Gå til innhold

madsenaaoyen

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av madsenaaoyen

  1. Innad i fagmiljøet anser man strykprosent som urovekkende høy. I min tid var det desidert flest som falt av under basalfagene. I tillegg falt en del fra da det praktiske kom. Det at man må være SÅ nøye kom nok som et sjokk på noen.

  2. Hvorfor tjener tannlegene så forbanna mye? Knapphetsrente (pga. begrenset antall studieplasser) eller er det fordi noen tannleger har sugerøret sitt planta ned i statskassa?

     

     

    Synes det er merkelig. Studiet går jo for å være relativt enkelt. Primært naturvitenskaplige lesefag som alle kan forstå..

    Hvis det skyldes en knapphetsrente, så er det rart at myndighetene ikke griper inn (for det er jo nettopp de som er årsaken til den eventuelle mangelen på tannleger). Det er ingen grunn til at tannleger skal tjene mer enn mennesker med en hvilken-som-helst annen femårig utdanning.

     

    Ellers må jeg si at jeg synes det er skamløst å tjene grovt på andre menneskers dårlige tannhelse. Mulig det er bare meg..

    Her var det mye rart. Det enkle svaret (og kanskje det beste til legfolk) er at tannlegestudiet går for å være blsnt de hardeste, om ikke det hardeste. Det viser alle underslkelser fra studiebarometeret.

     

    Helse koster penger. Masse penger. At tannhelse ikke er finansiert over skatteseddelen er et politisk spørsmål, og det er en annen diskusjon.

     

    Det blir nevnt dette med praktiske ferdigheter. Alle utdannede tannleger fra Norge har gode praktiske ferdigheter, og så kalt øye-hånd-koordinasjon. Hadde de ikke hatt det, så hadde de ikke kunne gjennomført.

    Til det er det alt, alt for mye praktisk og praksis på skolen. Flere blir da avslørt og kastet ut.

     

    Til slutt vil jeg si: lønn gjenspeiler jo ofte viktigheten av et yrke og om det en utøver er unikt. Det er det i aller høyeste grad for oss. For det finnes ingen med samme kompetanse, eller som kan utøve virke godt nok. Så altså: man er helt, helt unik om en tung teoretisk jobb, og et vanskelig praktisk yrke.

  3. Jeg kan egentlig ikke si noe annet enn at det bør være en bra øye-hånd-koordinasjon.

     

    Har man det ikke med seg i voksen alder, så er det mye, mye vanskeligere å lære seg det. I verste fall får man svi, så til de grader, når man innser langt ut i studieløpet (da man starter på simu-klinikken og med kirurgi), at dette ikke var noe for en. En del som har gått på den smellen.

     

    Det føles kanskje noe urettferdig og teit ut, som du sier, men når alt kommer til alt, så krever yrke(ne) et svært godt håndlag.

     

    Jeg er student:-)

  4. Har et par spørsmål vedrørende odontologistudiet. Fra det jeg har hørt, så er det veldig viktig å kunne utøve teorien i praksis. I den forbindelse lurer jeg på om tannlegeyrket krever noen forutsetninger. Er det slik at man bør ha en noenlunde lik presisjon og nøyaktighet som kirurger? Er det viktig med veldig god "eye to hand coordination"? Hvor "begavet" må man være for å lykkes? Hvilke fysiske forutsetninger kreves? Er det slik at så lenge du har et gjennomsnittlig fysisk grunnlag, uten noe sykdommer som plager hendene på en bestemt måte, så er du good to go? Jeg vet ikke om jeg er kløpper med å håndtere ting manuelt? Hva burde jeg gjøre? Føler det blir litt ekstremt å oppsøke en helsekyndig for å sjekke om jeg er i stand til å utføre kompliserte operasjoner :rofl:

     

    Dette spørsmålet har plaget meg den siste måneden..

    Hei!:) Det er svært viktig da tannleger utøver kirurgi de også. Bare i en annen skala. I tillegg jobber du i et så sensitivt område at et godt håndlag er alfa omega.

     

    Om du vil bli kirurg eller tannlege, så anbefaler jeg deg (om du vil bli god), til å starte med f.eks brodering, strikking osv.

  5. Står som nummer 3 på venteliste til Tromsø. Er under Nordnorge-kvoten. Vet det blir synsing, men er det noen som har erfaring med å stå på ventelisten og kanskje under denne kvoten som vet om jeg har noen som helst sjanse? Har stått på tredjeplass siden hovedopptaket..

  6. Står som nummer 3 på venteliste til Tromsø. Er under Nordnorge-kvoten. Vet det blir synsing, men er det noen som har erfaring med å stå på ventelisten og kanskje under denne kvoten som vet om jeg har noen som helst sjanse? Har stått på tredjeplass siden hovedopptaket..

×
×
  • Opprett ny...