Gå til innhold

TrengerHjelp321

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TrengerHjelp321

  1. Hei har de siste dagene opplevd at annonser har på en eller annen måte klart å infiltrere mobilen min uvisst hvorfor. Er egentlig litt reds for at dette er virus E.l. Saken er den at plutselig vil det falle en annonse fra øverst i skjermen, d(er batteriikonet er og det står om du er koblet til bluettoth). Øverst er det en liten annonsepil ned fra denne henger det er rundt ikon ikon i en tråd. I midten av denne rundingen er det bilde av det annonseres for. Feks wish. Dersom man trykker på den vil en fullstendig annonse dukke opp. Se bildet vedlagt. Etter noen sekunder vil den bare sporløst forsvinne og komme tilbake etter noen timer. Den popper opp uavhengig av hva jeg gjør. Feks dersom jeg er på snapchar eller facebook oppsøker denne annonsen meg. Jeg lurer fært på hva dette kam være og hvordan jeg blir kvitt det. Begynner faktisk å bli litt redd... Håper dere kan hjelpe!

     

    Ekstra: Huaweien min har vært svært dårlig. Har kun hatt den i typ et halvt år og den er allerede laggy og svært treig. Kaster meg ut av apper stadig vekk grunnet kræsj gjør den også. Enkelte ganger bare stopper hele telefonen og jeg kan ikke gjøre annet enn å restarte hele telefonen for å i det hele tatt kunne gjøre noe. Kan jeg klage til produsent og evt få en ny tlf. Min forrige huawei var helt likedan. Anbefaler absolutt ikke huawei billig variantene.

    Noen som kunne hjulpet meg med dette også? TAKK!

  2. Hei!

    Jeg fyller straks 16 og begynner på VGS til høsten. Jeg har tenkt en del på militæret og dette er noe jeg ønsker å være med på, det er min plikt. Men jeg er veldig redd for konsekvense dette får etter førstegangstjeneste! Jeg vil bare gå det helt vanlige og normale. Jeg har absolutt ikke lyst å stikke til utlandet, heimvernet eller sivilforsvaret det vil jo være den sikre død. Går det an å unngå dette. Hva er det egt de jobber med? Er det stor sjanse for at jeg må bli med på dette? Jeg ønsker å spare livet, kan folk her bare roe meg litt ned og fortelle litt om hvordan dette vil påvirke livet mitt og hva som vil skje med meg, takk!

  3. Hvis vi spiser mindre kjøtt vil også kjøttproduksjonen (altså antall dyr) gå ned på sikt, det vil si at det blir mindre miljøbelastning.

     

    Som 4 3 nevner er det også klimagassutslipp fra dyrene i seg selv, da er det spesielt storfe som er problematisk. De har et høyt utslipp av metan (CH4), en drivhusgass som er ca. 22 ganger "verre" enn CO2, dvs. at 1 kg CH4 bidrar like mye til global oppvarming som 22 kg CO2.

    Men om man lar dyrene leve vil jo feks. kuene fortsette å prompe ut metan?

  4. Produksjon av kjøtt krever diverse produkter som skaper forurensing når de lages. Transport av dyr til slakteriet forurenser. Slakteriene forurenser. Transport til butikkene forurenser. Kuene selv har utslipp av klimagasser. +++

     

    Så har vi også det faktum at storfeproduksjon gjør at store landområder og ressurser som kunne gitt enorme mengder mat gir veldig begrenset med mat. På samme område som trengs for et måltid kunne man sikkert fått 5-6 hvis man hadde brukt det til noe annet (Edit; Bare eksempel, ikke nødvendigvis så mye eller så lite, men definitivt mer enn ved storfeproduksjon). Andre ting kan også være med på å friske opp miljøet, altså planter som "spiser" CO2.

     

    Nå har jeg ikke noe regnestykke på hvor mye forurensing som skapes og ting blir blåst opp av noen og ned av noen, men det er ikke tvil om at det finnes alternativer til storfe som påvirker miljøet i betydelig mindre grad. Merk at noen regnestykker utelater faktorer som transport.

    Takk! Men det aller siste spørsmålet, hvordan hjelper et at vi spiser mindre kjøtt, vi har jo allerede dyr på jorda, vil produksjonen av kjøtt bli mindre eller lignende?

  5. Hei jeg skal ha en presentasjon om at forurensingen rundt kjøtt ettersom dette ifølge flere kilder spesielt understreket i dokumentaren "Cowspiracy" forurenser mer enn hele transportnæringen, det jeg lurer på er hvordan er det kjøtt forurenser? Får det ikke helt til å stemme? Når jeg sier husdyrhold tenker jeg på dyr vi spiser. Kunne absolutt trengt litt hjelp. :) Skjønner ikke hvordan det står at feks "kjøtt er miljøbelastende". 

     

    Edit: Skjønner heller ikke på hvilken måte det hjelper at vi spiser mindre kjøtt, noen forklaringer? Gjerne med overbevisende tall med kilder :)

    På forhånd takk

     
    Fint om forklaringene ikke er noe vanskelige å forstå :)
  6. Se tittel. Ønsker å bare å lage en falsk strekkode som kan se bra ut på etikken vi lager. Dette må skje i excel! Ikke lov å kopiere en tilfeldig fra internett så hadde satt pris på hjelp!

    På forhånd takk! Har veldig liten data kompetanse og klarer ikke helt å følge videoene på youtube! Jeg har gratisversjonen av excel 2010.

  7. Hei vi jeg har skrevet en LITEN tekst på nynorsk lurte på om noen kunne ta seg bryet å korrektur lese den og sørge for at alt er på nynorsk. Hadde satt utrolig stor pris på om du kunne ha lånt bort 5 minutter av livet ditt!

     

    Si ifra! Så sender jeg melding i privat! Av personlige grunner vil jeg ikke at teksten skal vises offentlig!

×
×
  • Opprett ny...