Gå til innhold

Torkel Lyng

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Torkel Lyng

  1. Politiker-speak og løgn fra alle sider, vet ikke hva EU og USA legger i "demokratiske prinsipper" - sannsynligvis ikke det folk flest assosierer med det. EU har innført "Digital Service Act" som gir myndighetene mulighet til å sensurere / fjerne innhold fra nettet. USA driver vell å starter "Disinformation Governance Board" som sikkert gir samme mulighetsrom som EU sin variant. 21. April så skrek Obama etter ytterligere behov for å sensurere internett, det å eliminere ulovlig materiale var ikke nok ifølge han. Seks dager senere så ruller DHS ut "Disinformation Governance Board".

    https://www.cnbc.com/2022/04/22/digital-services-act-eu-agrees-new-rules-for-tackling-illegal-content.html
    https://thehill.com/opinion/white-house/3472878-joe-bidens-ministry-of-truth/

     

  2. Blockchain virker delvis som midt i blinken for slike tjenester, slik jeg ser det er det dog en utfordring: GDPR. Hvordan skal man sørge for at brukere har mulighet til å slette historisk informasjon om seg? I et event sourced basert system (tilsvarende i og med at det er en immutable append-only datalagring) kan man kryptere dataene med en brukerspesifikk nøkkel. Så istedet for å gå tilbake i eventloggen så kan man bare slette nøkkelen i ettertid, da vil ikke tjenestene kunne lese dataen igjen iallfall (selv om den teknisk sett ikke er slettet). Sletting ved bruk av kryptografi lar seg gjøre i lukkede systemer, vet ikke helt hvordan dette skal foregå i blockchain baserte nettverk. Forslag?

    • Liker 1
  3. Tja slikt støttes vell av flere sånn egentlig. Uansett så er det en liten ting som MS / artikkel ikke fremhever her. Det er ikke nødvendigvis bare mellom lokale servere og azure vi vil forflytte oss, men også mellom skyleverandører. Ved å benytte teknologier som utelukkende støttes av en leverandør så blir det vanskeligere å forflytte seg senere.

     

    Jeg har stor tro på Kubernetes og generelt cloud native initiativene. Microsoft skal ha for at de kom fort på banen med out-of-box kubernetes støtte. Det er i slike senarioer at man virkelig har skyløsninger (hybridcloud er et humbug begret, enten så er man "cloud native" eller så er man ikke, ingen hybrid mellomting). Ved bruk av Kubernetes, Mesos / DCOS eller tilsvarende stacker så kan man relativt enkelt forflytte seg fra en leverandør til en annen eller eventuelt forflytte det inhouse.

  4. Det å eliminere nettnøytraliteten gir ISP'er mulighet til å dikte opp nye produkter for så å selge det som "Internett". Internett slik vi kjenner det i dag vil ikke tilbys via slike aktører. De vil komme med "pakkeløsninger" ala TV selskapene sine kanalpakker.

     

    "Kjøper du vårt rimeligste alternativ vil du få tilgang på vg.no, db.no samt streaming fra Netflix og Spotify".

     

    Vet å oppheve nettnøytraliteten så kan selskaper selge denne pakkeløsningen som "Internett". De kan fremdeles selge slike produkter i dag, men da kan de ikke kalle det internett. Om telenor finner ut at vg, db, spotify og netflix er det som brukt hos sine kunder i all hovedsak så kan de bare lansere et nytt produkt. Dette produktet kan "Mitt Nett" (ala Min Sky) for så å tilby det til en rimeligere penge.

    • Liker 4
  5. Det var neppe en 14-åring som stod bak dette, eller en annen enkeltperson. Til det var angrepet for sofistikert.

    Se denne: twitter.com/pwnallthethings/status/816621553643294720

     

    Men fra at det var sofistikert kan man selvfølgelig ikke hoppe rett på konklusjonen at det må ha vært Russland som stod bak.

     

    Bevisene for denne påstanden kan ikke være all verdens når de ikke engang overbeviser påtroppende president. Jeg regner med at han har fått tilgang til ganske mye mer informasjon om dette enn det både vi og media har. Det sier meg at de har indisier, men ingen bevis.

     

    Podesta sin epost kunne en 14åring hacket, passordet var vell noe ala "password". Når det kommer til DNC sine servere så er ting uvisst, da ingen har undersøkt serverne (hverken FBI, CIA eller NSA har fått lov til å undersøke dem). Men med tanke på at serveren kjørte Windows Exchange, var driftet av innleide konsulenter og disse samme konsulentene forhørte seg på reddit/stackoverflow angående trivielle spørsmål... så er det godt mulig at en 14 åring kunne hacket dem.

×
×
  • Opprett ny...