Gå til innhold

V-S 86

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av V-S 86

  1. Hvilken størrelse på lagringsplass? Ser blant annet Elkjøp har noen varianter på lager (256 GB og 512 GB).

     

    Er et flott nettbrett, fikk min 11" 256 GB 4G i går og skal hente tastaturet til den i kveld. Valgte 11" da jeg synes 12.9 var i grenseland stor for mitt bruk.

     

     256 med 4g i space grey. Siste oppdatering jeg har fra der jeg har bestilt så får jeg den neppe før i romjulen eller på nyåret :/ (telenor... swap ;) rentefritt nedbetalt på 2 år)

  2. Til de som mener en ikke kan gjøre 3D CAD på ipad Pro

    Og mer vil nok komme.

    Ipad Pro har ikke støtte for mus fordi det ikke trenger det. Det er en annen måte å jobbe på. En forfriskende måtr etter min mening.

     

    Det finnes musikere som lager musikk på dem

    Youtuber som redigerer videone sine på den.

    Fotografer som redigerer bildene sine på den.

    Illustratører som gjør mye av arbeidst sitt på den.

    Industrielle Designere som designer produkter på den.

    CAD designere som lager 3D modeller på den.

    Os

     

    Selvsagt skulle en ønske det kom enda flere proffe apper, men det blir som å klage på at Revit ikke funker i Ubuntu.

    Alikevel skulle jeg gjerne sett både revit, fusion 360, solidworks, Xcode, photoshop, final cut pro etc etc.

  3. Det er forskjell på å erstatte laptop som et produkt og bruke en ipad pro istedenfor laptop. En forventer ikke at alle skal gjøre det. Men i bunn og grunn kan selv en vanlig ipad 2018 erstatte mye av det en god del bruker pcen sin til (internett, netflix, youtube, svare på mail, «lett» foto og videoredigering)

    Det går så absolutt ann å bruke ipad pro til profft bruk og flere gjør det: både illustratører, youtubere, industrielle designere osv.

    Ofte blir de som en companion til en stasjonær settup, men selv om jeg har en 4 skjerm settup på jobb med mac mini og pc setup er det ipaden jeg benytter mest. ;)

  4. All software må jo da rekompileres for ARM på macOS. Dersom man skulle begynne med en type emulering, så kan jeg tenke meg at batterilevetida ville gått til helvete.

     

    Når Apple gikk til Intel, så var det en periode mulig å bruke Rosetta for å kjøre PowerPC programmer på x86, men det var vel ikke akkurat noen bra effektiv måte å gjøre det, i tillegg var det jo bare for en tid til programmene ble portet til x86.

     

    Hvis man bare tenker logisk på det, så er jo dette vanvidd. Da er det bedre å istedet lage egne programmer for iOS, istedet for å rekompilere et macOS program til å kunne kjøre på et eller annet iOS/macOS hybrid.

     

    Det virker som det er veldig mange der ute som lever i drømmeland og har null forståelse for hva Apple prøver å gjøre. Apple ønsker ikke å blande sammen de to OSene som Microsoft har gjort i veldig dårlig stil. Å gå dit er en tabbe.

     

    Det heter også macOS = det vil aldri skje.

     

    Takk:)

  5. Det hender jeg kjører fullverdig OS på min Ipad Pro . Da via Astropad Studio. Den blir da som en trådløs Cintiq skjerm til Mac miniene mine :)

     

    Astropad har ogso Luna display som er en fysisk dongle som gjør opplevelsen enda bedre.

     

    Men mitt foretrukne verktøy på jobb og privat er derimot uten tvil Ipaden for seg selv. Jeg regner ikke med at alle andre skal kunne gjøre det samme. Men det er ingen pen tablets/pc som overgår Ipad pro i portabilitet og pen følelsen. Og ja jeg har testet surface pro :)

     

    Brad Colbow (tegneserieskaper) skryter ipaden opp i skyene men selv han sier dette først og fremst er et utrolig bra Companion device. Dvs at de ikke nødvendigvis må erstatte din laptop/stasjonære men er et genialt verktøy ved siden av.

    • Liker 1
  6. Angående arbeid - Klart folk har forskjellige behov, men la oss se på vanlige bruksområder for datamaskiner i yrkeslivet:

     

     

    • Tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Klart bedre på Windows/MacOS. Bedre utvalg av programvare, lettere multitasking etc etc.
    • Video/bilderedigering: Helt fram til det bevises at denne padden er raskere enn Macbook pro eller Mac-air vil jeg fortsatt gå for disse på bakgrunn av hardware. Bedre utvalg av programvare på Windows/MacOS og disse er lettere å jobbe med pga multitasking etc.
    • CAD og 3D modellering. Trenger jeg forklare?
    Det eneste jeg ser for meg iOS er brukbart til er for å ha med kart, dokumenter og enkle registreringsoppgaver i felt.

     

    Angående ytelse - Det er vanskelig å sammenligne da det er to vidt forskjellige arktitekturer, men jeg ville vært SVÆRT overrasket hvis Apple plutselig hoppet forbi giganten Intel og leverte langt bedre ytelse til halve strømforbruket.

    En ipad pro er nok ikke for alle, men fy faen så digg den er for noen;)

     

    Jeg solgte min wacom cintig for å kjøpe 1gen ipad pro for 2 år siden og jeg angrer så absolutt ikke!

    Jeg vil vel heller si jeg liker apple pencil bedre en wacom sin Stylus. Jeg har også testet flere av Surface Pro modellene, men kan ikke si jeg er så veldig imponert.

     

    - Video og bilderedigering kan gjøres med Lumafusion og Affinity Photo. Snart kommer Photoshop og. Trenger du et vector program så har du Affinity designer. Greit nok så har ikke ipad mus , men nå er det ganske fantastisk med gestures og arbeidsflyt i apper som f.eks procreate.

     

    - Jeg har selv 3D printet flere ting som jeg har laget i enten Onshape eller Shapr3D på ipaden min. OnShape er startet av 2 tidligere Solidworks CEOs. Shapr3D på sin side er en ganske forfriskende ny måte å gjøre 3D CAD på.

    F.eks er denne motoren her laget på en ipad pro i Shapr3D

    post-414013-0-42041800-1542414202_thumb.jpeg

    Greit nok savner jeg både Fusion 360, Revit og Autocad. Men jeg er spent på hva fremtiden vil bringe.

     

    - Når det kommer til tekstbehandling programmer så vet jeg dessverre ikke så mye da jeg ikke bruker det så ofte. Men til notater er lpad Pro genial! Du har tilogmed en app som heter NEBO som tar håndskrevet notater og gjør det om til digital skrift på millisekunder! Selv avanserte matte formler er en lek!

    post-414013-0-54872300-1542414534_thumb.jpeg

    Faktisk er hele dette innlegget skrevet for hånd med apple pencil i NEBO;)

     

    Tror du meg ikke? Her er videoen(gif):

    post-414013-0-45185600-1542415782_thumb.gif

    • Liker 1
  7. Kan bli litt vanskelig å holde den når den ikke har rammer.

    Forhåpentligvis stikker ikke kamera ut på baksiden.

    Knappen er også veldig grei for folk som ikke er så teknologiske.

    Jeg gikk fra iphone 8 til Xs og er det en ting jeg ikke savner så er det hjem knappen;)

    Jeg har også 1gen ipad pro 12,9 og etter ios12 bruker jeg kun knappen for fingeravtrykk inlogging og godkjenning

     

     

     

     

    Håper da virkelig ikk de har ødelagt den med busslomme. Noe så horribelt! Er det virkelig noen som ville hatt det slik hvis de kunne velge?

    Tviler på den busslommen kommer på den nye ipad proen. Ikonet av den nye ipadem som ble lekket mangler også “busslommen”

     

     

    post-414013-0-73955300-1539373043_thumb.png

  8. Det er pga sikkerthets systemet som skal stoppe produkter som dette fra å brut force iphonen din (selges som regel kun til politi, men men)

    graykey-jpg.jpg

     

    Regner med at de klarer å fikse denne buggen i en ny oppdatering. Iphone er i det minste ganske hyppige på oppdateringer i motsetning til android (spesielt eldre modeller)

     

    I mellomtiden kan du skru av sikkerhetsfunksjonen....Med mindre du frykter at politiet er på nakken din og kommer til å ransake leiligheten din før neste oppdatering er ute.

  9. Kort svar:

     

    Avkjøling med vann skjer ved fordamping, som øker innholdet av vann i luft (luftfuktighet). Dersom denne ikke byttes ut blir den mettet, og det vil danne seg kondens på alle flater med litt lavere temperatur.

     

    Vann i et lukket system vil ikke "avkjøle" noe over tid. Detaljene er ikke så viktig; dersom det du sier om ingen mulighet for ventilasjon er rett, vil det ikke fungere med 60 eller 120 liter vann. Man kan ikke lage "kulde", man kan bare flytte på varme.

     

     

     

    Glemte å legge ved produktet

    https://www.honeywellhome.com/en/products/air-cooler/honeywell-evaporative-air-coo-co60pm

     

     

    Så ja med andre ord er det korrekt at denne ikke vil kjøle ned rommet men bare er i realiteten en litt mer avansert vifte og luftfukter? Så for at denne i det hele tatt skal ha noen effekt så må en også ha mulighet for å lufte via et vindu eller dør ut til friluft?

     

     

    Da er dette her et mye bedre produkt dersom en har et vindu eller en dør en kan ta den ut : 

    https://www.youtube.com/watch?v=KWX7tf3txGM

  10. Noen som har god peiling på termodynamikk?

     

    Noen på jobben ønsker å kjøpe en vannbasert lufkjøler til et møterom hvor det ikke er mulighet for ventilasjon.  

    Jeg har ikke helt trua på at denne vil funke og tror den bare vil øke luftfuktigheten . Temperaturen i selve rommet derimot vil neppe gå ned ettersom varmen ikke blir sendt ut av rommet. Det er vel også begrenset hvor mye varme/kulde som kan overføres mellom vanntanken og lufta? 

     

    - Hvor mye varme klarer en 60 liters tank å absorbere (eller gi fra seg kulde?) Vi har mulighet til å fylle på med IS. Men jeg regner med at dette smelter kjapt og det er lite aktuelt å bytte tanken 1 gang i timen. 

     

    - Hvordan blir regnestykke om en vet antall m3 rommet er, antall mennesker , start temperatur på rommet, luftfuktighet, og start temperatur på 60L vanntanken? 

  11. Klarer ikke denne varmen lengre :p Noen som har erfaring med solfilm på vindu ? Regner med at det er en bedre invistering enn flyttbart aircondition. Noen som vet om en leverandør/importør i Oslo som er både god på pris og kvalitet? Eventuelt hvilket produkt du anbefaler?

    Vet det bør monteres på utsiden for best effekt

  12.  

    Det er korrekt atattachicon.gifB960ACD9-FF76-4DBE-8F89-5D97FDDCBE62.jpeg

    Men det er ikke svaret på antall riskorn

    etter 16 ruter. Så her leser du fasiten til feil oppgave.

    Husk også regne rekkefølgen og regn ut potensen før du trekker fra.attachicon.gifFF0FC97B-4B3B-464C-A9EC-BDF2C760181F.jpeg

    Hadde det derimot stått 2^(n -1)

    så hadde det sett slik ut for n=16

    .attachicon.gif0697B2E5-C4BA-4DC4-832C-0A8FC83ED0BA.jpeg

     

    n-1 er eksponenten, det er fordi den første ruten kun har et riskorn.

    Da er det jeg som leste feil i teksten om det var i selve ruten eller totalt etter "n" ruter

    Men da er det uansett korrekt å skrive formelen 2ˆ(n-1). . Se wolframe alpha.

    post-414013-0-42930700-1525003724_thumb.jpeg

    post-414013-0-07977000-1525003772_thumb.jpegpost-414013-0-90228200-1525003784_thumb.jpeg

     

     

    Fasiten

    a) 10^12=1 billion

    b) 12^24=1 kvadrillion

    er fasiten til en helt annen oppgave en du skrev. Det ville ikke vært første gang jeg

    så en fasit som har gjort den feilen, men sjekk at du er på riktig oppgave.

  13. Trenger hjelp til en oppgave.

     

    En persisk legende om et sjakkbrett sier at den som laget sjakkbrettet til kongen, ønsket et riskorn i lønn for den første av de 64 rutene, to for neste rute, 4=2^2 for den tredje ruta, osv. oppg a) hvor mange riskorn blir det for rute nr 16?   oppg b) hvor mange riskorn blir det for rute nr 64?   oppg c) forklar at det blir 2^n-1 riskorn for rute nr n. 

    Fasit:

    a) 10^12 = 1 billion (jeg fikk 32768)

    b) 10^24 = 1 kvadrillion (jeg fikk 9,2*10^18)

     

    jeg brukte formelen 2^n-1, hva gjør jeg galt?

     

    ... leser feil fasit?

    post-414013-0-51362700-1524947799_thumb.jpeg

×
×
  • Opprett ny...