet for sivilingeniører er nå?

  3.  

     

    Nei, jeg kjenner ingen som jobber innen rådgivende virksomhet. Har inntrykk av at det er en mer naturlig yrkesretning for de som har en utdannelse som belager seg på offentlige prosjekter. For eksempel de som har gått bygg og miljøteknikk, osv. Det er godt mulig at de får større bruk for det de har lært. De som jobber direkte i industrien er på mange måter mer utsatt. Som jeg har nevnt tidligere, så bruker bedrifter svært lite ressurser på utvikling. En del arbeid blir også outsourcet til utlandet, og så ender man på en måte bare opp med å koordinere og styre fra en base i Norge. 

     

    Jeg jobber for rådgivende ingeniør, og det er helt klart flest fra bygg her. Sekundært fra energi og miljø og noen fra maskin. Ellers kan det jo finnes en og annen fra elektronikk/kyb, men dette er relativt få.

     

    Tror ikke jeg vet om noen fra de andre siv.inglinjene på NTNU; altså type data, kom.tek, marin, petroleum, kjemi, fysmat, etc. Finnes nok endel geologer noen plasser, men ikke hvor jeg sitter.

     

     

    Jeg gikk fysmat, og jobber som rådgiver, og er ikke alene, men det spørs nok litt hvilket felt det er snakk om.

     

    AtW

     

    Kan du fortelle litt om hvordan arbeidsmarkedet for sivilingeniører er nå?

  4. Lånekassen skriver at "eksamensresultater kan gi omgjøring fire år fram eller tilbake i tid" (1). Se link nr to for generelle vilkår for omgjøringslån.

     

    1) https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/Omgjoring-av-lan-til-stipend/eksamensresultater-og-omgjoring/#Beståttmer utdanning

     

    2) https://www.lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Hoyere-utdanning/Omgjoring-av-lan-til-stipend/

    Men jeg tok ikke opp omgjøringslån i det første året på grunn av jeg bodde hjemmet?

    Er det ikke sånn at det er bare poeng som jeg har fått når jeg har altså fått lån fra lånekassen som kan bare

    bli brukt til omgjøring av av lån til stipend?

×
×
  • Opprett ny...