Gå til innhold

hberg1

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hberg1

  1. 13 hours ago, Megaoctane said:

    Hei. har flyttet i nytt hus og her er det Get som leverer nett. Fikk tilsendt trådløs modem SAGEMCOM V3890. Jeg vil helst bruket egen ruter til å levere wifi og IP adresser.

    Hvordan kobler jeg opp disse?

     

    Enkleste er å koble deg direkte på Get router kablet og åpne chrome eller Explorer. Skriv inn følgende netverksaddresse hhtp://getmodem

    du får da Login  bilde. Under bruker navn skriver du home og under passord home.

    på bilde vil du se at menyen for «enable wireless» er merket med ”on“ trykk på on for å slå av.

    trykk deretter på “Apply“

    trykk deretter på logout for å avslutte

     

    du kan nå koble ditt egent modem til Get modemet med kabel. Du kan nå fortsette og direkte kable det du trenger til din egen router og bruke WiFi fra din egen router

  2.  

    Hvis man ikke finner noe da man søker etter nye ting, vil man jo ikke finne dem som har kommet under en paraply. Ingen kommer til å gå inn på hver enkelt leverandør for å finne noe. Derfor søkemotoren kom, for å gjøre det enklere.

     

    Så finner man ikke noe, kjøper man jo heller ikke.

    Ser en positiv ting som kan kanskje komme ut av dette. Folk må ut av sofaen og ut i butikken.

    Jo de som trenger bilder vet hvor de kan henvende seg og må i større grad gjøre det nå. Nemlig til byråene. 

    Tror du bare tenker på deg selv. Denne loven omfatter mye mer enn bare bilder.

    • Liker 1
  3.  

    Ganske imponerende mye du får for pengende hos power. Skal man lage en tilsvarende pc hos komplett med å kjøpe delene selv må du ut med omlag 11 500 kroner. Hvis en kamerat hadde ringt meg i morgen og sagt han tenker å bruke 10 000 kroner  på en gaming pc så er det power maskinen jeg ville anbefalt. Nettop fordi at 1070 byr på en betydelig bedre opplevelse i spill. Det er mye viktigere enn hvor flott maskinen ser ut for de aller aller fleste....

     

    Tilsvarende komponenter ligger på omlag 9500,- når jeg legger dem i handlevognen hos komplett, med 550W fremfor 300W, men uten Windows 10.

    Men W10 kan man strengt tatt installere, og bruke som vanlig, uten å kjøpe det.

     

    Jeg ville nok ikke vært så rask med å avskrive det å bygge maskinen selv. For noen, meg selv inkludert, er det noe helt annet når man får bygge den selv.

    Personlig så bygger jeg også selv for og få det akkurat som jeg ønsker. Men tråden handler om ferdig bygd PC og vinneren er fortjent etter de forutsetningene som ble gitt

  4. Jeg bygde PC i fjor høst (skylake) I7 6700k, 16 GB Ram, Vannkjøler, kabinett, Asus hovedkort, 1070 GPU, EVGA 750W PSU Gold, vifter osv. jeg lagde meg en ønskeliste hos komplett og så lagde jeg tilsvarende ønskeliste på prisjakt.no. Besparelsen ble på nesten 2700 kr inkl. frakt. jeg har per dags dato både rog strix hk og Maximus IX Formula hk  liggende inne på min liste hos prisjakt.no og Maximus kortet har allerede blitt noe rimeligere sidem det ble introdusert.

     

    Ser også at du ikke har nevnt noe om vifter (alt koster)

     

    Angående vente eller ikke vente på AMD, så kan det muligens lønne seg. Du må nok belage deg på slutten av mars/april for cpu/hk og sannsynligvis juni/juli før AMD's Vega kort for noen innvirkning på priser. Innen den tid er nok 1080 ti introdusert også.

     

    Som nevnt ovenfor, velg deg 2x8 GB RAM 3200-4000 så går du ikke galt.

  5.  

     

    Så å kjøpe en fx8350/8370 er egentlig bare bortkastet? På "papiret" er den jo en del sterkere enn den (fx6100) jeg har i dag.

    Uhm, ikke nødvendigvis. Det vil jo være en oppgradering ift FX-6100, og du slipper å måtte kjøpe hovedkort og RAM siden det du allerede har vil passe. Samtidig er 8-serien ganske gammel nå, så jeg vet ikke helt hvor mye jeg tør spå rundt hva du kan forvente i ytelsesøkning.

     

    Med det sagt: jeg tror heller jeg ville kjøpt en FX-8370 enn å kjøpe en Skylake-prosessor med passende hovedkort og RAM, og jeg tror heller jeg ville kjøpt Skylake enn Kaby Lake slik prisene og ytelsesforskjellen ser ut til å være nå. Jeg satte opp to forslag til en kompis i går; ett med i5-6600k og Z170-hovedkort, et annet med i5-7600k og Z270-hovedkort, begge med samme RAM (16 GB DDR4 3200 Mhz) og tredjepartskjøler, og de endte på hhv. 4500 og 5300 kr. Det er 800 kr prisdiff for det som effektivt ser ut som 300 MHz diff på stock klokk.

     

    hæ? fx8350/70 er bortkastet og ikke noe å satse på nå i det heletatt. og så påstår du at du heller ville kjøpt FX8370 enn skylake?  Jeg antar da at hvis jeg bygger et AMD bygg nå med FX-8370 så vil du stå ansvarlig og betale meg full pris om det kommer et nytt spill om et år som er cpu intensivt slik at jeg ikke klarer minimum 60fps på high settings. 

     

    Resten av forslaget er jeg med på bortsett fra å vente 6-8 uker slik at han eventuelt kan velge mellom AMD Ryzen og Vega eller eventuelt et godt skylake system.

  6. Du har ikke fulgt med i timen når det gjelder problemene med driveren til nvidia de siste årene! Uansett forum du leser verden rundt, så er det nvidia sine drivere som er i fokus! Om du har problemer med en driver fra nvidia, så vil du uansett aldri innrømme det! Du vil aldri klare å bortforklare problemene nvidia har med sine drivere! Det er for åpenlyst, og nvidia sine kunder er meget missfornøyd med driverene som failer gang på gang!

     

     

    Bygde min først PC ferdig for litt over 1 mnd siden. sitter et lite GTX 1070 kort der men ikke merket noe problem med driver :)

     

    har lagt merke til at RX 480 har fått ny driver slik at den er raskere. men Nvidia sine kort har også blitt litt raskere siden de ble lansert.

    Personlig håper jeg AMD klarer å gi NVIDIA konkuranse slik at jeg kanskje får kjøpt skjermkort billigere :D

  7. Kan noen gi meg et anbefalt HK, med en socket type som vil holde en stund

    Det er litt vanskelig å komme med en god anbefaling uten å vite noe mer om hva det skal brukes til og hva du forventer at kortet minimum vil ha. Ser at du har fått noen fornuftige svar allerede. X99 kort med 2011 socket og Z170 med skylake arkitektur er gode forslag. Om du finner Z170 interresant så ville jeg eventuelt ha ventet litt lenger å vurdert Z270 som er rett rundt hjørnet.

     

    Du spør bare om hk og socket, har du processor fra før?

  8.  

    Hvorfor 1060 over 480?

     

    Fordi 99,9% av spilla som finnes i dag er DX11, og de neste åra kommer DX11 til å være minst 90% av spilla. Siden 1060 er generelt bedre enn 480 i dx11, så ville jeg tro at de fleste har mere glede av gtx 1060. Altså 6GB versjonen. 

     

    For meg så er både 1060 og 480 for treige, så de er uaktuelle uansett.

    Fra nå av hører jeg bare på deg. Bare noen få uker siden jeg bygde min første PC, og jeg skulle ønske jeg hadde kjøpt 1080 istedenfor 1070

    • Liker 1
  9. Hei!

     

    Jeg kjøpte denne på elkjøp for en måned og EN dag siden of 50 000,-, hvem tenkte da vell på black friday..

     

    Nå kjører komplett.no den til 27 000,-.. Hvilke rettigheter har jeg? De reklamerer jo for åpent kjøp i 60 dager?

     

    Jeg har selvfølgelig kastet emballasjen, men jeg tenkte om jeg kjøper nytt fra komplett, og pakker tven inn i det (eventuelt bare bytte TV??), og leverer det tilbake til elkjøp, får jeg tilbake pengene da? 

     

    Det er jo kanskje verdt 2-3 timers bry for 23000kr..

     

    Takker for svar! Helst raskt! :)

    Det er bare å levere den til Elkjøp. De har ingen problemer med angre retten :)

  10. 1) Har du kobla disse rett?

     

    https://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/Carbide_500R/images/innercablecase.jpg

     

    2) Hvis ja, så må du ta ut skjermkort og ram. Du må teste en og en ting.

     

    Jeg fjernet ram og skjermkort og den startet opp og alle viftene startet opp. slo av og satte tilbake skjermkortet og alt var dødt igjen. Skiftet den hvite kabelen og satte inn den originale svarte kabelen som kom med psu og alt startet opp. skal koble til skjermen og se om den poster nå. så gjenstår det bare å laste inn win 10 og oppdatere drivere :)

     

    tusen takk for hjelpen  :)  :)

  11.  

     

    Hovedkortet da?

    Joda både 24 pin til hovedkortet og 8 pin til cpu er koblet til. ingen vifter starter og ikke vannkjøleren. får heller ikke ram led på?

    Jeg byttet også de hvite kablene med de originale for å sjekke at det ikke var kablene

     

    Virker som at hovedkortet ikke får strøm. Sjekket at 24pin sitter godt i PSU?

     

     

    ja 24 pinnen sitter godt. trodde kanskje at det var noe galt med psu men et grønt diode lys nederst på hovedkortet er på. Og  på strømmingangen på skjermkortet er det også en diode som lyser.

  12. Har du ikke koblet til strøm på skjermkortet ditt? Burde ha stått en kabel foran helt til høyre...

     

    Etter at bilde med skjermkortet var tatt koblet jeg til strøm både til hovedkort, cpu og skjermkort. det øverste bilde ser du den hvite kabelen som går til skjermkort og led lyset som lyser på skjermkortet.

  13. Jeg burde ha testet hovedkort med cpu og vannkjøler før jeg monterte noe inn i kabinettet.

    men jeg monterte selfølgelig alt inn før jeg prøvde.  

    Det jeg gjorde var å koble hovedstrømmen til PSU og slo på bryteren. Alt var stille ingen vifter startet, pumpa startet ikke, ram led lyste ikke. de eneste som lyste var "power led nede på hoved kortet og strøm led på skjermkortet (se Billde)

     

    Det jeg har er Asus Z170 Pro Hovedkort, I7 6700k, Corsair 2x8 GB Vengeance ram, H100i V2 vannkjøler, Asus GTX 1070 Skjermkort,  EVGA Supernova 750W G2 Gold

     

    Setter pris på all hjelp jeg kan få

     

    post-414161-0-33280300-1478628605_thumb.jpg

    post-414161-0-82219000-1478628700_thumb.jpg

    post-414161-0-68435500-1478628733_thumb.jpg

    pcbygg2.mov

  14. Da ville jeg heller brukt en 15" http://www.dynabel.no/bilstereo/subwoofere/subwoofere/15/digital-designs-redline-615-15-subwoofer-600-w#&variation=557800

    De fleste forsterkere klarer 3ohm, så det er nok ikke et problem ;)

     

    hæ... 1 stk dobbel 2 ohm blir som regel enten 1 ohm eller 4 ohm.

     

    går man ned i 1 ohm som de fleste monoblokker klarer får man mer effekt men trekker også mere strøm.

     

    vis du mener subben som har dobbel 4 ohm så blir det enten 2 ohm eller 8 ohm

  15. Når det gjelder Newegg så sender de ikke til Norge. Men som det er nevnt ovenfor, det tilkommer andre kostnader. jeg bestilte nettopp kabler og kabel kammer fra utlandet siden det var vanskelig å få hvite kabler som passer til evga psu'n samt at jeg ikke fikk tak i kabel kammer lokalt.

     

    (skulle gjerne sett litt mer utvalg lokalt )

×
×
  • Opprett ny...